Policija....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa spoštuješ zakon in kaznuješ vse (mati, žena, ata striv sin hčerka) al uni ne delajo prekrškov?
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
pa spoštuješ zakon in kaznuješ vse (mati, žena, ata striv sin hčerka) al uni ne delajo prekrškov?
grims-1.gif
tebe in mene bo kaznoval za najino dobro - tko je napisal. Kolege, ženo hčerko, žlahto.. ki jih spusti brez kazni....pa khhmmm sovraži?

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
in če nisi kriv, pa če ti napiše kazen ti operater da izpisek, kdaj točno si klical oz. nisi.
LOL kak si ti glup.

In ko boš najel odvetnika, tožil državo, plačal vložitev tožbe, izpiske operaterju, ti bo pa sodnik rekel, ja, če nisi telefoniral iz tega telefona, za katerega si prinesel izpiske operaterja, si pa iz katerega drugega. mobija naprimer. Zdej pa prinesi vseh miljon izpiskov, hehe pa še od tujih operaterjev.
Sodnik je DOLŽAN verjeti policaju, ker je uradna oseba in njegova beseda velja več kot tvoja.
Policaj bo pa rekel, da te je videl da si telefoniral, da te je zato tudi ustavil in ti napisal kazen..

Policaj bi sicer lahko rekel ej sorry, nisem te videl da si govoril po telefonu, samo zdelo se mi je, pa sem te nategnil in ti kasiral. LOL, ampak to se ne bo zgodilo, pa tudi če bi bilo res. Kot je blo res tudi v zgornjem primeru, pa je imel voznik srečo, da je imel telefon zadaj, pa je policaj popustil. Lahko pa tudi nebi, no pa naj sam pove, al bi plačal po krivici dosojeno kazen, ali bi se tožaril s državo.

tebi morajo dokazati, da si res ti klical kam.
ne more on kar na besedo verjeti policistu.

ali smo ali nismo pravna država
evil.gif

aja, pa glupi se z glupimi družimo
cool-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Pred zakonom smo vsi enaki...
drugače pa raje tujca kot našega
boljš tujca, ta včasih ne rabi ali zahteva računa, pa ni tolk zoprne administracije za delat.

Pa si sebe že kdaj kaznoval in plačal kazen - mislim za tvoje dobro seveda, kot za nas. (seveda nisem mislil da bi polnil proračun) ali nisi še nikoli naredil nobenega prekrška?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
in če nisi kriv, pa če ti napiše kazen ti operater da izpisek, kdaj točno si klical oz. nisi.
LOL kak si ti glup.

In ko boš najel odvetnika, tožil državo, plačal vložitev tožbe, izpiske operaterju, ti bo pa sodnik rekel, ja, če nisi telefoniral iz tega telefona, za katerega si prinesel izpiske operaterja, si pa iz katerega drugega. mobija naprimer. Zdej pa prinesi vseh miljon izpiskov, hehe pa še od tujih operaterjev.
Sodnik je DOLŽAN verjeti policaju, ker je uradna oseba in njegova beseda velja več kot tvoja.
Policaj bo pa rekel, da te je videl da si telefoniral, da te je zato tudi ustavil in ti napisal kazen..

Policaj bi sicer lahko rekel ej sorry, nisem te videl da si govoril po telefonu, samo zdelo se mi je, pa sem te nategnil in ti kasiral. LOL, ampak to se ne bo zgodilo, pa tudi če bi bilo res. Kot je blo res tudi v zgornjem primeru, pa je imel voznik srečo, da je imel telefon zadaj, pa je policaj popustil. Lahko pa tudi nebi, no pa naj sam pove, al bi plačal po krivici dosojeno kazen, ali bi se tožaril s državo.

evil.gif

cool-1.gif
Potem pa nismo pravna država.

Dokaz da si res klical je izjava policaja, ki velja več kot tvoja izjava in pa vseh tvojih prič skupaj. Sodnik je dolžan verjeti uradni osebi.
Verjemi da je tako.

Kako si pa ti predstavljaš, da bo sodnik al kdorkoli drug dokazal da si res klical? Misliš da sodišče zahteva izpis klicev pri operaterju? za katero številko že?

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Kak bi pa sam sebi napisal plačilni nalog in ga dal sam sebi podpisat al kako?

Sem jaz za policijo že zmetal denarja v mladosti, zdaj pa ne delam več prekrškov oz. če ga naredim ga naredim tak, da me ne dobijo
rolleyes-1.gif

Drugač pa mam najraje Hrvate in cigane
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Kak bi pa sam sebi napisal plačilni nalog in ga dal sam sebi podpisat al kako?
Khmm, to bi bil pa problem ja, če bi se kakšen od podpisnikov pritožil nad postopkom.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
LOL kak si ti glup.

evil.gif

cool-1.gif
Potem pa nismo pravna država.

Dokaz da si res klical je izjava policaja, ki velja več kot tvoja izjava in pa vseh tvojih prič skupaj. Sodnik je dolžan verjeti uradni osebi.
Verjemi da je tako.

Kako si pa ti predstavljaš, da bo sodnik al kdorkoli drug dokazal da si res klical? Misliš da sodišče zahteva izpis klicev pri operaterju? za katero številko že?

Klko jaz vem moreš ti dokazat policaju, da ni tako kot je rekel in ne obratno.
Sodnik pa verjame policaju in ne tebi.

