Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ali imam jaz kake probleme ali pa HD ločljivost na Panasonicu FT1 ni HD? Če sem prav opazil po številnih poskusih in primerjavah z drugimi aparati, aparat snema v ločljivosti 640x360 (taako predvaja Media player v Windows 7) in nato naredi upscaling na 720p.
Zdaj, ali je to Panasonicov nateg ali pa jaz delam nekaj narobe.
Se ti res zdi verjetno, da nas je na tisoče lastnikov, ki smo posneli na desettisoče filmčkov s tem fotoaparatom tako omejenih, da tega ni bi opazilo in da si ti prvi?
Če si aparat nastavil na snemanje AVCHD in če iz aparata potegneš MTS datoteko in jo preveriš (to zna ma desetine brezplačnih programčkov), boš ugotovil, da je zapis čisto zares 720p, 50fps. No, vseeno pa gre za mali nateg, zapisanih je le 25 različnih sličic na sekundo, vendar pa so v datoteko zapisane kot da jih je 50, da bi bila stvar kompatibilna z BlueRay napravami. Če pa filmčke iz aparata vlečes s kakim čudnim SWjem, (tudi priloženi je problematičen), se pa res lahko zgodi, da se vmes zgodi downsampling.
Če torej hoče imeti 100% 720p filmčke iz FT1, na SD kartici izberi imenik: \PRIVATE\AVCHD\BDMV\STREAM\, na katerem so .MTS datoteke, v katerih je originalni zapis videa!
Primer informacij o MTS filmčku, posnetem s FT1:
General
ID : 0
Complete name :\PRIVATE\AVCHD\BDMV\STREAM\00004.MTS
Format : BDAV
Format/Info : BluRay Video
File size : 82.1 MiB
Duration : 54s 80ms
Overall bit rate : 12.7 Mbps
Maximum Overall bit rate : 18.0 Mbps
Video
ID : 4113 (0x1011)