Policija

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Urbana legenda je, da policaji nimajo (službenega) vstopa na univerzo in v cerkve. Imaš celo v več filmih, da se kdo v cerkvi skriva, pa ga ne smejo prijet.
V oboje imajo vstop, s to razliko da na univerzo ne smejo z orozjem. Razen ce jih tja povabijo oz zaprosijo za pomoc (npr nekdo klice da je fakulteti nekdo ki strelja) itd… kar se cerkva tice pa policija skusa da ne bi motila bogosluzij. Npr tudi na volisce policija ne sme razen ce jo tja izrecno povabijo oz poklicejo iz volilne komisije.

• Všeč mi je
Reactions: Mladinec

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Ok, ampak vse to ob predpostavki, da se tam ne skriva nekdo, ki je zagrešil kaznivo dejanje, ipd.. Ni tam neke amnestije za nevarne ljudi, da jih policija ne bi smela prijeti, ali?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.932
-379
113
V bistvu je pravilen postopek tak da najprej predložiš lastniku papirje in pravni poduk.
Ne pa odlop iz infrastrukture pa dve marici policistov.
Ne vem no, po ustavi in zakonih je še vedno zasebna lastnina nedotakljiva, dokler za drugačno ravnanje ni predstavljene pravne podlage z možnostjo pritožbe.

Po javno dostopnih podatkih država teh papirjev dejansko za točno te omenjene parcele nima (zabeležene služnosti v javno korist), sicer obstaja možnost, da še niso zavedeni v dostopne podatke - če je temu tako pa to pomeni samo, da je zadeva zelo sveža in torej časovno ne vzdrži, da so pravnomočni brez možnosti pritožbe.

a ti si aktivno udeležen v dogajanju, da veš, da papirji niso bili predloženi?

Vsi sedaj vpijejo o vodovarstvenem območju. Tega pa, da od 4000 greznic, ki jih bodo priključili na kanalizacijo, sedaj nobena ne pušča in spušča svoj drek v podtalnico, mi pa nihče ne bo govoril in to tudi nikogar ne zanima. :evil:

me zanima, če jih vodovarstveno območje skrbi tudi, ko se travnike na veliko zaliva z gnojnico.

Video kaže, da je čisto ok šel z njimi. A obstaja kakšen video, kako je prišel na tla?
Naslednjič bom zgazil policista, ko me bo ustavljal, ker se bom ustrašil loparja in spustil volan in bremzo, ker me bo strah, da mi bo glavo razbil. Jebiga. Kaj se je pa nastavljal. Očitno imate v vrstah bedake.
Eh, brez veze.

glede na to, da je trouble maker, ne vidite opcije, da se je sam na tla vrgel? A se ni tudi podobnik enkrat sam metal tam na hrvaški meji... nič novega... Po ogledu fuzbala pa verjamem, da je človek mimogrede na tleh (brez pomoči drugih), v hudih bolečinah, če tako želi prikazat.

2. jul 2020
5.052
6.595
113
Vsi sedaj vpijejo o vodovarstvenem območju. Tega pa, da od 4000 greznic, ki jih bodo priključili na kanalizacijo, sedaj nobena ne pušča in spušča svoj drek v podtalnico, mi pa nihče ne bo govoril in to tudi nikogar ne zanima. :evil:

Glede na to, da voda iz tistega območja ni nikoli imela vonja po fekalijah in ni bilo izdano nobeno opozorilo o prekuhavanju vode, bi rekel da teh 4000 greznic kar dobro dihta.

• Haha
Reactions: Hanzi

krko

Guru
5. sep 2010
2.695
1.397
113
Na posnetku se vidi, da policisti imajo kamere - upam, da prižgane. Bodo imenovali komisijo, katera bo ocenila sorazmernost ukrepanja.
Do takrat pa lahko filozofiramo v nedogled, kaj je in kaj ni bilo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.932
-379
113
Glede na to, da voda iz tistega območja ni nikoli imela vonja po fekalijah in ni bilo izdano nobeno opozorilo o prekuhavanju vode, bi rekel da teh 4000 greznic kar dobro dihta.

hehe... močno dvomim, da vse te greznice, zgrajene pred 50 letni še vedno 100% dihtajo.

je pa to "pljunek v morje", zato nikoli ni kakšne večje panike zaradi onesnaženosti.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.932
-379
113
Na posnetku se vidi, da policisti imajo kamere - upam, da prižgane. Bodo imenovali komisijo, katera bo ocenila sorazmernost ukrepanja.
Do takrat pa lahko filozofiramo v nedogled, kaj je in kaj ni bilo.

hja, pa sej to tukaj počnemo, a ne? večinoma pametujemo o stvareh, o katerih nimamo vsega potrebnega znanja, o katerih poznamo le eno stran zgodbe, itn...

Ampak nekateri so vseeno 100% prepričani v svoj prav, brez komisij, brez preiskav, na podlagi nekih videov.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.474
113
V oboje imajo vstop, s to razliko da na univerzo ne smejo z orozjem. Razen ce jih tja povabijo oz zaprosijo za pomoc (npr nekdo klice da je fakulteti nekdo ki strelja) itd… kar se cerkva tice pa policija skusa da ne bi motila bogosluzij. Npr tudi na volisce policija ne sme razen ce jo tja izrecno povabijo oz poklicejo iz volilne komisije.
Urbana legenda sem napisal.

