Posodobitev Androida?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Ah no Deky spet kr neki
rolleyes-1.gif

Za programsko opremo in posodobitve je v celoti zadolžen proizvajalec.

Tako enostavno pa spet ni. Posodobitev programske opreme res izdela proizvajalec, distribucija posodobitve pa je odvisna izključno od operaterjev (ja, prav si prebral). Razlog je seveda ta, da lahko oni "testirajo" če bo naprava še vedno delala OK v omrežju. V resnici pa je to krinka za nalaganje dodatnega crapwara/spywara na telefon. Slednje predvsem velja za ZDA, pri nas v EU ni toliko tega.

Pri nas je majhna izjema, ker se operaterjem s tem ne da ukvarjati, zato to vlogo prevzame distributor.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Ah no Deky spet kr neki
rolleyes-1.gif

Kako proizvajalec ??

Poglej npr. Google phone -> Motorola Moto G.

Vsi so ga kupili brez vezave, vendar v različni trgovinah po Angliji (Tesco, Amazon...). In pri nekaterih že imajo omogčen update za Loolipop, nekateri ne (razlog pri tistih kateri še nimajo, ker pravijo da je še nestabilen..).

Torej očitno sami prodajalci lahko preko morda tudi proizvajalca "sproščajo" update ali ne...in to je očitno vezano na IMEI.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Dej nehi no spet širit napačne informacije.Če kdo ne verjame naj pokliče na Janus Trade,ki je zastopnik za Samsung pa vam bodo oni razložili.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Tu gor je en kup pametnjakovičev,ki pametujejo o stvareh,ki nimajo pojma.Daj najprej se prepričajte pri zanesljivih virih in potem širite lažne informacije.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Kdo širi napačne informacije?!? Če kdo širi si to ti in noben drug...
No daj Deky dokaži,če si tak frajer.Jaz lahko.Ker imam mail od Janusa in še koga drugega.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Tu gor je en kup pametnjakovičev,ki pametujejo o stvareh,ki nimajo pojma.Daj najprej se prepričajte pri zanesljivih virih in potem širite lažne informacije.

Mi vsaj argumentirano odgovarjamo, skupaj s protiprimeri tvojim izjavam. Ti pa samo igraš navadnega haterja.

Kako pa potem razložiš da gredo updati ven z različnimi datumi (konkreten primer zgoraj pri Motorola G)? Zakaj recimo Samsung najprej updata naprave na Poljskem?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Tudi enega argumenta z vaše strani še nisem zasledil?
Ja updejti za Samsung gredo ven na Poljskem,kjer je njihov update center za evropo in ne od Janusa ali operaterja kot recimo trdite vi.
Pa se sploh ne bom več kregal z vami dokler ne dobim kakšnega dokaza kar trdite.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Mislim da si ti eden in edini tukaj pametnjakovič tak da nehaj... nisi zanimiv
wink-1.gif
Že neštetokrat si dokazal,da nimaš pojma in vedno širiš napačne informacije zato prosim ne zavajaj uporabnikov s tvojimi pravljicami.
priden.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Mislim da si ti eden in edini tukaj pametnjakovič tak da nehaj... nisi zanimiv
wink-1.gif
Že neštetokrat si dokazal,da nimaš pojma in vedno širiš napačne informacije zato prosim ne zavajaj uporabnikov s tvojimi pravljicami.
priden.gif

Hvala enako..Tudi ti nehaj zavajat folka in se kregat res nisi zanimiv..
bonk.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Se sploh ne kregam toda tebi bom vedno dokazoval da nimaš pojma.
Še vedno pa čakam tvoje argumente.
grims-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Ko boš ti pokazal svoje..A ko drugo so ti že ostali povedali enako kot jaz..Tak da ti nimam kaj dokazovati..

Pa lep dan še naprej..

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Itak ker nič nimaš.Spet si se pokakal.

Nazadnje uredil moderator:

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Itak argumenti na mestu.Drugega itak ne znate škoda časa za vas.Se slišimo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Evo ti argumente: http://gizmodo.com/5987508/why-android-updates-are-so-slow

Ker vem da se ti ne bo dalo brati, sem ti naredil "kolaž" pomembnih izsekov.

Preden gre update ven, ga morajo vsi operaterji "požegnati". Vsi operaterji seveda niso enako hitri.

Citat:
Welcome to the wonderful world of carrier testing. The wireless carriers have to test not only every single new phone they plan to offer, but also every software update to every phone that they are already carrying. Simply put, they have to be certain that the phone will work on their network as advertized.

Rešitev? Custom ROMi.

Citat:
As we recently noted, one of the best reasons to root your Android phone is that you can almost always download the latest updates months before carriers push them out.

In preden se zapičiš v Nexuse in iPhone, preberi:
Citat:
That only works at launch, though; older Nexus devices will still have to go through carrier certifications just like everything else when a new OS update comes in.

