Policija....

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Noben policaj ne zajebava normalnih ljudi, ki se lepo obnašajo.
To nikakor ni res. Par mesecev nazaj je od mene policaj zahteval, da pokažem vso opremo, potem ko je videl, da imam prtljažnik popolnoma poln. Jasno, da je kolo na dnu a ne? pa sem moral vse ven zližit, pa še hrbet me je bolel za povrh. Zakaj me je sploh ustavil? Ker me z radarjem ni ujel, sem pač peljal po predpisih, pa si je policaj zaželel malo drkanja folka..
Obnašal sem se pa popolnoma korektno, tako kot vedno. Tudi kazni mi ni napisal, ker ni imel za kaj.

Že toi ni korektno obnašanje policajev, (vidimo vsakodnevno) , da meri hitrost takoj za tablo za naselje, kjer ni nobenih hiš in računa prekoračitev v naselju. Pravzaprav je to goljufija, saj zakon pravi da je naselje tam, kjer so stanovanjske hiše.

Citat:
Taki, ki pa se delajo frajerje in najjače na tem svetu pa treba na realna tla spravit.
In taki folk so vaginko, ceedevita in podobni...
Tudi takih policaj nebi smel zaj*bavati. če se nek frajer na cesti zajebava, to ne daje policaju, pravice, da se sme tud policaj.
Policaj mora ukrepat v skladu z zakoni in kaznovat na podlagi prekrška, ne pa na podlagi obnašanja ustavljenega.
To kar si ti pisal prej ni noben profesionalen odnos in s takšnim razmišljanjem in delom bi si zaslužil disciplinsko.

Kaj pa obratno, a če policaj mene zajebava, a smem jet njega nazaj?
A to imaš kaj takega za okol prevažat, da te vedno najdejo?
grin1.gif

VW_hippie_peace_camper_kombi_wagen.jpg

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Torej se počutiš oguljofanega, ker te je policaj ustavil ob tabli konec ali začetek naselja, čeprav tam še ni hiš?
hysterical-1.gif
A [censored] ga, zakon je zakon in tabel ne postavljajo policaji niti ne sestavljajo zakonov.
Če ti policaj zaračuna prekoračitev v naselju, tam ko te je nameril pa ni hiš, je policaj zavestno goljufal. Ker zakon točno pravi, da je naselje tam, kjer je tabla in stanovanjske hiše - torej morata bit oba pogoja.
Ja table postavlja komunalc, pa je zdej on kriv al kaj? To je samo prelaganje krivde eden na druzga, plačamo pa mi. Pa je policaj že kdaj kaznoval tistega, ki je postavil tablo v nasprotju z zakonom? Neeee, raje radar zad postavi in kasira vsem ki pripeljejo mimo v skladu z zakonom, ki si ga policaj po svoje tolmači.

Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Tudi če ti želi pogledati opremo, kako naj bi on vedel da imaš poln pritljažnik, pa tudi če imaš 150kg krompirja nasutega to ni njegov problem ampak tvoj. Ti pa si model
bonk.gif
Konkretno v mojem primeru je skoz šipo (se dobro vidi) pogledal, v prtljažnik in dobro videl, da je poln. Pa je potem hotel videt opremo. To ni nič drugega kot zaje*bavanje. Pa kaj ga briga moja oprema, naj gre raje kriminalce lovit. Jih je dosti še na prostosti.

Sam ne mi zdej rečt, da bi lahko z gledanjem v mojo prvo pomoč odkril spisek, kateri modeli so skb oropali če bi bil slučajno tam zraven in tist spisek spravil v prvo pomoč. Ja lahko bi blo teoretično tudi to a ne?

