Mal je odvisno. V sredini marca sem dobil pošiljko iz nemškega Sat-Kinga v parih dneh (od oddanega naročila do poštarja na vratih). Začetek aprila sem naročil disk iz Amazon UK in so rabili 11 dni, da so odposlali, potem je prišlo v parih dneh v Slo iz AT. So pa potem dali tudi obvestilo glede zamud.
No ta teden sem še nekaj naročal v sredo pozno zvečer (že skoraj četrtek) ravno tako iz Amazon UK, res da tokrat z expedited shipping (ki je bil nekih 5-6 funtov dražji kot običajni) in je šlo takoj v četrtek zjutraj naprej iz Španije, prispelo danes dopoldne (v petek), torej praktično v dobrem dnevu. Po drugi strani čakam par stvari iz mimovrste, ki so "na zalogi pri dobavitelju" že 3 tedne, čeprav je bila predvidena dobava v parih dneh. Vmes relativno hitro dobil nekaj stvari, ki so jih imeli na zalogi, ampak je vseeno trajalo dlje kot običajno.
Sem pa končno dobil tudi neko pošiljko iz aliexpressa, ki sem jo naročil kakšna 2 meseca nazaj, in je sodeč po sporočilih od alija v zadnjih parih tednih že ene 5x prispela v ciljno državo. Ampak tu sem itak pričakoval, da pač pride ko pride.