Porušili bodo Tovarno Rog (končno)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
Metelkova vs Rog
hysterical-1.gif
.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.165
7.001
113
Ali pa iste metode kot med protesti 2012...ko so zamaskirani neznanci mirne proteste sprevrgli v nasilje... Takrat se je govorilo da naj bi zoki stal zadaj...ce pogledamo ROG - direkten interes ima prav zoki. Ali pa so podobnosti zgolj nakljucne

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.428
3.734
113
Pomoje je bil JJ, ker je zloben in proti altetnativni kulturi. To dogajanje pred dnevi mu je prav prišlo!
Naš Zoki ni bil, on dela.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ali pa iste metode kot med protesti 2012...ko so zamaskirani neznanci mirne proteste sprevrgli v nasilje... Takrat se je govorilo da naj bi zoki stal zadaj...ce pogledamo ROG - direkten interes ima prav zoki. Ali pa so podobnosti zgolj nakljucne

Kaj pa ti meniš o nocojšnjem dogodku? Je šlo za samoiniciativno dejanje neke skupine ljudi ali gre za bolj "klasične" prijeme, ki se jih uporabi, ko želiš znebiti določenih ljudi z določene lokacije in enostavno najameš neko tako grupo?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
V bistvu ne ampak razmišljam o možnostih, ki so na voljo. Nisem se še odločil katera se mi zdi nabolj verjetna. Ampak opcije, ki si jo omenil, definitivno ne izključujem, saj bi s takšnimi prijemi lahko bil problem zasedenega Roga rešen veliko hitreje kot pa po pravni poti.

Da ima pa prijatelje v določenih skupinah ljudi je pa prav tako znano
evil.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:

Glede Roga - šolski primer zakaj pravni sistem v Sloveniji ne funkcionira. Lastnik ne more upravljati s svojo lastnino, kar je žalostno in smešno hkrati. Če sistem ne deluje pri takih drobnih stvareh, je jasno, da bo kvečjemu še slabše deloval, ko gre za vprašanje milijarde €.

Funkcionira marsikaj ne, ker večina noče da bi. Oz. sploh ne opazi ne da je kaj narobe, dokler nimajo dreka na lastni glavi. Ali ko novinarji zaženejo cirkus.
Mimogrede, zankrat je zakonodaja taka, da omogoča priposestvovanje. Ne bi na dolgo in na široko, pogooglaj(te).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem pričakoval nekaj takega... če gredo že meni na živce rogovci, malo je potrebno da se organizira kaka grupa mladih, ali čapcev, navijačev, skinov...željnih pretepa.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.915
-386
113
to ni bil pretep...

pač debili... in seveda naročeno dejanje...

Ynos: kdo vse gre meni na živce, pa tud pomislim ne, da bi se jih na tak način lotil... In če so se naključni čapci sposobni organizirat v skupino 30kom, je to zame že presežek njihovih sposobnosti. Tako da gre sigurno za organizirano skupino, ki jih je nekdo poslal tja...

a zdej če ti gre določena skupina ljudi na živce, zbereš somišljenike in jih greš prefukat, kljub temu da tem osebam niso nič žalega naredili??

a tok daleč smo že prišli al kaj???

erikson

Guru
25. avg 2007
22.317
6.135
113
Jankoviæ obsoja nasilje

"Mestna občina Ljubljana in sam kot župan odločno obsojam vsakršno nasilje. Z žalostjo in veliko zaskrbljenostjo sem sprejel novico o napadu zamaskiranih posameznikov na območju Tovarne Rog in celo fizičnih poškodbah. Nesprejemljivo, neodgovorno in za družbo skrajno nevarno početje mora policija čim prej raziskati in ga najodločneje sankcionirati,'' je nočno dogajanje komentiral župan MOL Zoran Jankoviæ.

Dodal je, da so se na včerajšnjem sestanku dogovorili, da MOL do odločitve sodišča ustavi vse aktivnosti in do takrat z dialogom skuša najti najboljšo rešitev za prihodnost Roga in za vključitev obstoječih programov v prenovljeni Center Rog.

Jankoviæ je zaradi napada dobil vtis, ''da nekdo želi namerno in grobo prekiniti vsak poskus konstruktivnega iskanja rešitve. Tem posameznikom sporočam, da jim ne bo uspelo''.

Uporabnikom Roga so pripravljeni nuditi pomoč pri varovanju območja.

(24ur)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
a zdej če ti gre določena skupina ljudi na živce, zbereš somišljenike in jih greš prefukat, kljub temu da tem osebam niso nič žalega naredili??

Tako ti vidiš ta dogodek? Da gre neka skupina ljudi gre nekomu na živce in so zdej zaradi tega (ker gredo nekomu na živce) fasali? Zakaj me to ne preseneča....

Kaj pa če so se to zbrali lastniki avtomobilov, katerim so rogovci naredili grafite na bok s ključi pa lastnik na novo prebarvanega bagra?

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Tako ti vidiš ta dogodek? Da gre neka skupina ljudi gre nekomu na živce in so zdej zaradi tega (ker gredo nekomu na živce) fasali? Zakaj me to ne preseneča....

Kaj pa če so se to zbrali lastniki avtomobilov, katerim so rogovci naredili grafite na bok s ključi pa lastnik na novo prebarvanega bagra?

Kaj pa če so se to zbrali lastniki avtomobilov, katerim so rogovci naredili grafite na bok s ključi

a teh zadev policaji niso nič raziskovali? kaj pa zavarovalnice (kasko, parkirišče) niso nič sitnarile, da bi se ugotovilo kdo je bil? Konc koncev taka stvar ni ravno poceni, pa še kaznivo dejanje je.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
Nebi vedel. Morda pa je Zoki s spodnjo izjavo ciljal na to
grims-1.gif

Citat:
Nesprejemljivo, neodgovorno in za družbo skrajno nevarno početje mora policija čim prej raziskati in ga najodločneje sankcionirati,'' je nočno dogajanje komentiral župan MOL Zoran Jankoviæ.

Zasedba tujega ozemlja poškodovanje tujega premoženja je definitivno nesprejemljivo, neodgovorno in za družbo skrajno nevarno početje, saj lahko to, da se taka glupa mentaliteta razširi, povzroči resne težave. In take stvari je res treba čimprej raziskati ter ga najodločneje sankcionirati. Dejstvo. Samo menim, da Zoki žal ni imel tega v mislih ampak se je seveda distanciral od tega ter obsodil vse skupaj, kar se glede na njegovo pozicijo spodobi ne glede na to, da je to dejansko voda na njegov mlin (preganjanje in odstranitev rogovcev).