Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ja ... Sicer sem precej starejši od tebe in morda tudi zato znam realno ocenit situacijo.
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Zanima me za tiste, ki ste doma na kmetijah ste kdaj dobili kaj za pomoč doma? pa ne da ste od ure plačani, pač karkoli pomoč pri nakupu avta, stanovanja, pa magar sam hrane, pač karkoli. Sprašujem mal zato ko zdaj mam pa starega res poln kufer. Imamo les je štemplan in on bi kar enega dobil, ko bi to za 600€ podrl. Ko sma z bratom rekla, če nama kaj, da pa to midva nardima pa samo eno prokleto jamranje, kak ni časa, denarja,.... Pa nikol nisem kaj zahteval, nikoli delal za plačilo, samo ti pa kipne počasi. Zakaj je tujemu tako enostavno dati domačemu pa nič. Recimo zdaj si je pred kratkim namislo neki kopat, kar bo v celoti stalo cirka 6000€, ker pa si ima eden od bratov namen kupit kombinirko, je predlagal da mu vnaprej plača ta znesek pa bo stroj kupil ter to naredil(pač buđet se bi malo povečo in bi tudi stroj lahko bil boljši), ampak stari je rajši enega najel in bo plačal njemu kot pa da bi ta denar dal sinu pa še stroj bi doma ostal. Itak pa nikakor se noče odločit komu bi sploh pustil kaj po svoje naredit, sej to sem že v drugi temi omenjal. Eh brezveze morem dobit službo drugje ne v domačem kraju pa spakirat,...
Brez zamere, ampak pri sebi vidim da sedaj velikokrat drugače razmišljam kot sem pred dvajsetimi leti....Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ja ... Sicer sem precej starejši od tebe in morda tudi zato znam realno ocenit situacijo.
a mislš, da jest pa ne pr teh leth.
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
zajebano je ja. bom spako pa šel, spet, kaj mi drugega ostane...
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
zajebano je ja. bom spako pa šel, spet, kaj mi drugega ostane...
Jest pa tebe ne zastopm, šel bi od doma, ker ti oče ne pusti, da bi delal tisto, kar ti rečeš in ne on.
Kaj pa jaz, ko doma ne smem vzeti nič, oče mi reče boš mel svoje pa boš lahko rabu. Doma sem bolj kot ne samo za kakšna fizična dela, kot so držat v roki vile, grable, kose, lopato, metlo, rovnco....traktorja ne znam peljat, ker mi ga ne pustijo doma, sem drgač sam traktor, ker vzamem šajtrgo pa grem nakosit za zajce in prašiče cca 500 metrov stran motorke ravno tako, v garaži ne smem nič kaj konkretnega delat.
Meni pa tole ni jasno. Pri nas doma imamo tudi kmetijo (48h od tega 90% gozda) Pa so doma komaj čakali, da bom začel delati (voziti traktor, kositi, delati v gozdu) ne pa da bi mi prepovedali recimo voziti traktor ali uporabljati motorno žago.Zato se mi res tole zdi samo eno jamranje in nategovanje ljudi kok si bogi.
Kar se pa tiče denarja od doma, ko sva s punco začela urejati stanovanje sva hotela najprej vzeti nekaj kredita vendar je oče dobesedno ponorel in rekel dokler bo doma toliko lesa ni šans. Tako je padlo 400+ kubikov hlodovine in to je bilo to.