Polnilec NiMH?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.874
-8.605
113
Zadnja je verjetno že v štartu imela malenkost nižjo kapaciteto in jo je luč večinoma spraznila do nule, v najslabšem primeru pa celo obratno polnila. Zato se je hitreje zmatrala

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Kdaj lahko rečem da so baterije zanič? Pri 4 AAA eneloopkah (800 mAh) imam po refreshu naslednje kapacitete: 559, 535, 432 in 241 mAh. Za zadnjo lahko definitivno rečem da je zanič, za predzadnjo recimo tudi. Kaj pa prvi dve? je to še v mejah tolerance ali je tudi za vrečt stran.

Je pa zanimivo ker so bile vse 4 baterije vedno skupaj uporabljene (Led Lenser P7), edino polnile so se po 2 hkrati (nek Sanyo quick charger za 2 bateriji).

Koliko stare?

Jst imam v LLP7 4x eneloopke 1 generacije, filajo se 1x na dva tedna pa imajo po skoraj 3h letih original kapaciteto (tam okoli 750-800mAh).

Polnim jih več ali manj z 500mA, kdaj po nesreči tudi z 700mA, včasih pa kar na sanyo original eneloop (počasnem) polnilcu. Kdaj se tudi spraznijo v luči tako da ne sveti 0 (napetost pod 0.9V). Torej popolnoma neprimerni pogoji v vseh pogledih pa so kot nove!
tongue-1.gif

Tudi eneloppke imajo po izkušnjah precej podobno kapaciteto in ni ogromnih odstopanj ki bi lahko povzročale težave pri "pack" polnjenju oz. praznjenju.

Če polnilec ni filal vsake baterije z 2A in pa so bile praznjene vsakič na 0 potem bi rekel da imaš FAKE eneloopke!
grims-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Eneloopke sem mislim da kupil v Big Bangu. Lahko potem doma pogledam katere generacije so in jih po potrebi tudi poslikam. Polnil pa sem jih z originalnim Sanyo polnilcem, ki sem ga menda tudi kupil v BB.

sanyo-eneloop-4hr-mini-quick-charger-2pcs-aa-2000mah-rechargeable-ba-gadgetworld2u-1202-02-gadgetworld2u@3.jpg

Sumim pa, da ima polnilec slab stik na eni bateriji in da se nista vedno obe pravilno napolnili.

Bom stestiral še Lidlove LSD, ki sem jih tudi uporabljal v P7, ampak veliko manj (tudi precej kasneje sem jih kupil). Me zanima če so te tudi zanič.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Sem pogledal in so 1. generacije
rolleyes-1.gif

Gledam po wikipediji da so najnovejše eneloop od Panasonic. Je to trenutno najboljša izbira (razen seveda eneloop pro)?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Še ena neumesna: kam gre energina pri praznenju baterije? Je toliko pameten, da če se zraven še ena baterija polni, da to energijo koristno uporabi pri njej? Ali gre pač enostavno vse v toploto?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
KSZ

Je na voljo že kaj boljšega od IPC-1L? Obstoječemu je odpovedal en kanal (čisto naključno polni/prazni).