Pot ljubezni

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zanimiva je ta pot ljubezni.

spoznaš osebo, ki te na začetku pritegne, s katero se odlično razumeš, s katero, ko pomisliš na njo, začutiš tiste metuljčke v trebuhu
grin1.gif
... se počutiš eno... in seveda, s katero se prej nisi poznal, pa tudi če si se, zaradi česar je vse skupaj še bolj zanimivo - brez katere kar naenkrat ne moreš več živeti. enostavno nisi več to ...

preživljata skupne trenutke, skupne dni, skupaj osebno rasteta. srečna sta.

potem pa ... pridejo (ne vedno, nekateri so skupaj ... za vedno) nesoglasja. enemu ni všeč to, drugemu to. pridejo prepiri. začneš se oddaljevati. a še vseeno si s to osebo, še vedno ne moreš živeti brez nje, brez nje preprosto nisi ista oseba.

nato se vse skupaj konča. na pobudo ene ali druge strani. ali skupno pobudo. prihaja do mnogih postprepirov, "zakaj, čemu, kako in kaj" ... a ko potegneš črto ... še vseeno ne moreš brez te osebe.

preden to osebo poznaš, živiš krasno življenje, nič ti ne manjka - vsi okoli tebe te imajo radi točno takega, kot si. potem pride ljubezen. in vse obrne na glavo. in ko ljubezen odide - sploh ne znaš več živet, kot si živel prej. kar naenkrat življenje, katero si živel pred tem, ni dovolj ... čemu?
smile-1.gif

poleg tega - kje je tista točka, ko dve poti ljubezni postaneta eno, in peljeta k skupnemu cilju? k življenu v dvoje? do konca?

pa še tale misel, ki se mi je utrnila med končevanjem ene izmed mojih poti ljubezni ... prav za vsakega se na tem svetu nahaja oseba, ki ti je namenjena. a kaj, ko ni nujno, da si ti namenjen njej ...
evil.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
lubinka šla na drug cvet?
evil.gif

vleklo se je, sem mal presenečen, kljub vsemu.
grin1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:... prav za vsakega se na tem svetu nahaja oseba, ki ti je namenjena. a kaj, ko ni nujno, da si ti namenjen njej ...
evil.gif

Tole si pa tako lepo napisal
cheer.gif

je pa žal dostikrat resnično....

ti jaz nekaj povem o teh ljubeznih.....verjamem v ljubezen....verjamem v sebe. In ena stvar, ki sem se jo naučila v svoji dooooolgi zgodovini osvajanja ničhudegaslutečih
grin1.gif
je ta, da ne glede na to ali si srečal "the one" nikoli, ampak res nikoli ne zanemari svojega življenja zaradi nje. Naj bo vse še naprej kot je bilo pred njo. Namreč to je za moje pojme tista stvar, ki te ohranja pri življenju, tistem pravem....in ker vedno obstaja verjetnost, da bo ta tvoja "the one" najdla kakega Itailjana ali pa vsaj izgovor zanj, si boš še kako hvaležen, ker se boš vrnil nazaj oz. bo vse kot prej, samo pač brez nje. Vsak človek mora biti svoboden, čeprav je z nekom. Ko sta skupaj sta pač eno, ko nista skupaj, pa imata še vedno vsak svoje življenje, seveda z omejitvami, ki sta jima obema poznane.

Zato verjamem v ljubezen in čedalje bolj se čudim sama sebi, da sem po vsem tem času še vedno neverjetno sproščena, da mi je lepo in da sem osvojila to, da za srečo ne rabim tipa, ampak ko je ob meni, je pa to neki najlepšga. Pa še raste vse skupi....uf
srce-1.gif

Odgovor na tvoj prosti spis
evil.gif

folk se ne trudi, potem po drugi strani vsak vleče na svojo stran....pol pa to kar naenkrat ni več to....

In še ena: življenje je blazno enostavno, ampak ljudje si ga kompliciramo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne bluzi, a sem kje to omenil?

ne spamaj, pa raje komentiraj napisano ... a človek ne sme filozofirat, al kako?
smirk-1.gif

povod za pisanje so dogodki v preteklih 2 mesecih... ne samo mojih, ne samo trenutnih, ampak na splošno... ne dogaja se samo meni življenje (če ga že sam nimaš), ampak tudi ljudem okoli mene, mojim prijateljem, natančneje...

