Danes popoldne sem imel prometno nesrečo (nič hujšega). Situacija je bila takšna, da sem se iz parkinga vzvratno vključeval na prednostno cesto, na nasprotnem voznem pasu pa je drugi udeleženec preko polne črte hotel zapeljati na ta parking kjer sem imel jaz parkiran avto. Tukaj sem še malo narisal za boljšo predstavo.
Čakal sem, da bo prost vozni pas na katerega sem se vzvratno ključeval in ker je drugi voznik zapeljal zelo na hitro ga nisem opazil in pohaklal z levim delom zadnjega odbijača v zadnja vrata. Poklical sem policijo (čakal seveda 40 min). Naredili smo zapisnik in policist je povedal drugemu vozniku, da bo dobil plačilni nalog zaradi polne črte, ki jo je prevozil. Meni pa, da v skrajnem primeru lahko pričakujem plačilni nalog zaradi nepravilnega vključevanja (da mora še nekaj pogledat v zakone). Policist ni nič povedal kdo je kriv... Potem sva si še izmenjala podatke (ime, priimek, zavarovalno polico, reg. št. in telefonsko) in to je blo to.
Ker sem bil prvič udeležen v prometni, nimam izkušenj s postopkom. Zdaj moram it na zavarovalnico, da nekaj izpolnim (odškodninski zahtevek?) in potem nesem na policijski postajo. Mi lahko kdo bolj pojasni kaj moram naredit oz. kaj lahko pričakujem glede kritja stroškov.
Ker sem bil prvič udeležen v prometni, nimam izkušenj s postopkom. Zdaj moram it na zavarovalnico, da nekaj izpolnim (odškodninski zahtevek?) in potem nesem na policijski postajo. Mi lahko kdo bolj pojasni kaj moram naredit oz. kaj lahko pričakujem glede kritja stroškov.
Nazadnje urejeno: