Ja imaš prav... Pri nas je bilo napačno razumljeno ali predstavljeno. Ker so se vsi športniki mojmu malo v ksiht smejali, ker bodo oni pred njim pri vpisu. Dejansko pa je kot praviš, vzamem nazaj kar sem napisal! jello: sorry, se posipam s pepelom. Mogoče se jaz lahko sedaj nasmiham nazaj... pubec je bil daleč nadpovprečen na npzjih, ravno zdaj so rezultati objavljeni.?
Sport ne doprinese nicesar, razen pri "sportnih" programih. T.j. sportne gimnazije, sportni oddelek na neki šoli. Nekatere imajo pa sprejemce, npr... Pa tudi povozijo uspeh in ocene. Logiš.
Kandidati, ki kandidirajo za vpis v programe, za katere je treba opraviti preizkus nadarjenosti oziroma spretnosti, po uspešno opravljenem preizkusu prejmejo dodatne točke, in sicer se jim:
- za dosežek nad 90 odstotkov vseh možnih točk na preizkusu nadarjenosti oziroma spretnosti, ki ga opravljajo na šoli, prišteje dodatnih 10 točk,
- za dosežek od 80 do 90 odstotkov vseh možnih točk na preizkusu nadarjenosti oziroma spretnosti pa dodatnih 5 točk.
Dodatne točke dobijo tudi kandidati, ki kandidirajo za vpis v programa gimnazija - športni oddelek ali ekonomska gimnazija - športni oddelek, in sicer:
- za status športnika A dodatnih 10 točk,
- za status športnika B dodatnih 5 točk,
- za status športnika C ni dodatnih točk.