Zajeb*avanje je že to, da me je policaj ustavil popolnoma brez vzroka, mi kradel moj čas, preizkuša moje mišice in boleč hrbet ko sem zlagal prtljažnik... Ja seveda to je moj problem (in tvoj tudi) , da se policaji lahko izživljajo nekaznovano nad občani. Ko ga boš pa ti samo grdo pogledal revčka, ti bo pa pisal kaznoi še po JRM.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No in hvala bogu za sodišče kjer ste zadevo razrešili. Nikjer pa nisem trdil da so policaji brezmadežni in tako kot povsod se tudi med njimi najdejo cvetke. Ni pa to nikakršen razlog, da bi zarad tega tako nasplošno sovražil uniforme. Če bi pi vsakem poklicu tako gledali potem bi bila cela štala, ziher si imel že kakšne slabe ali neprijazne poglede v trgovini, pošti, banki, bilokje, pa torej sovražiš cel svet??

Ja, v veliki večini ocenjujem delo policije korektno (so tudi cvetke, sigurno). In tudi v mojem primeru se mi je zdelo vse korektno. Pač je mogoče kakšne moje kretnje z rokami registriral kot da sem odvrgel telefon oz. telefoniral ampak sem mu z človeškim pogovorom lepo objasnil da temu ni bilo tako. Tudi ti si človek kot on in tudi ti ali jaz bi lahko v vozečem avtomobilu ki se pelje proti tebe marsikaj lahko narobe videl, se ti ne zdi? Torej kje je tukaj goljufija, položnice nimam ker nisem delal prekrška, s policajem sva se pa vse lepo zmenila. Mogoče pa bilo celo drugače če bi naletel na kakšnega slučajnega pacienta med policaji, ampak kot pravim, to ni razlog za posplošitev.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Evo lih iz nočne pa ne morem spat pa na Alterju visim ... Egonislaw pa ne morš tko ... brez veze neke grozit pa lajat, saj nas bo še kdaj potreboval ... pa brez veze se spuščat na njegov nivo, itak je vsak pameten tukaj gor ker je anonimen, ko pa ustaviš občana so pa vsi bledi pa prestrašeni (razen izjem)
smile-1.gif
))

V glavnem ... vsak ima pravico do svojega mnenja ... jaz vsakemu pravim, če misli da je naš poklic enostaven, da se samo okrog vozimo, šminkiramo in zajebavamo folk ... je dvakrat letno objavljen razpis za šolanje in naj se prijavi.

Ja itak ... preveč smo plačani, tako kot ti, ki sedaj sediš v pisarni in namesto da bi delal visiš na alterju.

vsaj en normalen nivo komuniciranja
zmaga.gif

egonislaw pa je pomoje kakšen carinik pa je jezen na cel svet, ker ne dela v pisarni in prejema majhno plačo
grims-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
saj lahko mobilni operater dokaže, da res nisi telefoniral med vožnjo
grims-1.gif

samo čas moraš vedeti kdaj te je ustavil
cool-1.gif

lahko pa bi rdeči križ ali pa karitas zbirala preko donacij za neprebojne jopiče
sprasujem se.gif

mogoče pa čakajo da Ultra postane uvoznik za zaščitno opremo
grims-1.gif

jim še gps antene monitrajo v jopiče
cool-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
A to imaš kaj takega za okol prevažat, da te vedno najdejo?
Niti slučajno. Pa tudi če bi, znamka in barva avtomobila nista noben razlog za različno obravnavo pri policiji.
Vozim avto višjega srednjega razreda z serijsko opremo brez dodatkov. Pa ne BMW ali audija, bolj avto za upokojence

Mi je enkrat kolega bivši policaj rekel, da me najbrž zato vedno kaznujejo in dostikrat goljufajo, ker dajem vtis pohlevnega bogaboječega premožnega občana, ki bo vse mirno plačal, kar se bo policaj izmislil, pa potem še kaj doda zraven.
Nikakor pa se ne spravijo name zato, ker naj bi se s policaji prerekal.
Na šibkejše se policaji najraje spravijo. Na težje kriminalce si ne upajo.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Citat:
Noben nobenega zajebavat in se ne delat frajerje pa bo vse vredu in prav...

