Posodobitev Androida?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Gre pa za en Tušmobilov telefon Vega, ki je čisto ok za nezahtevne uporabnike.
Izgleda,da ni OK pa čeprav si nezahteven uporabnik
bonk.gif

Kupi si androida,da se reče android pa ne bo treba tukaj jokat češ da so vsi androidi za en k.

Telefon sploh nisem kupil zase, ker sem čisto prezahteven uporabnik zanj.

Ga pa testiram, ker sem razmišljal, da bi mojo staro Nokio C7 zamenjal za One+ na androidu, ki je po lastnostih super strojček.

Ampak se mi Android vedno bolj gabi(kolikor sem ga doslej testiral in so praktično vsi enaki, bi bil pa vesel, če obstoja kaj bolj uporabnega) in bom zato še vsaj par let ostal na Nokii C7, ki je pravi strojček proti temu šrotu.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Kako se neda zaklenit telefona? Če maš v mislih tisto funkcijo če kdo vstavi drugo sim kartico to seveda ma vsak telefon.

Vse se da če dobro poznaš Android sistem
wink-1.gif

Jaz tega ne najdem, glede na to, da telefon že cel teden testiram dvomim, da sem to možnost kje v nastavitvah spregledal.

Nastavitve>varnost ponuja samo možnost zaklep sim kartice.

Sem pa našel neko možnost, če dovolim Googlu, da sledi telefonu, ga zaklene in zbriše pa ne vem kako naj potem pridem na daljavo do tega, da bi zahteval sledenje, zaklep....?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
In zakaj je dobro, da predelajo Android na slabše?

Se da na kak preprost način vse skupaj zbrisati in naložiti polno verzijo po možnosti najnovejšo, da vidim, če je kaj bolj uporabna?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Seveda dela in ura in led dioda, če jo imaš spredaj. Instaliraj si aplikacijo NOLED in si naštimaj, kar te je volja. Lahko ti ura skače po zaslonu, lahko ti pisemce skače, če dobiš sms, lahko ti prečrtana slušalka skače, lahko samo pikice in če imaš led diodo, ti lahko ta stalno gori ob zgrešenem klicu ali sms-u ali pa utripa (še hitrost utripanja lahko naštimaš) - moraš edino imeti v nastavitvah pod led indikator vklopljeno kljukico pri "obvestila", drugače ti dioda ne bo svetila

https://www.youtube.com/watch?v=Dy8I_BbfYzI

Hvala.

Super aplikacija.

Žal povzroči stalno prižganost celega zaslona(ne samo delčka kot pri Nokiji) in bo zato verjetno zelo potratna zadeva.

Ampak je super zadevca, ker samo pogledaš telefon(brez, da bi ga sploh prižigal) in že veš, če te je kdo klical.

P.S. Prekmalu sem pohvalil to aplikacijo.

Včasih ob zgrešenem klicu lepo doda ikono na začetni zaslon včasih pa ne-torej čisto neuporabno.

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
iGo je za prvo silo, toliko, da se ravno ne zgubiš in da te kolikor toliko točno nekam pripelje, proti Garminu se pa lahko skrije v skoraj vseh pogledih.

Žal pa Garmin ne dela na vseh telefonih
crazy1.gif
.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
V prejšnjem, ko so še delali super strojčke.
grims-1.gif

Saj moj oča tudi pravi, da škoda ne bo nikdar avto
grin1.gif
Izkušnje izpred 40 let pa take fore

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
V katerem desetletju si pa ti obtičal?

grims-1.gif

Nokio primerja z androidom
bonk.gif

Daj povej koliko si star ali 10 ali čez 70 ker ni šans,da si nekje vmes glede kakšne mečeš ven.
Fant moj to so pametni telefoni za pametne ljudi.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Kako se neda zaklenit telefona? Če maš v mislih tisto funkcijo če kdo vstavi drugo sim kartico to seveda ma vsak telefon.

Vse se da če dobro poznaš Android sistem
wink-1.gif

Jaz tega ne najdem, glede na to, da telefon že cel teden testiram dvomim, da sem to možnost kje v nastavitvah spregledal.

