Pošta iz EU

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Iz Nemčije poslano v petek, prejel danes. Fedex (normalen, ne express, 8,5€ poštnine za majhen paket).

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
evo danes dobil posto.
27.3 je blo dano pismo a4 na posti v moskvi, 3.4 je slo kao released from conutry russia, danes je pa postar vrgel noter pismo.

13. jul 2011
2.677
626
113
Je v zadnjem času sploh kdo dobil pošiljko s Kitajske?
Do kakšne 3 tedne nazaj je prišlo normalno, sedaj pa že nekaj časa nič.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Jp
Odpiram dispute na ALIEXPRESS u, ker za eno stvar sem izpustil in ni robe ni 10€ in ni več možnosti pritožbe.

Tak da za nekaj časa je pri meni z Kitajci konec.

Še Korona je prej prišla kot paket.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
meni so avtomatsko kar dodali med 30-40dni (po filingu) na vsa aktivna naročila...

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
519
174
43
Naročilo preko UPS iz Švedske: Naročeno pred dvema tednoma, v enem dnevu iz Švedske na Dansko, naslednji dan že v Nemčiji, dan kasneje v Milanu, kjer pa zdaj stoji že cel teden (arrival scan).

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Ups je jajc ker za slovenijo gre vse preko Milana , sem vedno najbolj zadovoljen z DPD in GLS , DHL tudi gre samo pošta ima na moji lokaciji nekega zunanjega sodelavca ki je bolj tak tak.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
glede alieexpress, večino paketkov prejmem ob koncu max.roka, zato pa vedno kak dan ali 2 prej odprem dispute, ki je do sedaj bil vedno pozitivno rešen.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Mi smo z Aliexpressa dobili za en kup naročil takoj po Veliki noči obvestilo, da so prispele v Slovenijo. Od takrat pa nič. Sem spraševal na pošti, pa praivjo, da verjetno stoji na carinski pošti (od katerih še nismo nič dobili). To je torej 14 dni mencanja na naši pošti. Kitajci pri tem niso nič krivi. (Pa če bi šlo samo za en paket, bi še rekel, da se je kje po poti zgubil... Ampak tukaj gre za 10+ paketov.)

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.364
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Mi smo z Aliexpressa dobili za en kup naročil takoj po Veliki noči obvestilo, da so prispele v Slovenijo. Od takrat pa nič. Sem spraševal na pošti, pa praivjo, da verjetno stoji na carinski pošti (od katerih še nismo nič dobili). To je torej 14 dni mencanja na naši pošti. Kitajci pri tem niso nič krivi. (Pa če bi šlo samo za en paket, bi še rekel, da se je kje po poti zgubil... Ampak tukaj gre za 10+ paketov.)

Moj primer:
Napisal sem v postu #30, da imam dispute na AliExpressu.
Hec je, da prodajalec trdi in tako mi je tudi pisalo na AliExpressu, da je pošiljka v Sloveniji... Kot pri tebi...
In je rekel, da je kontaktiral China Post in da je pošiljka v Sloveniji.
Čakal sem do konca (datum minus 1 dan, ko še lahko odprem dispute), potem pa odprl dispute.
Dal vse - spletno stran za sledenje pri Pošti Slovenije (je tudi v angleščini), naj preveri(jo).
Potem sem poslal mail na sledenje.posiljk@posta.si. Napisal sem, kaj pravi trgovec. Dobil sem odgovor, da pošiljke NI v Sloveniji in je "nekje" v tranzitu.
To sem natisnil, skeniral in poslal na Aliexpress v moj dispute. Pa napisal, naj uporabijo kak translate...
AliExpress je takoj dal polni refund.

Meni zgleda, da kitajski trgovci napišejo marsikaj in mislijo/upajo, da "bo šlo mimo", dobro pa je, da Aliexpress, kot krovna firma, tega ne dopušča...

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Koliko časa kaj čakate na pošto iz EU v teh časih? Včasih je trajalo 2 tedna, sedaj pa že 14 dni ne duha ne sluha. Recimo Češka in Litva. En paket ima še tracking in je označeno le, da je šel iz države.
Ja očitno so res problemi z pošto....tudi meni marsikaj piše v trakingu pošte pa nikjer... :( in ja ni problem samo pošta iz kitajske...tudi iz EU pošte kar ni že dva tedna...
me res kdo je gnilo jajce....naši al tujci.....kot je že nekdo napisal, ne gre za eno pošiljko ampak za masovno....jaz čakam 19 pošt, ki "luta" nekje po skladiših...:(

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Bom kar tukaj, čeprav gre za kitajca:
5.3. sem naročil eno manjšo stvar v vrednosti 17€ iz Kitajske, poslano 5.3., dobava 3.4. - 12.5.
Pred dvemi dnevi jih vljudno vprašam kaj je z dobavo, saj še nikoli nisem tako dolgo čakal in mi odgovorijo, da jim je zelo žal in mi ponujajo delni refund "za psihične muke" in če ne bo prišlo mi ful refundirajo. Jim odgovorim, da bi še počakal do 12.5. in potem v celoti refund.
Včeraj mi delno refundirajo - pri ponujenem izdelku pa piše, da ne dostavljajo v SLO.
V čem je štos?

13. jul 2011
2.677
626
113
Veliko prodajalcev je začasno ukinilo pošiljanje v EU, nekateri pa se poslužujejo dražjih špediterjev.
Trenutno se pač stvar nekje hakla. Po moje bodo pošiljke prišle, vprašanje kdaj.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Meni so "poslali" marca, ukinili so pošiljanje pred dvemi dnevi, ko sem jih povprašal po zdravju.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Moj primer:
Napisal sem v postu #30, da imam dispute na AliExpressu.
Hec je, da prodajalec trdi in tako mi je tudi pisalo na AliExpressu, da je pošiljka v Sloveniji... Kot pri tebi...
In je rekel, da je kontaktiral China Post in da je pošiljka v Sloveniji.
Čakal sem do konca (datum minus 1 dan, ko še lahko odprem dispute), potem pa odprl dispute.
Dal vse - spletno stran za sledenje pri Pošti Slovenije (je tudi v angleščini), naj preveri(jo).
Potem sem poslal mail na sledenje.posiljk@posta.si. Napisal sem, kaj pravi trgovec. Dobil sem odgovor, da pošiljke NI v Sloveniji in je "nekje" v tranzitu.
To sem natisnil, skeniral in poslal na Aliexpress v moj dispute. Pa napisal, naj uporabijo kak translate...
AliExpress je takoj dal polni refund.

Meni zgleda, da kitajski trgovci napišejo marsikaj in mislijo/upajo, da "bo šlo mimo", dobro pa je, da Aliexpress, kot krovna firma, tega ne dopušča...
Jaz imam dva artikla iz Kitajske, kjer tracking piše, da sta v Sloveniji od konca marca, pa ni ne duha ne sluha o njiju. Še 10 dni do disputa.

Izgleda se je poštni sistem nekje sesul, ni nujno da v Sloveniji. Čakam na paket iz Litve že 3 tedne :(.