In kaj porečeš na merjenje takoj za tablo za konec naselja, ko še ni nobenih stanovanjskih hiš in računanje za prekoračitev v naselju, ker je dražje? Boste nehali takole folk zajebavat?
Pa gledat opremo na dnu polnega prtljažnika?
Ko sem že omenil ta dva primera, pa bi jih iz lastnih izkušenj lahko ogromno, ko so me policaji ogoljufali, no včasih jim tudi ni ratalo.

Kdo pa začne z zajebavanjem? Vedno policaj ustavi občana, in želi od njega €€€, nikoli obratno.

Vidim, da maš probleme s spoštovanjem zakonov
sprasujem se.gif

Če piše na tabli 50 se ti lahko tam pelješ samo 50 in če se ti do table pripelješ 90 km/h je logično, da ne boš mogel v stotinki sekunde za 40km/h upočasnit. Zato pa moreš pred tablo začet popuščat s hitrostjo in ne pri tabli. Slabo so te naučili v avtošoli.

Glede opreme pa je obveza in pravica, da ti jo pregleda, če vse štima, ker je to za tvoje dobro(prva pomoč, žarnice, trikotnik,...). Recimo boš mel prometno nekje v vukojebini in si boš moral sam povit rano in ti boš ven potegnil prvo pomoč iz časa jugoslavije-več škode boš naredo kot koristi. Zato ti pravim, da je to za tvoje dobro.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
in si nevaren za okolico kadar si v uniformi
sprasujem se.gif

se te sedaj sosedje kaj bolj bojijo, ko oblečeš uniformo?
grims-1.gif

eni policisti so tudi dobri.
en pijanček je enkrat policistu govoril kako je en kolega prišel do Audija. mu je rekel, da ta kolega preprodaja drogo, da si ga je lahko privoščil.

policist pa se mu je samo smejal
hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
saj lahko mobilni operater dokaže, da res nisi telefoniral med vožnjo
grims-1.gif

samo čas moraš vedeti kdaj te je ustavil
cool-1.gif

:
Le kako?
Kaj pa se si imel dohodni klic, al pa klic 5 min prej, ko si še stal na počivališču? Ali pa če se je pogovarjala žena na zadnjem sedežu?

In kako pridobiti sodno veljaven dokaz od operaterja, da nisi res ti klical? In koliko ti stane, skupaj s stroški odvetnika, in drugo? Pa tak izpisek kaj velja, glede na to da ga lahko popraviš na vsakem računalniku? Pa policajeva beseda da si telefoniral ni močnejša od neke izjave operaterja, Khmm, kaj pa če si klical z drugega telefona? In v primeru da uspeš dokazat da nisi kriv, a ti bo policaj povrnil vse stroške? (vožnja, časin izguba dohodka za ta čas, odvetnik, vložitev tožbe....) Al je ceneje plačat pa maš mir?

Kaj pa če bi policaj dokazoval, da si res telefoniral, a to pa nisi še pomislil?

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
saj sam veš ali si res klical ali nisi med vožnjo.

in če nisi kriv, pa če ti napiše kazen ti operater da izpisek, kdaj točno si klical oz. nisi.

danes je moderno tožiti državo in vsakega ki ti je storil krivico
grims-1.gif

če ne gre zlepa, pa gre z odvetniki
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Če piše na tabli 50 se ti lahko tam pelješ samo 50 in če se ti do table pripelješ 90 km/h je logično, da ne boš mogel v stotinki sekunde za 40km/h upočasnit. Zato pa moreš pred tablo začet popuščat s hitrostjo in ne pri tabli. Slabo so te naučili v avtošoli.
Govorimo o tablah za naselje. na teh tablah ni številk.
Ravno v avtošoli so mi povedali, da je naselje tam, kjer je vrsta ali skupina hiš. Kjer ni hiš pa NI naselja. (četudi je tabla) In tako tudi pravi zakon. Zakaj torej računate za prekoračitev hitrosti v naseljih, če v bližini ni hiš? Mi lahko odgovoriš?
Pa da te še spomnim, kaj pravi zakon. :
Citat:
Naselje, v katerem je hitrost omejena v skladu s prvim odstavkom tega člena,
je pozidano območje ob cesti, ki ga sestavlja več stanovanjskih stavb, ki tvorijo prostorsko
celoto, v kateri se pešci in vozila lahko vključujejo v promet na tej cesti preko dovoznih poti,
ulic, trgov, parkov ali drugih javnih površin. Naselje vključuje tudi dele ceste znotraj
pozidanega območja, ob katerih ni stanovanjskih stavb. Meje naselja morajo biti označene s
predpisanim prometnim znakom.

