policaji ne pomagajo ljudem v stiski

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Ce ze primerjas Ameriko, potem kdaj poglej, kaj jim pise na avtomobilih: " To serve and protect ". Nasi laserski pistoljerosi pa: Jebaj jih za vsako zarnico, 2km/h cez omejitev in zakaj imas Led luci pa 19" lite feltne. Evo en primer iz zadnjic. Se peljem iz Laskega a do Hrastnika. Z Marnega v dolino je 12% klanec, laserski pistoljeros se je postavil na avtobusno postajo in meril gor v hrib, ce bo slucajno kdo sel vec kot 50 km/h. Da ne govorim, da gre avto z drugo dol v prestavi cez 70.
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik terencehill pravi:
Se peljem iz Laskega a do Hrastnika. Z Marnega v dolino je 12% klanec, laserski pistoljeros se je postavil na avtobusno postajo in meril gor v hrib, ce bo slucajno kdo sel vec kot 50 km/h. Da ne govorim, da gre avto z drugo dol v prestavi cez 70.
uf-1.gif

pa ja to js skoz govorim , postavijo se na odsekih ko je omejitev 50 ali manj in cakajo pa se prpeles 52 se pravi z tolranco nekje 54-55 pa se ze vziga.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Uporabnik joejoe pravi:
Citat:
Policaji morajo pomagat ljudem saj je taka njihova narava dela in BASTA.

Citat:
Mahoney je jasno napisal: pomagam, če nimam panike pridet kam drugam. Policista sta lahko zlahka poklicala po zvezi v OKC in naročila, naj do teh ljudi pride DARS, pa tega ggg ne ve, ker se tudi on ni ustavil.

Ja bravo..super
cheer.gif

Ti bom zdaj jst jasno napisal da imam vse na svetu rad..

Evo ti bom napisal:::

Vse na svetu IMAM RAD! BASTA !!

In ti mi moraš zdaj 100% verjet , ker sem zdaj jst to jasno napisal. BASTA.

In glede na to da se po forumu piše da sta mahonej in softiæ ena in insta oseba...ne dam jst na njegove besede roke v ogenj..v stvari ne dam na nejgove besede napisane čisto popolnoma nič: BASTA.

Citat:
Tole je pa vrhunec šovinizma najslabše sorte, podn od gnojne jame! Večina policajk je najverjetneje (glede na povprečje v Slo, ne vem, kolko ti v fitnesu visiš) fizično bistveno bolje pripravljenih od tebe. Podcenjevanje žensk na tak način je stvar srednjega veka in možganske zavrtosti!

hysterical-1.gif
Zgleda da nisi še nobene policajke vidu... pojdi ven iz hiše...stoj in opazuj in se fina nadihaj...pa še fina faj dihaj...da boš potem imel dovolj sape , ko boš videl...

Lep pozdrav od vaše SUZICE.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
najprej si preberi koliko je varnostnega pogreška pa potem pametuj.
smile-1.gif

nevem ugibam da do 100km/h je 3km nad 100 pa vec vsaj tk je blo receno pred 2letoma ko so me ustavli , torej je pametoval nekdo drug js sm sam prenesu naprej

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Tisti, ki ima dostop do alterja, ima dostop tudi do vseh zakonov - tako da se izgovarjati je bolj tako.

Glede varnostne razlike (ali pogreška) pravi trenutno veljavni predpis Pravilnik ... tole:

Citat:
8. člen- s Pravilnikom o dopolnitvah ČRTAN - dodan pa:
»7.a člen

Pri izmerjenem rezultatu hitrosti se upoštevajo naslednje varnostne razlike:

– 5 km/h pri merilnem rezultatu do vključno 100 km/h;

– 7 km/h pri merilnem rezultatu od 100 km/h do vključno 200 km/h;

– 11 km/h pri merilnem rezultatu nad 200 km/h;

razen:

– pri merjenju v ovinkih, kjer se upošteva varnostna razlika 11% izmerjene vrednosti;

– pri merjenju s sledenjem, kjer se upoštevajo varnostne razlike iz tabele 1 v 10. členu tega pravilnika.«.

Za popolno sliko je potrebno prebrati tudi Pravilnik o spremebah in dopolnitvah Pravilnika ...

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Ce ze primerjas Ameriko, potem kdaj poglej, kaj jim pise na avtomobilih: " To serve and protect ". Nasi laserski pistoljerosi pa: Jebaj jih za vsako zarnico, 2km/h cez omejitev in zakaj imas Led luci pa 19" lite feltne. Evo en primer iz zadnjic. Se peljem iz Laskega a do Hrastnika. Z Marnega v dolino je 12% klanec, laserski pistoljeros se je postavil na avtobusno postajo in meril gor v hrib, ce bo slucajno kdo sel vec kot 50 km/h. Da ne govorim, da gre avto z drugo dol v prestavi cez 70.
uf-1.gif

A maš kakšen dokaz, da ustavljajo tist, ki vozijo 2 km/h prehitro. Ker sam sem šel že velikokrat mimo radarja toliko ali pa še malo več prehitro, pa me niso ustavili.
Tisto, da gre pa avto že sam od sebe čez 70 je pa en navaden butast izgovor. Imaš v avtu tudi bremzo. Če je ne znaš uporabljat, ti priporočam obisk avtošole.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sem namerno izpustil to malenkost, ampak če pogledaš v vseh ostalih temah syntiæa & co se policistom očita ustavljanje na odstavnem pasu. Koneckoncev pomoč ni samo "ustavitev", ampak se da enostavno poklicat na DARS da je na odstavnem pasu nekaj čudnega.

