Kako snemaš AVCHD filmčke? Ko sem prejle probal, neke bistvene razlike med kakovostmi ni, vsaj ne toliko, da bi upravičevala večje datoteke, sploh razlike med H in SH ne vidim, zato SH ne mislim več uporabljati. Drugače je kakovost filmov odlična, le fokusiranje v teleobmočju je precej počasno. Tudi za JPG-je se mi zdi, da zadostuje normalna kakovost (pol manjši fajli, pa še vedno skoraj tolikšni, kot pri Photoshopu najboljša kakovost), saj je optika preslaba, da bi opazil neko bistveno razliko. Sem tudi šel raje na 7 mpikslov, pa še to je glede na optiko preveč. Škoda, da kakovosti in velikosti slik kaj dosti ne moreš nastaviti v iA načinu, zato se ga izogibam, razen pri kakem hitrem slikanju ter filmčkih. Mimogrede, se tebi tudi zdi, da se slika preveč ziblje pri filmčkih? Kot da bi bil vklopljen stabilizator.
Različni tipi scen so mi všeč, mogoče jih je kar preveč. Žal pa pri kakem izletu v hribe (recimo kot sem šel včeraj proti Triglavu) zahteva nonstop prilagajanje(sneg, kopno, sonce, oblaki, daleč, blizu), saj niti iA mu ni preveč kos, še najbolj se mi zdi ga serje avtomatski whitebalance.
Drugače pa sem v teh nekaj dneh na splošno zadovoljen z aparatom, posebej je treba pohvaliti res odličen stabilizator, saj še nisem dobil stresene slike niti v slabih svetlobnih pogojih. Tudi šuma je res malo celo pri višjih ISO.
Še to: imaš kak pameten konverter ali pa player za te filme? V VLC-ju se mi pojavljajo kocke, drugi znani playerji pa ne podpirajo, niti QuickTime (ki ga pa itak ne maram). Sem sicer enega našel, ampak bi vseeno raje prekonvertiral v kak AVI s h.264 kodiranjem, vsaj dokler se stanje na "trgu" playerjev dovolj ne izboljša.
No, pa še ena od včeraj, imam mnenje, da I.Exposure preveč enakomerno osvetli sliko (glej modro nebo in precej temen sneg):
(klik na originalno velikost, posebej na levi strani se vidi neostrost optike)