... in tole:
Citat:
This is one of the greatest illusions in the tech game. Apple announces the new version of iOS, and wham! You can download it on your phone within a day or two. How did Apple manage to skip that exhaustive carrier-testing that everyone else had to go through? It didn't. It had to jump through the same hoops as the Android manufacturers; the only difference is that Apple jumped through them before it announced the update.

Zdaj pa mi prosim dokaži, zakaj po tvoje to ni res. Argumentirano, seveda.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Nobeden ne pravi,da to ni res.Prosim pa,da se držiš tistega kar sem rekel in ne spreobračaš besed.Preberi si še enkrat prvi moj odgovor na Dekyjev komentar oziroma na vprašanje ki ga je zastavil uporabnik.
Kot prvo se je vprašanje nanašalo na Samsung S4 in ne mi sedaj vmešavat neke Motorole,Nexuse,iphone....
Nobeden ni govoril o kakšnem "žegnu"
Ne rečem,da programsko opremo ne pregleda tudi operater ali pač zastopnik in
ja tudi jaz sem dobil od operaterja odgovor,citiram:
Sporočamo,da je uradni distributer za Slovenijo,za mobilne telefone Samsung,podjetje Janus Trade, d.o.o. in oni skrbijo za programsko opremo.
Toda še enkrat citiram moj odgovor in odgovor ki sem ga dobil po tem od zastopnika za uvoz Samsunga v Sloveniji.
Moje vprašanje na katerega sem prejel spodnji mail se je glasilo:
Pozdravljeni
Zanima me kdo vgrajuje programsko opremo "rome" v Samsung telefone kupljene preko operaterjev v Sloveniji?
Zanima me namreč kdo skrbi za posodobitve,kdo "naredi" posodobitev,ki jih prejme telefon,ki ima naloženo programsko opremo določenega operaterja.
Ali se programska oprema posodablja direktno preko operaterja ali so posodobitev odvisne od kogarkoli drugega.
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav

Toliko o mojih argumentih.
Za nadaljna vprašanja pa se obrnite na zastopnika pa vam bodo oni razložili.Ker se mi ne da več ukvarjat z vami.In ne mi tukaj lepit nekih linkov,ki v praksi popolnoma nič ne pomenijo.
En kup ene teorije v praksi pa ena tema.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Jaz sem tudi imel direktno korespondenco glede updatov pri telefonih LG. Tam je zastopnik Vama Trate, kjer mi povedali, da oni nadzorujejo in potrjujejo posodobitve.

Citat:
Pozdravljeni,

[...] Posodbitev smo danes potrdili, v kratkem jo lahko pričakujete na vaših aparatih. Žal točno določenega datuma nimamo, če se držimo dnevov preteklih nadgradenj, v roku dveh tednov.

Lp,
Silvan

Tudi če gre za Samsung, se testiranje updatov še vseeno nekje izvaja. To se izvaja za čisto vse telefone, brez izjem. Iz tvojega maila je moč razbrati samo to, da Janus Trade nima nič opravka pri posodobitvah. To pa še ne pomeni, da jih nimajo operaterji
wink-1.gif

Pa še en link, ki za tebe seveda ne bo kredibilen, čeprav je od HTCja:
http://www.htc.com/us/go/htc-software-updates-process/
(hint: glej oranžno nit, ostale pri nas bolj ali manj niso možne)

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
philips cenim tvoje kvalitetne in argumentirane komentarje,ki jih je v nasprotju z nekaterimi biseri ala Deky v temi pametni mobilniki na žalost zelo malo.
Če nisi prebral v mojem zgornjem postu sem najprej kontaktiral operaterja in le ta je dejal,da za programsko opremo nasplošno skrbi zastopnik v tem primeru Janus...Kaj je odgovoril Janus je razvidno iz maila.Ne bom se ponavljal toda ja testiranje programske opreme in posodobitev se izvaja v Samsungovem update centru in ti ga preko OTA pošiljajo naprej.Seveda je možen update tudi preko Kiesa in ročno preko Odina.Ja še enkrat po vsej verjetnosti ta updejt prejmejo zastopnik oziroma operater,ki preveri če je tistih par aplikacij(mobitel)naloženo,kaj več pa oni nimajo s tem.Zastopnik ali operater je le prodajalec ali ponudnik storitev ne pa da skrbi za programsko opremo.
Nauk te zgodbe in odgovor uporabniku naj bi bil da operater oziroma zastopnik ni kriv za zamude pri posodobitvah.Ampak izključno Samsung oziroma njihov update center.
No,če samo malo logično pomislimo,kam gre telefon na popravilo.Na koncu pristane pri serviserju na RAMu.
Še en argument

Ne vem kako je z drugimi proizvajalci kot so HTC,LG...predvidevam pa da je podobno.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Za HTC in LG sem ti že napisal kako je. In ni niti malo podobno. Tako da ali je Samsung res povsem drugačen od ostalih ali pa so tvoji viri nezanesljivi.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.