Policija

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.680
113
To s papirji se bo ze preverilo, vsaj upam.
Meni ni jasno, kako lahko dva policista enega starca najprej porivata proti vozilu, potem pa le ta leži na tleh s poškodovano glavo in okrog njega x policistov. Pa piz…, a so normalni? Ali so šerifi? Tako kot v ameriki, kjer najprej streljajo, potem pa sprašujejo. Potem se bodo pa čudili, ko bodo na njih začeli streljat.
Še nikdar me ni bilo strah, ko so me policisti ustavili, nisem gobcal, če sem zaj. sem naslednji dan plačal kazen. No, pri takih šerifih, se bo treba vprašat, če to še velja.
Aja, pa še to, da se bo dalo preveriti ustreznost ukrepanja. To se mora preverit takoj, ne pa da bo zdeva izvodenela in se na koncu pometla pod prag.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: mirsi in 8888

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.680
113
Mi ni jasno kako to gre... Nimam znanja kaksna je pravica, da lahko vodovod polagajo čez tujo zemljo. A so to zemljo odkupili? Ali imam vododov kakšno predhodno pravico, da koplje po tuji zemlji?

Pa še to me zanima: A to je možnost "najeti" policijo, da pride na pomoč... (t.i. assistenco)
Potem lahko kličeš policijo, da ti pride odstranit najemnika iz stanovanja, če nima pogodbe in ne želi zapustiti tvoje lastnine. Pa glede na prebrano ne gre čez... da moraš varnostnike najeti...
Očitno ne moreš, razen če si državni organ ali neka občinska skupnost. Potem je vse možno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Mi ni jasno kako to gre... Nimam znanja kaksna je pravica, da lahko vodovod polagajo čez tujo zemljo. A so to zemljo odkupili? Ali imam vododov kakšno predhodno pravico, da koplje po tuji zemlji?

Pa še to me zanima: A to je možnost "najeti" policijo, da pride na pomoč... (t.i. assistenco)
Potem lahko kličeš policijo, da ti pride odstranit najemnika iz stanovanja, če nima pogodbe in ne želi zapustiti tvoje lastnine. Pa glede na prebrano ne gre čez... da moraš varnostnike najeti...
Ce ti tozis najemnika na izselitev in tozbo dobis se mora izselit, ce ne ga izseli sodni izvrsitelj. Ce pa se najmnik upre sodnemu izvrsitelju pa ta lahko zaprosi za asistenco policije in bo policija asistirala pri tem. Primer Vaskrsic npr.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in kajn

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Dejstvo je, da je v Sloveniji presneto malo možnosti, da neke cevi za "skupno dobro" spraviš v zemljo (vodovod, kanalizacija, optika, telefon ...) in da se nihče ne buni. Včasih se da tako zemljišče zaobiti, včasih pa ne. Lastnik bi moral imeti pravico, da se temu upira, država pa bi morala imeti pravico, da njegove nepremičnine v trenutku, ko služnost zavrne, odklopi iz javnih storitev, ki so prav tako potrebovale služnost kupa lastnikov zemljišč in mu prepove uporabo njegovih premičnin na javnih cestah.
Če se infrastuktura polaga pod površino v kmetijsko zemljišče, se sicer trenutno res naredi škoda na površju, ampak narava to kar hitro uredi in se zemljišče lahko uporablja skoraj enako kot prej.
Vem, da je tu še problem, da gre za kanalizacijo in ljudje so proti, ker že sedaj vedo, da bo puščala. Kako hudiča to veš? Potem raje glej zraven, da bodo dobro naredili.

Kolikor berem, je isto sranje je s potrebnimi soglasji v večstanovanjskih zgradbah ...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in bizi

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
zoper odvetnika MOL (krapenc) je pa po mojem vedenju ze podana prijava na odvetnisko zbornico itd…

Se pravi, odvetnik MOL proti kmetom, je tale gospod?

1671186976515.png

Očitno tukaj ne bo našel toliko osebnega zadovoljstva.

• Haha
Reactions: sajkek

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.680
113
Dejstvo je, da je v Sloveniji presneto malo možnosti, da neke cevi za "skupno dobro" spraviš v zemljo (vodovod, kanalizacija, optika, telefon ...) in da se nihče ne buni. Včasih se da tako zemljišče zaobiti, včasih pa ne. Lastnik bi moral imeti pravico, da se temu upira, država pa bi morala imeti pravico, da njegove nepremičnine v trenutku, ko služnost zavrne, odklopi iz javnih storitev, ki so prav tako potrebovale služnost kupa lastnikov zemljišč in mu prepove uporabo njegovih premičnin na javnih cestah.
Če se infrastuktura polaga pod površino v kmetijsko zemljišče, se sicer trenutno res naredi škoda na površju, ampak narava to kar hitro uredi in se zemljišče lahko uporablja skoraj enako kot prej.
Vem, da je tu še problem, da gre za kanalizacijo in ljudje so proti, ker že sedaj vedo, da bo puščala. Kako hudiča to veš? Potem raje glej zraven, da bodo dobro naredili.

