Pošiljanje paketov

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
V tem primeru gre za podjetje DPD, a tudi z ostalimi je bilo enako.

Naročim zadevo, pošljejo mi jo prek dostavne službe. Bi morali že včeraj, pa so šele danes. Včeraj sem poskrbel, da v dopoldanskem času nekdo prevzame pošiljko, danes nisem mogel (tudi v službi danes ne). Torej dobim jutri.

Zanima pa me sledeče: dostavljalec me je klical šele, ko je bil že pred hišo. In ker ni bilo nobenega, ki bi prevzel, je pač obrnil.
Kako imajo to rešeno? Bi bilo težko poklicat uro prej, preden še ne bi prišel na naslov ali je pač to tako, da razvažajo pakete po neki določeni poti (potem je itak vseeno, če te ni doma, saj bi šel itak po tej poti)? Ampak, če je poklical ob npr. 9.00 bi verjetno lahko tudi ob 8.00, pa mu ne bi blo treba hodit na naslov? A kako?

Se ne pritožujem. me nič ne bo stalo več zaradi tega, samo sprašujem ....

ended

Pripravnik
26. jan 2013
45
0
6
Koroška
Zadnjič sem naročil eno zadevo na enaa. Klic pred dostavo me je stal 0,66 eur.
Če se ne bi odločil za to varianto, bi blo najbrž enako. Dostavljalec bi prišel večkrat...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Pri skoraj vseh dostavnih (pri nas) je dobro imeti alternativo, kam ti lahko odvrže paket, npr. sosed, bližnja trgovina, itd..

če si pa izven mesta pa praktično obvezno pri kakem kolegu v mestu, ker se jim ne da vozit kam ven, oziroma to zavleče vse skupaj za par dni. Jaz imam na srečo kolega, ki ima lokal v mestu, pa odmetavajo tam, sicer bi čakal...

Pošta Slovenije je še najboljša, če si malce izven njihovih utečenih poti.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Saj pri meni je podjetje, pri katerem sem naročil izdelek, samo določilo dostavno službo (gotovo imajo kako pogodbo z njimi).
Sicer bi pa zagotovo naročil preko pošte.

Še enkrat za slučaj, če kdo ni razumel: dogovorjeno je bilo, da paket dostavijo VČERAJ, za kar sem tudi poskrbel, da bi ga kdo prevzel, danes pač ne.

Nisam ti ja črnogorac, da sjedim pod drvetom i čekam, da ko stigne ...
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.378
10.037
113
Malo off: en paket bi imel za poslat v UK in enega v Nemčijo. Teža 3 kg, velikost 40x30x30cm, rabim pa online sledenje.
Koga izbrat? Poslal bi kot fizična oseba.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.910
121
63
štajerska
saj nimaš neke velike izbire. dpd, gls, ups, dhl, pošta.

poglej kaj je najceneje. pošta ima "sledenje" če pošljejš priporočeno. Če pa res lahko ti slediš je pa drugo vprašanje. ima pa svoj mehanizem, da lahko zagotovi, da je pošilja dostavljena

igi

Guru
13. okt 2007
5.684
1.251
113
Celje
ker kar nekaj pošiljamo strankam ti lahko iz prve roke povem kaj in kako...

Predklic se načeloma pri vseh dostavnih službah plača dodatno. In takrat dejansko pokličejo pred dostavo! Da se označiti tudi dopoldansko dostavo, dostavo naslednji dan od pošiljanja (drugače si lahko vzamejo tudi 2 dni časa).

Pošta je seveda najbolj "prijazna" do stranke, ampak njihova cena ni med najbolj prijaznimi
frown-1.gif
zato se vsi poslužujemo alternative v obliki GLS, DPD,....

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
DHl so edini pravi profesionalci...mene do sedj še niso razočarali..sledenje deluje vedno, pri pošti slovenije samo do tujine dalje ne, DHL je hiter in na pošiljko pazi...za mojem pojme najboljši

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
saj nimaš neke velike izbire. dpd, gls, ups, dhl, pošta.

poglej kaj je najceneje. pošta ima "sledenje" če pošljejš priporočeno. Če pa res lahko ti slediš je pa drugo vprašanje. ima pa svoj mehanizem, da lahko zagotovi, da je pošilja dostavljena

zagotovi [cenzura]. 2 paketa izgubljena (pa je bilo poslano priporočeno in ni da ni, tudi tracking number, ki v 90% ne deluje), podali poizvedbo, na katero čakaš 1 mesec
bonk.gif

Po enem mesecu rečejo "ne vemo kje je paket". Svaka čast pošta
bonk.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
narocil eno zadevo iz amazona, dpd me je poklical ker me ni bilo doma, in mi brez problema dostavil v službo...

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
šlo je v rusijo. Za USA recimo sploh prek pošte ne moreš zavarovati pošiljke, oz. dobiš nazaj samo vrednost poštnine
bonk.gif