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
diablo: te kdo sili v to da jo bereš?
dizzy: sm ti rekla da protestantizem ni zate :D ... sicer se pa priporočam da kkšn esej namesto mene odpišeš, vidim da imaš žilco
smile-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
A dej Diablo, raj bod dec pa priznej da tud ti kdaj tkole premišljuješ ne pa da se tuki delaš kao enga mačota ki še trzne ne. Jure je pač tok iskren da to tud napiše, in zakaj ne bi? A ni forum ravno zato, da se folk pogovarja in izmenjuje mnenja?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
@Sandrca: je, je, zame...
wink-1.gif

sej ne, to je pač... žilica... sej mora bit, pisanje, če sem nekako v medijih...
grin1.gif

@Tamara: kaj da rečem - tudi ti si lepo napisala...
smile-1.gif

@Diablo: glede na to, da vseeno bereš, pojdi po insulin...
wink-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
povedal sem svoje mnenje...tebe pa kr moti
smile-1.gif
ista si ko jaz. kr pizdis se na druge.

limono sem zgrizel, da sem nevtraliziral to sladkorno sranje.
hysterical-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
eee Dizzy je.bi ga, kaj nej ti druzga rečem. Prilagajamo se sebi, drugim, življenju, vse skupaj je čisto preprosto, pa gremo, če se le da zakomplicirat, sicer eni bolj, drugi manj
grin1.gif
sam tko to je.

Ljubezen je pa itak ena muha tega sveta, radi bi točno določene stvari, pa ne uspejo vedno, ker je nekje meja, kaj hoče druga oseba, kar pripelje do kompromisov, česar se pa nočejo vsi posluževat. Poleg tega sej veš, da če ti hočeš nekoga met, ni nujno, da tudi on hoče tebe met
wink-1.gif

Kolikor sm pa tebe spoznala, v RL pa na podlagi postov, ker si full odkrit pa to, človek, ti se boš mogu prepustit življenju in da tebe ljubezen najde, ne pa da ti tako noro iščeš ljubezen, kot kažeš to tu
wink-1.gif

Sej veš, prepusti se, sicer lahko pričakuješ, da ne bo šlo vse po načrtih ali željah, sam nikar pa ne sili, ker bo to samo še bolj odbilo vse skupi.

p.s. pazi, da te preveč vse skupi ne zavede, tko k nas je ene
rolleyes-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
potem pa ... pridejo (ne vedno, nekateri so skupaj ... za vedno) nesoglasja. enemu ni všeč to, drugemu to. pridejo prepiri. začneš se oddaljevati. a še vseeno si s to osebo, še vedno ne moreš živeti brez nje, brez nje preprosto nisi ista oseba.

nato se vse skupaj konča. na pobudo ene ali druge strani. ali skupno pobudo. prihaja do mnogih postprepirov, "zakaj, čemu, kako in kaj" ... a ko potegneš črto ... še vseeno ne moreš brez te osebe.

preden to osebo poznaš, živiš krasno življenje, nič ti ne manjka - vsi okoli tebe te imajo radi točno takega, kot si. potem pride ljubezen. in vse obrne na glavo. in ko ljubezen odide - sploh ne znaš več živet, kot si živel prej. kar naenkrat življenje, katero si živel pred tem, ni dovolj ... čemu?
smile-1.gif

Joj, kok si to lepo napisal in zadel poanto!
smile-1.gif

Tud sama sem o tem veliko razmišljala zadnje čase. Rabiš nek nov motiv oz. točko, ki ti po koncu zveze pomaga odmisliti stare spomine in usmeriti energijo v nekaj drugega ipd. Dejansko še najbolj pomaga nova simpatija oz. bejba/tip. Za neko obdobje se usmeriš vanj, razmišljaš o njem, starega že čisto odmisliš in pozabiš, v kratkem potem itak ugotoviš, da si v bistvu potreboval samo nekoga, ki bi preusmeril tvoj tok misli nekam drugam in, da sploh ne potrebuješ ne novega, ne starega .... ko se tega zaveš si pozdravljen vseh tegob in starih spominov in spet uživaš svoje staro življenje.
smile-1.gif

LP

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
... Rabiš nek nov motiv oz. točko, ki ti po koncu zveze pomaga odmisliti stare spomine in usmeriti energijo v nekaj drugega ipd. Dejansko še najbolj pomaga nova simpatija oz. bejba/tip.