2. jul 2020
5.052
6.595
113
hehe... močno dvomim, da vse te greznice, zgrajene pred 50 letni še vedno 100% dihtajo.

je pa to "pljunek v morje", zato nikoli ni kakšne večje panike zaradi onesnaženosti.

Ni problema, potem pa dajmo speljati na tisoče kubikov fekalij še tam mimo, da dobimo dva pljunka v morje.

Projekt je sporen že iz štarta. O tej trasi so govorili že desetletja nazaj, ko je bila Ježica malo selo in se je šele gradilo Glinškovo ploščad.

Optimalno bi bilo narediti predhodno čistilno napravo in po tej trasi spuščati že prečiščeno vodo. Ampak to je predrago za najlepše mesto na svetu :evil:

Zdaj pa nazaj o policiji.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.644
3.193
113
me zanima, če jih vodovarstveno območje skrbi tudi, ko se travnike na veliko zaliva z gnojnico.

Če travnik razmeroma solidno pognojiš (zaliješ) ta gnojevka pride tam ene 2 cm pod površje, kjer jo takoj pričnejo porabljati korenine rastlin, amonijski dušik pa se tudi veže na minerale glin v zemlji. Idealno bi bilo, da bi gor padlo še ene 10 litrov dežja ampak kje točno bo padalo niti šlogarce ne vedo, sploh poleti. Tudi če zadevo zaliješ s 50 litri dežja/M2 še ni pretirano kritično.

Ne rabiš primerjati neprimerljivih stvari.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Matey

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.433
3.744
113
FkaSB0PXgAAed_P

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.932
-379
113
Če travnik razmeroma solidno pognojiš (zaliješ) ta gnojevka pride tam ene 2 cm pod površje, kjer jo takoj pričnejo porabljati korenine rastlin, amonijski dušik pa se tudi veže na minerale glin v zemlji. Idealno bi bilo, da bi gor padlo še ene 10 litrov dežja ampak kje točno bo padalo niti šlogarce ne vedo, sploh poleti. Tudi če zadevo zaliješ s 50 litri dežja/M2 še ni pretirano kritično.

Ne rabiš primerjati neprimerljivih stvari.

seveda, če ga solidno je vse ok, celo potrebno.

Kaj pa, če je te gnojnice preveč?

Podzemna voda v prodih in peskih je vir naše najbolj kakovostne pitne vode, zaradi prepustnosti apnenčastih kamnin pa je z njo bogat tudi kraški svet. Vsako čezmerno gnojenje polj in travnikov povzroča njeno onesnaženje in ima velik vpliv na zdravje ljudi.

ONESNAŽEVANJE​

KMETIJSTVO TER ONESNAŽEVANJE TAL IN PODTALNICE​

Kmetje zaradi zaščite rastlin uporabljajo razna škropiva zaradi želje po boljšem pridelku pa tudi naravna in umetna gnojila. Te snovi se ob močnem deževju sperejo globje v tla in lahko pronicajo vse do podtalnice. Če so obdelovalne površine v bližini črpališč pitne vode, lahko pride do onesnaženja pitne vode. V takih primerih je treba vodo prekuhati ali uporabljati ustekleničeno vodo ter počakati, da se vrednosti škodljivih snovi v pitni vodi zmanjšajo pod najvišjo dovoljeno vrednost.
Pri gnojenju s hlevskim gnojem in gnojevko poleg vnosa okolju nevarnih nitritov lahko pride tudi do širjenja nevarnih bakterij in virusov.​

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.644
3.193
113
V bližini črpališč pitne vode je že leta prepovedano gnojenje. Sicer pa vsak ve, na kakšnih tleh gnoji. Poudarek je predvsem na "lahko pronicajo". Če je zemlja peščena je logično, da bo 200L dežja zadevo nekam izpralo, ravno tako, če je travnik v nagibu, ti pognojiš, potem pa se gor zlije celo nebo dežja. Logično, da bo zadevo potem izpralo. Ampak take situacije so prej izjema kot pravilo, saj je vsak M3 gnojevke, ki se izpere stran vržen denar, zato je treba s tem delati precej po pameti. Drugače pa je osnovno dejstvno, da brez gnoja tudi kruha ne bo.

Zdaj če želiš še bolj "plastično" ponazoritev. Na ha gre v povprečju 30 m3 gnojevke. Torej 30000L/10000m2= 3L/m2. Sedaj pa poskusi doma politi 3L vode na m2, pa potem preveri kako daleč pronica in koliko vode bi moral še zliti gor, da bi vse skupaj izpral v podtalnico.

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.644
3.193
113
sej nič ne rečem. seveda je gnojenje potrebno.

tako kot tudi kanalizacija.
Ko to malo bolj od daleč opazujem se mi vseeno utrne eno vprašanje... Zakaj ne zgradijo čistilne naprave, namesto, da to kanalizacijo vlečejo kilometre daleč? Če ima vsaka mala občina svojo čistilno napravo, zakaj je tam ni?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi in 8888

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.932
-379
113
Ko to malo bolj od daleč opazujem se mi vseeno utrne eno vprašanje... Zakaj ne zgradijo čistilne naprave, namesto, da to kanalizacijo vlečejo kilometre daleč? Če ima vsaka mala občina svojo čistilno napravo, zakaj je tam ni?

hja, sej nisi edini.

sam tega mi ne vemo, tema teče pa o policajih, ki so bili na prizorišču in so lastnike zemljišč držali na varnostni razdalji...