Torej za naselje mora bit tabla IN skupina stanovanjskih hiš torej oba pogoja.. Vi pa kasirate tam, kjer hiš že zdavnaj ni več, samo tabla sredi polja in policaj z radarjem za grmom. Si kot policaj že kdaj videl tablo za naselje napačno postavljeno in kršitev prijavil oziroma postavitelja sankcioniral? Kako da se table za naselje prestavljajo (praviloma v smer iz mesta/vasi) , ne da bi kakšna nova hiša zrasla v zadnjih desetletjih?

Citat:
Glede opreme pa je obveza in pravica, da ti jo pregleda, če vse štima, ker je to za tvoje dobro(prva pomoč, žarnice, trikotnik,...). Recimo boš mel prometno nekje v vukojebini in si boš moral sam povit rano in ti boš ven potegnil prvo pomoč iz časa jugoslavije-več škode boš naredo kot koristi. Zato ti pravim, da je to za tvoje dobro.
Bla Bla. Naslednjič mi bo torej v gate pogledal, da nimam kakšnega vnetja, ker je to za moje dobro.

Ti jest povemn. Ustavil in pregledal me je zato, ker mu je blo dogcajt in se mu je zahotelo enga mal je*bat, in po možnosti mu še vzet kake €€€ in izpolnit hkrati normo. Baš briga policaja, s kakšnim ovojem si bom jest rano zavezal. Če bi ga res toliko skrbelo zame, bi mi v primeru da PP nimam, dal svoje povoje, ne pa računal kazen.

Enkrat mi je že policaj gledal v rezervne žarnice, če so vse nitke cele. Pa ne iz skrbi za moje zdravje ampak iz želje po mojih €€€€. Ko sem to omenil kolegu bivšemu policaju, mi je takoj povedal, da tega nebi smel, ker se smatra kot šikaniranje in da bi policaj moral na disciplinsko, če bi ga prijavil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
in če nisi kriv, pa če ti napiše kazen ti operater da izpisek, kdaj točno si klical oz. nisi.
LOL kak si ti glup.

In ko boš najel odvetnika, tožil državo, plačal vložitev tožbe, izpiske operaterju, ti bo pa sodnik rekel, ja, če nisi telefoniral iz tega telefona, za katerega si prinesel izpiske operaterja, si pa iz katerega drugega. mobija naprimer. Zdej pa prinesi vseh miljon izpiskov, hehe pa še od tujih operaterjev.
Sodnik je DOLŽAN verjeti policaju, ker je uradna oseba in njegova beseda velja več kot tvoja.
Policaj bo pa rekel, da te je videl da si telefoniral, da te je zato tudi ustavil in ti napisal kazen..

Policaj bi sicer lahko rekel ej sorry, nisem te videl da si govoril po telefonu, samo zdelo se mi je, pa sem te nategnil in ti kasiral. LOL, ampak to se ne bo zgodilo, pa tudi če bi bilo res. Kot je blo res tudi v zgornjem primeru, pa je imel voznik srečo, da je imel telefon zadaj, pa je policaj popustil. Lahko pa tudi nebi, no pa naj sam pove, al bi plačal po krivici dosojeno kazen, ali bi se tožaril s državo.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Misliš, da ima policaj kaj od tistega denarja? Motiš se, ker nima.
Dej ene par mescev nobene kazni ne napiši, pa boš videl, al imaš kaj od pobiranja kazni ali nič.
Ti kmalu tud ne bo več treba kazni pisat, samo še prošnje za novo zaposlitev.

