Mi smo z Aliexpressa dobili za en kup naročil takoj po Veliki noči obvestilo, da so prispele v Slovenijo. Od takrat pa nič. Sem spraševal na pošti, pa praivjo, da verjetno stoji na carinski pošti (od katerih še nismo nič dobili). To je torej 14 dni mencanja na naši pošti. Kitajci pri tem niso nič krivi. (Pa če bi šlo samo za en paket, bi še rekel, da se je kje po poti zgubil... Ampak tukaj gre za 10+ paketov.)
Ja očitno so res problemi z pošto....tudi meni marsikaj piše v trakingu pošte pa nikjer... in ja ni problem samo pošta iz kitajske...tudi iz EU pošte kar ni že dva tedna...Koliko časa kaj čakate na pošto iz EU v teh časih? Včasih je trajalo 2 tedna, sedaj pa že 14 dni ne duha ne sluha. Recimo Češka in Litva. En paket ima še tracking in je označeno le, da je šel iz države.
Jaz imam dva artikla iz Kitajske, kjer tracking piše, da sta v Sloveniji od konca marca, pa ni ne duha ne sluha o njiju. Še 10 dni do disputa.Moj primer:
Napisal sem v postu #30, da imam dispute na AliExpressu.
Hec je, da prodajalec trdi in tako mi je tudi pisalo na AliExpressu, da je pošiljka v Sloveniji... Kot pri tebi...
In je rekel, da je kontaktiral China Post in da je pošiljka v Sloveniji.
Čakal sem do konca (datum minus 1 dan, ko še lahko odprem dispute), potem pa odprl dispute.
Dal vse - spletno stran za sledenje pri Pošti Slovenije (je tudi v angleščini), naj preveri(jo).
Potem sem poslal mail na sledenje.posiljk@posta.si. Napisal sem, kaj pravi trgovec. Dobil sem odgovor, da pošiljke NI v Sloveniji in je "nekje" v tranzitu.
To sem natisnil, skeniral in poslal na Aliexpress v moj dispute. Pa napisal, naj uporabijo kak translate...
AliExpress je takoj dal polni refund.
Meni zgleda, da kitajski trgovci napišejo marsikaj in mislijo/upajo, da "bo šlo mimo", dobro pa je, da Aliexpress, kot krovna firma, tega ne dopušča...