Policija

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.678
113
Ne biti naiven to Zoki ne dela ker bi bil Samarijan temveč ker veliko pade pa še potem bo folk oskubil ko pridejo položnice
Pa baje naj bi s to zadevo nastalo degradirano območje, ki pa se lahko potem spremeni v zazidljivo. Tako vsaj pišejo. Ne vem, pa kako in kaj je res.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.513
944
113
Saj vemo da si njegov prijatelj pa od tosiča. Ti, po kolk je sedaj mokca :evil: :valjamse: Da ne boš zameril mal heca.:nazdravje:
Hja ne vem,....V bistvu sem ga po Šoli samo 1x osebno srečal....Ponavadi je bil "zadržan" da ni mogel priti na srečanja s sošolci...

Vse informacije sem nakako dobil prek drugih sošolcev, ki so mu nakako bližje..

Tle mislim, da je bolje na Maršalat vprašat... Oni so bili več v stiku z njem...

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Vem, da je tu še problem, da gre za kanalizacijo in ljudje so proti, ker že sedaj vedo, da bo puščala. Kako hudiča to veš?

V Celju se je v zadnjem letu naredilo/menjalo kar nekaj asfalta po cestah.

In če delajo kanalizacijo tako kot asfalt, potem bo to puščalo na vseh koncih. Večkrat razmišljam, kako lahko pri današnji tehnologiji narediš tako neravno vozno površino, ki bo zaradi "hopsanja" uničena en, dva, tri.

B81

22. jul 2007
36.912
10.482
113
Torej lastnike so menda razlastili za neko obdobje, 3 mesece ali kako, da se dela končajo.

Druge opcije pa ni bilo, kot tole?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Daljnovod stoji preko gozda ze pol stoletja.
Kolikor vem neke hude odškodnine takrat niso dobili(razen to da so ves les moral posekat in ga prodat ali ponucat.
Torej, pol stoletja na tem delu gozda ni zrastlo "eno poleno" kmetje pa se kar lepo placujejo katastrski dohodek in takso za vdrzevanje gozdnih cest od tega gozda.
KGZS pa nikome nista. Vazno da so zlobitar da morajo vsi kmetje placat clanarino zbornici.

B81

22. jul 2007
36.912
10.482
113
Daljnovod stoji preko gozda ze pol stoletja.
Kolikor vem neke hude odškodnine takrat niso dobili(razen to da so ves les moral posekat in ga prodat ali ponucat.
Torej, pol stoletja na tem delu gozda ni zrastlo "eno poleno" kmetje pa se kar lepo placujejo katastrski dohodek in takso za vdrzevanje gozdnih cest od tega gozda.
KGZS pa nikome nista. Vazno da so zlobitar da morajo vsi kmetje placat clanarino zbornici.
Ok sami verjetno niso rabili posekat, vprasanje kako je bilo potem z lastnistvom.

B81

22. jul 2007
36.912
10.482
113
Aha nisem vedel. No danes dvomim, da te prisilijo, da sam posekaš. kaj pa če se ti ne da?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Aha nisem vedel. No danes dvomim, da te prisilijo, da sam posekaš. kaj pa če se ti ne da?
Pred leti, ko so pri nas vlekli dalnovod, so odkupili zemljo. Mislim da kr uredu cena. Ta zgodnjim so še pustili, da so posekali, če so kaj imeli. Zadnjim nič več, je gozdna pospravila. Če pa si bil nagel in komunikativen, pa si lahko dobil za kako zimo drv.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Torej lastnike so menda razlastili za neko obdobje, 3 mesece ali kako, da se dela končajo.

Druge opcije pa ni bilo, kot tole?
Nimajo jih kaj razlaščati, saj jim niso ničesar vzeli. Telemach je tudi brez mojega soglasja vkopal kabel preko moje parcele in se na moje proteste niso sekirali. Rekli so, da so prišli enkrat po podpis za soglasje in da me ni bilo doma. :evil:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
Nimajo jih kaj razlaščati, saj jim niso ničesar vzeli. Telemach je tudi brez mojega soglasja vkopal kabel preko moje parcele in se na moje proteste niso sekirali. Rekli so, da so prišli enkrat po podpis za soglasje in da me ni bilo doma. :evil:
Koliko let nazaj? Ker Telemach ima zaradi trga ker niso imeli uradni urejene sluznosti leta nazaj sedaj težave.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Ni problema, poseka izvajalec. Tudi takrat je bilo najbrz tako.
Samo, ce si sekal sam, dobis 100€/m3, ce ti seka izvajalec pa 20. Odvisno koliko je "iznajdljiv". Placal ti bo ze po 50+ samo ti bi nasekal 100m3, izvajalec jih bo pa 40.
60 ti jih bo pa ukradel ce bo le mozno.

• Všeč mi je
Reactions: B81

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.689
9.480
113
Bizi ne bluzi. Telemach bi rabil pri tebi služnost. Zgornjega primera pa ne poznam, tko da ne vem, ali je služnost v javno korist ustanovljena na tistih parcelah pravnomočna. Če je, potem je posredovanje policije upravičeno, če ni pač ne. Zakaj pa obstaja sluznost v javno korist in razlastitev se pa ve in upam da je to jasno.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
Bizi ne bluzi. Telemach bi rabil pri tebi služnost. Zgornjega primera pa ne poznam, tko da ne vem, ali je služnost v javno korist ustanovljena na tistih parcelah pravnomočna. Če je, potem je posredovanje policije upravičeno, če ni pač ne. Zakaj pa obstaja sluznost v javno korist in razlastitev se pa ve in upam da je to jasno.
Operaterji en čas niso glih vestno urejali služnostni. Vsaj papirno ne... Potem so bili pa zapleti

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.689
9.480
113
Kako lohk pa služnost urediš drugač kot papirno? In nisem rekel kaj je, rekel sem kaj bi moralo bit.