Ampak pravilna procedura je še vedno -> ustaviš na odstavnem pasu -> varno zapustiš vozilo in ga zavaruješ (varnostni trikotnik) -> pokličeš pomoč, najbolje preko SOS stebrička -> ves čas čakaš za ogrado

... kje so tu vmes policist ni vem. Recimo dolžnost DARSA je da zavaruje morebitno oviro, dolžnost avtovleke pa je da varno naloži vozilo. Darsovci patruljirajo redno po AC (kot policisti) in če že potem bi se oni morali ustavit (ker imajo to v opisu del).
Še en video na to temo...
Video

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
uf-1.gif

A maš kakšen dokaz, da ustavljajo tist, ki vozijo 2 km/h prehitro. Ker sam sem šel že velikokrat mimo radarja toliko ali pa še malo več prehitro, pa me niso ustavili.
Tisto, da gre pa avto že sam od sebe čez 70 je pa en navaden butast izgovor. Imaš v avtu tudi bremzo. Če je ne znaš uporabljat, ti priporočam obisk avtošole.
tudi jaz imam na speedlimiterju nastavljeno hitrost 10km/h nad omejitvijo. v zadnjih dveh letih je vame streljalo že kar precej policajev, pa me še nihče ni ustavil. zdaj, lahko da imam jaz neverjetno srečo, ali pa nekdo tukaj kotali buče o ustavljanju tistih z 2km/h prehitro

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Heh etak da te ne ....naštimi si 1x garmina al pa kako navigacijo v avto

140km/h po števcu je na GPSju 133-135km/h.......upoštevaj pol še odbitek pri polcaju tistih par % da je na "safe side" pa se nimaš kej trest

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.333
7.387
113
Uf tole je pa stara slika. Bivsa ljubljanska 150 ogledna skupina - ta avto je ze par let v odpisu pa tudi 150 ni vec ogledna =)

Sam se spomnim kako sem si enkrat pri prvi hisi kljuc stevilka 10 sposodil da sva lahko sla naprej =)

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ne rabiš garmina, jaz sem s štoparico meril čas med kilometrskimi tablami na AC. pri 120 na števcu je bila dejanska hitrost 118, torej bi pri 60 na števcu dejanska hitrost znašala ..?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
hehe, takih dogodkov kot je na sliki sem tudi jaz že ene parkrat videl
wink-1.gif
saj, drugega pač ni pričakovati glede na to v kakem stanju so avtomobili.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Dans je na šmartinski en plakat k je nad cesto obešen veter dol potegnu na eni strani, in pol je plapolal nad pasom proti žalam, dva policaja sta se ustavla in ga zacela popravlat v dežu ... tk da vsaj neki no
smile-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Eh glede števcev je odvisno od avta. Zmerjeno z Garminom
- Fiat Doblo l. 2004 števec 130 km/h garmin 118 km/h
shocked-1.gif

- Fiat Doblo l. 2011 popolnoma ista štorija
shocked-1.gif

- Peugeot 307 l. 2003 števec in Garmin do pičice enako (morda tam pri 150 kakšen km/h odstopanja)
- BMW 528i
cheer.gif
l. 00 števec 130 km/h Garmin 128km/h

Drugače pa bi jaz postavil 10x več policajev na cesto samo na nevarne odseke ne pa nasproti LPP na Celovški ipd. točkah. Tako ali tako 99% slovencev misli, da so Šumaherji (ok razen Spidija
hysterical-1.gif
) in oni pač lahko divjajo, ker itak obvladajo avto tudi pri 200km/h v snegu in nični vidljivosti.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
wink-1.gif

Zakaj niso poklicali AMZS...če porivanje avtomobilov ni v naravi dela policistov...po tvojih besedah

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Citat:
wink-1.gif

Zakaj niso poklicali AMZS...če porivanje avtomobilov ni v naravi dela policistov...po tvojih besedah

Sicer ne vem, kje je to slikano, ampak je videti kot nekakšna obvoznica (2 prometna pasova v eno smer) in če so ostali na prehitevalnem pasu....jaz bi tudi vozilo odmaknil stran.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:

In to je res žalostno.
crazy1.gif
En navaden avto z bog si ga vedi kolk starimi Sava S3 gumami gor, kar sem gledal. Za zjokat. Malo dežja pa je vse skupaj z lahkoto. Vsak dripc, z malo znanja vrtenja volana in nekolikan dobrimi gumami ga v dveh ovinkih ne bo več. Sedaj so hvala bogu dobili RS-ke, na katerih so tudi prave gume. Sam še lotit se morjo na pravem mestu z varnostno, pa bo top. Ne pa da se postavi spet na en zahrbten del z RS-ko in meri prehitre. Če dobim posnetek, ga naložim.