So pa avstriski policaji bol kulturni.
primer1
Enkrat se peljejo za mano in vklopijo modre luči. Ko vstavim in pride do mene mi je povedal, da mi zadnja leva luč ne sveti. Takoj jo hočem menjat on pa mi reče "ne samo povem vam to naredite doma nemorete vedet da vam je zgorela"
primer2
Kolega zleto iz ceste pa kliče policijo. Ko pridejo ga prvo vprašajo, če mu kaj je nato pomagajo avto potisnit iz ceste. Vprašajo ga, če mu pokličejo vlečno službo. On jim je reko, da bi drugi dan prišo sam po avto, pa so mu rekli vredu, ko pride naj pokliče. Drugi dan pridemo s prikolico po avto pkličemo policijo, policista pomagata rivat avto na prikolico (kar je blo za mene novo) in nam zaželita srečno vožnjo.
In to vseskupaj brez ene same položnice.

Pri nas bi ti ziher vsekali kako neprilagojeno hitrost ali povzročitev nesreče nad samim sabo.

Bagdad_Blue

i ate all the pies
13. avg 2007
222
0
16
43
LJ-VZHOD
In potem je na tv-ju tista reklama, kao policistka ustavi voznika zaradi prehitre vožnje, nevem al 5 al 10 preko omejitve, in mu reče, da bo tokrat samo opozorilo....
bonk.gif

Sem o tem debatiral z 8 kolegi in se kaj takega še skoraj nikomur ni zgodilo. Če te ustavijo zaradi prekrška, pa četudi je manjši in se je zgodil ob spletu nenormalnih okoliščin v prometu dobiš kazen....skoraj 100%.
frown-1.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Ja če te z radarjem lovi te ziher nebo zaradi prekoračenih 5 al pa 10 km/h vstavil in ti potem dal samo opozorilo, sploh te vstavil ne bo zaradi take male prekoračitve.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Citat:
Citat:
Citat:
Misliš, da ima policaj kaj od tistega denarja? Motiš se, ker nima.
Dej ene par mescev nobene kazni ne napiši, pa boš videl, al imaš kaj od pobiranja kazni ali nič.
Ti kmalu tud ne bo več treba kazni pisat, samo še prošnje za novo zaposlitev.

Sicer pa imate dodatek na uspešnost, kjer je eno od meril tudi koliko kazni ste pokasirali.
Pa pohvala šefov tud nekaj velja ali ne?

Ne vem kje majo normo pri nas norme NI pa tudi nisem še nikoli slišal, da bi jo kje imeli.

Pohvala šefov my ass-lahko 8 ur na dan štrafaš pa si isto vredn ko oni ko 1 pas na dan napiše.

A bomo mal buče kotalil? Če si VDM potem je to res, ker sredi gozda ne moreš delat po prometu. Sicer pa imaš na delovnem nalogu napisano da delaš recimo 4 ure po prometu in če boš v enoto prinesel plačilca za pas, te bo vsak normalen pomočnik vprašal kaj zaboga si delal cel dan zunaj.

So nekatere postaje v Lj ki so imele razpored in "zbiranje točk"... Ampak se je ukinilo ker so policisti sami zagrozili da bodo dali v medije.

In so komandirji ki imajo radi ukrepe, več ko jih prineseš več si vreden. In sledi boljša delovna ocena itd... Ampak dejstvo je, da še vedno so vse napisane kazni napisane zato ker je nekdo naredil prekršek.

Bagdad_Blue

i ate all the pies
13. avg 2007
222
0
16
43
LJ-VZHOD
Citat:
Ja če te z radarjem lovi te ziher nebo zaradi prekoračenih 5 al pa 10 km/h vstavil in ti potem dal samo opozorilo, sploh te vstavil ne bo zaradi take male prekoračitve.

No ja....mene je v Gorišnici snel ko sem vozil 7 km/h preveč, pa sem se opravičil in povedal, da števec ni točen, pa mi je vseeno z nasmeškom na obrazu napisal kazen.
crazy1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ampak dejstvo je, da še vedno so vse napisane kazni napisane zato ker je nekdo naredil prekršek.
Je pa tud dejstvo, da če se lani peljal po kranjski obvoznici mimo pokopališča 90km/h ni bil prekršek, danes pa ti za enako vožnjo gre 1000€ in izpit, če pelješ toliko.

Naselja se v zadnjih letih res čudežno širijo, brez da bi kakšna nova stanovanjska hiša tam zrasla. Vse to samo zaradi tega, da bi policaji (država) več pokasirali - seveda je to goljufivo ampak v policijski državi nimaš pravic, da bi dokazal goljufijo.

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Se strinjam z Apollom8. Itak pa v službo hodiš zato da delaš, zato moraš po koncu dneva (meseca, leta) pokazat da si res delal, tako kot v vsaki službi.

Egonislaw počasi dvomim da si res zaposlen pri nas, ali pa si nekje v pisarni da ne poznaš stanja na terenu
smile-1.gif

Kar se pa tiče kaznovanja ožje družine ... jih še nikoli nisem (ker še nisem naletel na njih oz. ker delam čisto v drugem kraju) oz. če bi, jih ne bi kaznoval.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
No bil je oz je se en policaj v Škofji loki, ki je nekoč lastnega fotra štrafal. In je dobil porcijo nazaj ko je prišel domov in so kufri stali pred vrati (je pa blo v škofji loki oz nekje okolici).

Ravno zaradi štrafanja znancev je najbolje delati drugje, ne v kraju kjer bivaš.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:

to misliš ti, jaz pa ti lahjo povem iz prve roke, da te ustavijo o kakem opozorilu lahko samo sanjaš