Kolikor berem, je isto sranje je s potrebnimi soglasji v večstanovanjskih zgradbah ...
A ni problem, da hoče šerif kanalizacijo peljat čez vodovarstveno področje? Sicer pa kot vem obstaja inštitut razlastitve v javno dobro. Ali nekaj takega.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113

Ponavadi rabjo dovoljenje lastnika da lahko kopljejo. In lastnik podpiše da se strinja. Na zemljiški knjigi se vpiše služnost.

• Všeč mi je
Reactions: kajn

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.694
9.477
113

Temu na kar ti namiguješ se reče služnost v javno korist.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.433
3.744
113
Potem raje glej zraven, da bodo dobro naredili.
Kaj ma on za zgubljat čas pa pazit kaj nekdo serje po njegovi parceli?

... en teden dopusta za to da spremljaš da bodo dela, ki jih sploh nisi naročil in jih nočeš "pravilno narejena", pa še ne veš kdaj je prav in kaj ni ker se profesionalno ukvarjaš po možnosti z računovodstvom, ne zunanjimi gradbenimi deli.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
A ni problem, da hoče šerif kanalizacijo peljat čez vodovarstveno področje? Sicer pa kot vem obstaja inštitut razlastitve v javno dobro. Ali nekaj takega.
Jankovića sicer ne maram, ampak v Lj ga izvolijo in to je treba spoštovati.
Kje se lahko naredi kanalizacija, verjetno določa zakonodaja. Močno dvomim, da so lastniki zemljišč tako dobro strokovno podkovani, da lahko to na strokovnem nivoju odločajo. Torej pač nagajajo, ker lahko nagajajo. Kmetijsko zemljo bodo še zmeraj lahko uporabljali, ko se cevi zasipajo. Če je vodovarstveno območje, so tako ali tako precej omejeni in še bolj bodo. Torej kmet ne nasprotuje zaradi omejitve njegove dejavnosti, ker bodo kanalizacijske cevi v zemlji bolj malo vplivale nato. Zakaj torej nagaja?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Kaj ma on za zgubljat čas pa pazit kaj nekdo serje po njegovi parceli, če ni tega naročil.
Takega se odklopi iz infrastrukture, ki tudi poteka čez druge parcele. Saj mu ostane možnost solarnega pridobivanja elektrike in mobilno omrežje.
V Sloveniji so vsi pametni, noben ne bi nič pustil čez njegovo sveto parcelo. Kako pa do njega pridejo stvari?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.433
3.744
113
Takega se odklopi iz infrastrukture, ki tudi poteka čez druge parcele.
V bistvu je pravilen postopek tak da najprej predložiš lastniku papirje in pravni poduk.
Ne pa odlop iz infrastrukture pa dve marici policistov.
Ne vem no, po ustavi in zakonih je še vedno zasebna lastnina nedotakljiva, dokler za drugačno ravnanje ni predstavljene pravne podlage z možnostjo pritožbe.

Po javno dostopnih podatkih država teh papirjev dejansko za točno te omenjene parcele nima (zabeležene služnosti v javno korist), sicer obstaja možnost, da še niso zavedeni v dostopne podatke - če je temu tako pa to pomeni samo, da je zadeva zelo sveža in torej časovno ne vzdrži, da so pravnomočni brez možnosti pritožbe.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.680
113
Kje se lahko naredi kanalizacija, verjetno določa zakonodaja. Močno dvomim, da so lastniki zemljišč tako dobro strokovno podkovani, da lahko to na strokovnem nivoju odločajo. Torej pač nagajajo, ker lahko nagajajo. Kmetijsko zemljo bodo še zmeraj lahko uporabljali, ko se cevi zasipajo. Če je vodovarstveno območje, so tako ali tako precej omejeni in še bolj bodo. Torej kmet ne nasprotuje zaradi omejitve njegove dejavnosti, ker bodo kanalizacijske cevi v zemlji bolj malo vplivale nato. Zakaj torej nagaja?
Nisem spremljal zadeve, ampak a ni dovoljenje padlo?

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vsi sedaj vpijejo o vodovarstvenem območju. Tega pa, da od 4000 greznic, ki jih bodo priključili na kanalizacijo, sedaj nobena ne pušča in spušča svoj drek v podtalnico, mi pa nihče ne bo govoril in to tudi nikogar ne zanima. :evil: