Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Strpnost ni odvisna od številčnosti.
Norčevanje, zasmehovanje, poniževanje... ni strpno, tudi če bi šlo za večino.
Prav imas. Torej, se bomo kot slovenci med seboj nehali delati norca iz:
* Dolenjskega naglasa
* Stajerci iz "Ljubljane"
* Korosic ki pridejo v Ljubljano/Maribor/na faks z jogijem na hrbtu
* Ljubljancani iz vsega kar je izza Trojan
* Nealkoholiki iz Cvicka
...
Mislim, da se bomo nadslednji dan pobili med seboj.
Ampak, ker imas prav in to res ni primerno se bom vzdrzal nadalnjih komentarjev preducovite zveze krasne, klene Slovenske mladenke ("prelepe, zlahtne rozice!"), in zrelega gospoda zgodnjih srednjih let (junaka; enacga pod soncam mu ni korenjaka!), ki sta si medsebojno nedvomno usojena in jima s celo druzino, pa tudi z babico Jelko zelim se mnogo let, in jima v mislih podarjam pesem "Bend Down Low" Boba Marleya, v spomin na njuno prvo srecanje - ter svojo goreco priprosnjo k Bogu, Sv. Ani ter Sv. Gerardu Majelli za veliko malih otrok, ki bogo glasovali za NSI.
Skratka, ne, ne cutim potrebe do neke ekstra strpnosti do dveh povprecnih predstavnikov prevladujoce rase na tem obmocju, povprecnega socialnega razreda, povprecne inteligence in izgleda - ki sama iz sebe namenoma naredita (za preostanek te povprecne druzbe) v danem primeru in po mnenju "slehernika" - pustni semi. A to pomeni, da bi ju "poslal s ta prvom vlakom ven iz drzave" (kot smo lahko brali o "ciganu"), in "nagnal nazaj tja od kjer so prisli u trenerkah" (o kandidatu za mandatarja), ali celo "fuknil v fojbo, kjer je se plac"? Ne.
Ampak... Tak alternativen "look" je zavestna odlocitev - tako kot je moj "stil" (v narekovajih, ker bi pomoje tadva umrla od smeha, ko bi me zagledala). In ja, zdi se mi sprejemljivo zajebavati se iz necesar, nad cemer imas vpliv.