Polnilec NiMH?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Grem drug teden v btc... imam cca 30 baterij za polnit in dva polnilca GP in eneloop, pa bi si tega privoščil,
vsaj veš kdaj baterijo stran vržt

Sem imel 2 ali celo 3 različne polnilce GP in so mi praktično uničili vse baterije (nekatere so čisto mrtve,druge mi je za silo uspelo z IPC-1L obnoviti),tako da lahko ta polnilec mirne vesti vržeš stran,če boš nabavil ta polnilec.

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Za 30 baterij......bo IPC 1 hitrejši ( brez L ) sicer skoraj še 1x dražji...

Po mojem nima smisla kupovati 1x dražjega,ker ni razen hitrosti nobene druge razlike (pa itak je bolje,če se jih polni z nižjim polnilnim tokom),razen če se mu zelo mudi pri obnovi baterij
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.578
6.663
113
pri taščici
Bo kar 1L. Saj pravite da enelopke drzijo se ko garancija mine. Tedensko polnim recimo 3 baterije. Tko pac je..... Igrace so pac na baterije

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Jaz sem ga naročil iz drugega linka in me je s 5€ popusta stal dobrih 22€. Več kot odlična cena
grin1.gif

Sta pa to dve različni firmi, ena je v BTCju, druga v Grosupljah.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Zna kdo čisto po kmečko napisat, kako osvežit in preizkusit nekaj let stare NiMh baterije, če so še za kaj
sprasujem se.gif

Z IPC-1L polnilcem seveda
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Grem drug teden v btc... imam cca 30 baterij za polnit in dva polnilca GP in eneloop, pa bi si tega privoščil,
vsaj veš kdaj baterijo stran vržt

Sem imel 2 ali celo 3 različne polnilce GP in so mi praktično uničili vse baterije (nekatere so čisto mrtve,druge mi je za silo uspelo z IPC-1L obnoviti),tako da lahko ta polnilec mirne vesti vržeš stran,če boš nabavil ta polnilec.

GP je res zanic, kao hitro napolni, a niso polne.

Najboljse je pocasno polnjenje, uporabljam eneloop polnilec

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

GP je res zanic, kao hitro napolni, a niso polne.

Najboljse je pocasno polnjenje, uporabljam eneloop polnilec

A veš za kaj je recimo GP polnilec dober? Če imaš zelo slabo baterijo,ti jo IPC-1L niti ne začne polniti,ves čas kaže nulo,pač inteligenten polnilec hehehe.
No, GP je primitiven polnilec,ki ti tudi skoraj mrtvo baterijo vsaj malo napolni,daš jo za 15 minut v GP,da jo prisilno malo zbudi,potem pa jo prestaviš v IPC in daš na program refresh,ki jo dokončno obnovi (kolikor je pač možno).
Sicer pa dvomim da je eneloop polnilec optimalen,verjetno nima funkcije,da baterijo pred polnjenjem izprazni? (zelo pomembno,če filaš naenkrat več različno izpraznjenih baterij)

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne vem ce prazni, s polni okoli 24 ur 4komade AA, ki so pol res polne, gp pa napolni v pol ure a drzijo pol manj casa

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Zna kdo čisto po kmečko napisat, kako osvežit in preizkusit nekaj let stare NiMh baterije, če so še za kaj
sprasujem se.gif

Z IPC-1L polnilcem seveda
smile-1.gif

Večkrat zapored (lahko tudi 10x) jih daš na izpraznitev (discharge). V trenutku,ko se izprazni,jo polnilec začne polniti,seveda vsako baterijo posebej. Lahko pa daš kar direkt na izpraznitev z osveževanjem (refresh discharge),ki ti jo polni/prazni avtomatsko toliko časa,da je optimalno obnovljena.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne vem ce prazni, s polni okoli 24 ur 4komade AA, ki so pol res polne, gp pa napolni v pol ure a drzijo pol manj casa

Če baterij ne sprazni,preden jih začne polniti,potem to za baterije to sigurno ni najbolje. Vsekakor ti predlagam,da jih raje polniš z IPC-jem. Po treh letih so celo poceni baterije,kupljene v Lidlu (low self discharge varianta) pri polnjenju samo z IPC v odlični formi.
Baterije,ki jih polnilec napolni v pol ure,bodo kmalu uničene - preizkušeno....je pa to nekaterim težko dopovedat. Celo videl sem na spletnih straneh,da so tak super hitri polnilec oglaševali kot odličen,itd...

I

Izbrisan uporabnik #488

Eneloop xx pa varto imam, polnim pa vedno prazne :)

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Mogoče kdo ve, zakaj mi IPC za nekaj let staro GP 2500mAh napiše kapaciteto nekaj nad 3000mAh? Za drugo napiše pravilno, 2320mAh.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Jest mam tud tist eneloop počasen polnilec. Mislim da 4 AA polni nekje med 10 in 12 ur, po 16 urah pa preventivno izklopi (lučke ugasnejo), da nebi prišlo do prenapolnjenosti. Največkrat polnim čim bolj izpraznjene baterije (recimo ko se ugasne miška, gamepad itd). Po cca 4 letih nobenega problema. Tudi eneloopke delujejo kot prvi dan. Edino kar me moti je da lahko polniš samo v paru, kar je malo tečno. recimo lučka na kolesu ima 3 AAA, prav tako čelna svetilka. Zato morem po dva kompleta izpraznit, da lahko v paru polnim. To je edina slabost tega eneloop polnilca.