Nastavitve>varnost ponuja samo možnost zaklep sim kartice.

Sem pa našel neko možnost, če dovolim Googlu, da sledi telefonu, ga zaklene in zbriše pa ne vem kako naj potem pridem na daljavo do tega, da bi zahteval sledenje, zaklep....?

Greš na Google Play
Na sliki se ti označil kaj klikni..

In izbereš Upravitelj naprav Android.. In tam boš našel glede sledenja telefona in nadaljavo zbrisat podatke z telefona..

In drugič si raje kupi prov Android telefon in ne en klump ki ga prodaja Tušmobil
evil.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:

Greš na Google Play
Na sliki se ti označil kaj klikni..

In izbereš Upravitelj naprav Android.. In tam boš našel glede sledenja telefona in nadaljavo zbrisat podatke z telefona..

In drugič si raje kupi prov Android telefon in ne en klump ki ga prodaja Tušmobil
evil.gif

Hvala, tole je videti odlično
cheer.gif
, moram pa še stestirati kako dela.

Ni mi pa kapnilo, kako pridem do teh možnosti na računalniku
bonk.gif

Za telefon sem pa že stokrat napisal, da ga nisem kupil zase, ga pa testiram, ker me je mikal nakup One+ android telefona ampak sem se po testiranju odločil, da bom raje še par let ostal na odlični stari Nokii C7, ki ima še vedno večino stvari boljših od teh novih telefonov.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
V katerem desetletju si pa ti obtičal?

grims-1.gif

Nokio primerja z androidom
bonk.gif

1. Povej mi kater android telefon ima pomični gumb s katerim enostavno vključiš telefon ob malce daljšem držanju pa imaš v trenutku prižgano luč-meni zelo uporabno(grem zvečer na sprehod in ko pride mimo avto se tako enostavno osvetlim-pri androidih moraš najprej vklopiti zaslon, nato pa še vključiti neko aplikacijo za luč, skratka cela procedura).

2. Garminova navigacija dela, za razliko od večine androidov.

3. Ima ugasnjen zaslon pa hkrati prikazuje uro in datum, ob zgrešenem klicu ali smsu pa ti spredaj utripa lučka-tega spet nima noben android.

4. Ravno prav velik za v žep, za držanje v roki, 5-6 inčni zaslon na novih androidih je prevelik za v žep, prevelik za držanje v eni roki, prevelik za držanje na ušesu....

5. Preglednejši in bolj prilagodljivi meniji, začetni zasloni....

6. 8mpix fotoaparat, še vedno poseka skoraj vse android telefone, razen res najboljših.

7. Google ne dobi praktično čisto vseh podatkov o nas, kot pri android telefonih.

Dokler ne bomo imeli uporabnega omrežja LTE 700, 800, 900 ne bom menjal telefona, ker mi Nokia C7 nudi praktično vse kar rabim, ko pa bo tako omrežje ga bom pa pač prisiljen zamenjati za nov LTE telefon-upam, da se do takrat pojavi kak proizvajalec, ki bo spet delal uporabne telefone.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik fikus pravi: ga pa testiram, ker me je mikal nakup One+ android telefona ampak sem se po testiranju odločil, da bom raje še par let ostal na odlični stari Nokii C7, ki ima še vedno večino stvari boljših od teh novih telefonov.

hysterical-1.gif

OPO primerja z Vego.
Prosim ne brukaj se.Zate je res bolje,da ostaneš na Nokiji vsaj še kakih 10 let.Še vedno pa nisi povedal koliko si star me res zanima.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Žal ne bom mogel ostati še desetletje na C7, ker bo upam prej zaživelo omrežje LTE 700, 800, ki bo končno uporabno omrežje za internet tudi izven mest.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Kolk vem recimo Si.mobil pokriva tudi izven mest to ma obvezno ko je kupil frekvence za LTE tako da bo v roku 2 let če ne prej .. Tudi Telekom bo kmalu temu sledil če nima obveze enako kot Si.mobil..
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.