LP

Tu se pa ne strinjam s teboj, zakaj (vsaj v večini primerov je tako) bi trpela druga oseba, ker si ti z njo pomagaš tolažit polom iz prejšne veze? Ko nekdo konča vezo, zagrabi itak skor vsakega, da se potolaži, ker takrat se mi zdi, da je največja muka, da ni več zravn osebe, ki si jo ljubil, jo imel rad, ni dotikov, ni sladkih besed.... po možnosti še marsikdo pusti prijatelje ob strani (ne nujno vedno) ki bi pomagali v taki situaciji.

Tako si oseba najde "partnerja" po parih mesecih ugotovi, da je potolažen/a in da ta oseba sploh ni to to, kot si je to mislil/a. Pa je polom spet tle
uf-1.gif

p.s. se opravičujem za kompliciranje, kaže, da bolezen čudno vpliva name
grin1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
komplicirano sem napisala, sama ne verjamem v to, a verjemi, da marsikdo se tega ne zaveda, ko ga prepravijo čustva
wink-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Predvsem moški (?) delate napako, da, ko spoznate eno kao ljubezen, pustite frende, drušno, hobije itd in se zaradi češple odmaknete od normalnega moškega lajf-styla, da bi se "posvetili ljubezni". To so čiste babje fore in dokler moški v zvezi ne pokaže, da je še vedno moški in ne začne podlegati babjim vizijam "srečne ljubezni", toliko časa je veza dokaj normalna, z občasnimi izbruhi babje posesivnosti in poskusi spreminjanja osebnosti svoje "izbranca". Če to doseže, se začne dolgočasiti, ker tip, ki ga je spoznala, ni več isti (čeprav se je podredil alfa samici
grin1.gif
), ni več interesanten, začne se ozirati za novim zanimivim kandidatom in samo še išče bzroke za konec veze. Za to niti ni treba bit Einstein, pač, potencira stvari, ki so ji šle že prej rahlo na živce, zdaj so pa kao nevzdržne.
Če hočeš obdržat žensko, se ne obnašaj po žensko! Jebeš cukrarijo, osladne izpovedi in zgodbice, skupna nakupovanja, sanjarjenja in podoben bulšit. Dobiš babo, jo enkrat na teden pelješ ven, na ples in pijačo, jo mal pocrkljaš, eventualno nategneš, ostale dni imaš pa zase, ona pa tudi. Če tega nima namena sprejet, dokler se zveza ne utrdi (lahko tudi leto, dve ali več), te bo itak pustila. Danes ali čez 14 dni ali pa čez pol leta, isti l<urac. Ampak, vsaj ohranil boš kolege, frende, staro drušno itd in se boš imel kam zateči (samo babi ne smeš nikoli pokazat, da ti je hudo, ker te je načevljala).
Druga pot je, da jo ti nekam pošlješ, ko ti začne pametovat in ti spreminjat karakter, in začneš iskati boljšo. Obstajajo. Samo, ne se na prvo, ki mem pride in te lepo pogleda, slinasto napopat in že prvo minuto sam pri sebi začet sanjart o poroki, otrocih in bajti
bonk.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Jaz sem le skromen džentlmen. In se držim tradicije. Zakaj in kako, ti pač ne veš, ker ti spomin ne seže pol leta nazaj.
smirk-1.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Ne skrbi, sej se bo vrnila. Ko je nehala s kolegom je sla h bivsemu...potem pa spet hotla s kolegom (ki je bil takrat tud ze bivsi), tko da te nima kaj skrbet
evil.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Jurček, mlad si še, mladi smo vsi. Vzem si cajt zase, skensli babo na celi črti, ne oziraj se nazaj, ne razmišljaj "kaj, če" in podobne bedastoče. Zamoti se kakor se veš in znaš, hangaj s kolegi, prjatli... and think positive. Vem, da je to lahko rečt in veliko težje naredit, ampak drugega ti ne preostane. Čas bo naredil svoje! Koliko ga bo preteklo do takrat pa je odvisno tudi od tebe.

Držse dec! And let the force be with you
smile-1.gif
!