Sicer pa imate dodatek na uspešnost, kjer je eno od meril tudi koliko kazni ste pokasirali.
Pa pohvala šefov tud nekaj velja ali ne?

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Jaz bi naše Alter policaje vprašal kako je danes z temi "normami". Ali vam je zapovedano, da morate npr. dobiti toliko in toliko ljudi z preveliko hitrostjo? Oz. kaj imate osebno od tega, da nekoga kaznujete? Se lepše vidi v kartoteki?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Jaz bi naše Alter policaje vprašal kako je danes z temi "normami". Ali vam je zapovedano, da morate npr. dobiti toliko in toliko ljudi z preveliko hitrostjo? Oz. kaj imate osebno od tega, da nekoga kaznujete? Se lepše vidi v kartoteki?
Ne bodo po pravici povedli, ker ne smejo.
Normo imajo, smo slišali po TV od upokojenih policajev, na en način se jim to pozna pri plači. (stimulacije, uspešnost).
Ne bo pa policija nikoli uradno priznala, da policaji kasirajo na normo, ker je to nemoralno in nedostojno policije.
Uradna naloga policije je zmanjšat število prekrškov, kar je v popolnem nasprotju z normami.
Če bi bili policajii bolj plačani, čimmanj prekrškov izrečejo, bi bilo bolj po smernicah uradne policijske politike, ampak je v resnici ravno obratno. Tud moj zdravnik bi si zaslužil največjo plačo takrat, ko nič ne dela (beri vsi zdravi),

A kaj imajo osebno od kaznovanja? Plačo konec meseca, a ni to dovolj? pa kakšne bonitete, dodatke...
Pa ego si bilda, Pa malo se izživljajo nad občani, tud to je za nekatere svojevrsten užitek. No mislim da je un policaj užival, ko sem z bolečim hrbtom zlagal poln prtlažnik ven, da je mladenič videl gumo, Tist, ki mi je v rezervne žarnice gledal nitke če so cele, je bil pa vidno jezen, kor ni nič našel in me je moral spustiti brez kazni.

Sem se pa vedno spraševal, kakšne vrste ljudi morajo bit policaji in kako se počutijo, ko zaradi kakega prekrška, ki nikogar ne ogroža kakemu delavcu izpulijo iz žepa mesečno plačo ali še več. recimo pelješ 80 iz "naselja" ko že zdavnaj ni več hiš. Na takih mestih namreč pogosto kasirajo.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Citat:
Misliš, da ima policaj kaj od tistega denarja? Motiš se, ker nima.
Dej ene par mescev nobene kazni ne napiši, pa boš videl, al imaš kaj od pobiranja kazni ali nič.
Ti kmalu tud ne bo več treba kazni pisat, samo še prošnje za novo zaposlitev.

Sicer pa imate dodatek na uspešnost, kjer je eno od meril tudi koliko kazni ste pokasirali.
Pa pohvala šefov tud nekaj velja ali ne?

Ne vem kje majo normo pri nas norme NI pa tudi nisem še nikoli slišal, da bi jo kje imeli.

Pohvala šefov my ass-lahko 8 ur na dan štrafaš pa si isto vredn ko oni ko 1 pas na dan napiše.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:

Ni zapovedano. Po zakonu ima policist pravico in DOLŽNOST kaznovat vsakega, ki krši zakon. Ima tudi pravico se odločit, da namesto kazni izreče ustni opomin, če smatra da bo zadostoval. Policaj napiše kazen, ker jo more-enako kot zidar mora zazidat hišo, jaz ne vem kak ne kapirate tega.

Seveda so pa določeni policaji, ki so manj pošteni in se počutijo velike, ko koga kaznujejo. Vedno in povsod so izjeme.