policaji ne pomagajo ljudem v stiski

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dejva bit iskrena

da bi anmesto svabe z avtodomom bila tam ..bili tam dve plavuši v dopičnikih, pete od 20cm, uno..vroče nad vročim..in počena guma..se guzita menjata, ne gre.
467716-post_slo.gif

Obstaja edino verjetnost, da bi se skregala, kdo bo pomagal, da bo večji frajer izpadel, ko bo treba potem za telefonsko vprašat...
hysterical-1.gif

kaj bi anredili

ja ustavili bi se..pa ne ker bi se slinili..ampak ker je nevarno da se drugi slonovci zaletijo ker bodo bulili v napacno smer

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če se nekdo zaleti to rata nas problem.
1. posljemo 5 patrulj, ki jih financiramo
2. resilci
3. mrliski oglednik
4 izpad davka od pokojnega
5. saniranje psoeldic nesreče
6. odskodnine
7...
8..

ni vse tko..crnobelo.

ce si na poti na nujnejse zlo..seveda letis dalje..ampak obvestis, d aje stala, naj posljejo se koga...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Kaj je stanje na odstavnem pasu drugega kot nevarnost na cesti? In to velika nevarnost. Se niste nič naučili iz prometnih nesreč, ki so se zgodile na odstavnem pasu? Policist, ki je peljal mimo okvarjenega vozila, je bil dolžan ustaviti, prižgati rotacijske luči in počakati, da se situacija sanira (da pridejo cestarji ali avtovleka). Če je imel drugo delo, bi lahko nadrejene obvestil kaj se dogaja in naj pošljejo drugo patruljo. Pa ne se izgovarjat, da vas je premalo.
In kako veš, da ni poslal druge patrulje?
sprasujem se.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
You just don't get it, right? Pomagat? Sočloveku? Karkoli?

Policajev, ki bi služili ljudstvu v stilu mota "To serve and protect" v Sloveniji NI!!!!
So predvsem inkasanti. Pa če ulih nekoga zaštihajo do smrti, se primajejo v roku pol ure.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
pa zakaj bi moral tako nujno delati prekrške? vozi po predpisih, pa ne bo nič delalo BIP,BIP,BIP! Je tako zelo težko voziti recimo z najvišjo dovoljeno hitrostjo? Nisi sposoben držati konstantne hitrosti? Moj dedek pri 89 letih to zmore...si prelen, da bi dal smernik, ko menjaš vozni pas? Koliko prekrškov si pa naredil na izpitni vožnji? Saj se da, le se hoče, ane.

Se strinjam, nekateri predpisi so, milo rečeno, trapasti. Nekatere kazni so idiotske. Ampak če si vozniki vzamemo pravico, da red na cesti spoštujemo po lastni presoji, naredimo v najboljšem primeru na cesti kaos, v najslabšem pa pokol.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Glej, človeka, ki trdi, da ima lok precej večjo prebojno moč kot puška in mu to tudi dokažeš, pa še vedno trdi svoje, niti nima smisla prepričevati v karkoli. Nas je pa naučil nekaj novega in sicer, da se je policija dolžna ustaviti ob okvarjenem vozilu. Pa si malo prej lepo povedal, v kakšnih primerih se to zgodi in v kakšnih ni potrebe. Zdaj grem pa z mojim lokom luknjat centimeter debele jeklene plošče na razdaljo 500 metrov...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Danes se vozim po gorenjski avtocesti kjer me dohiti in prehiti policijska skoda oktavija. Vse lepo in prav ampak 200m naprej na odstavnem pasu zagledam nemski avtodom s poceno pnevmatiko in dvignjeno haubo iz katere se je posteno kadilo. Policijska patrulja je meni nic, tebi nic, oddrvela naprej. Najbrz meriti hitrost iz kaksnega nadvoza. Cigoti v sluzbi ljudi, bravo.

Sluzba policaja se je v zadnjih 10 letih spremenila iz cloveka, ki je DOLZAN pomagati ljudem na in ob cesti v pedra v sluzbi pozresne vlade.

Skoda, ker si nisem zapomnil registrske st., bo treba kamero nabaviti kot exhair.

Kaj bi naj po tvojem naredila oktavija? Se ustavla, modela ibercuge gor in šla, en zamenjat gumo, drugi pa počekirat zakaj je zakuhal?
(zakuhal je, v istem pa še je guma počla?)

No kakorkoli, nevem zakaj bi to blo delo policista.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
You just don't get it, right? Pomagat? Sočloveku? Karkoli?

Če sta se po AC/hitri cesti nekam peljala, se sigurno nista fijakala kot po vasi gor in dol.

In nenazadnje, kaj če sta bla 10 min da zaključita šit, zaj pa še naj greta nemcu pomagat gumo menjat al kaj?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
ti se očitno napajaš iz dotičnega korita pa povej če sploh obstaja kak kodeks koliko sočloveka bi moral policaj bit v nekih takih situacijah? resno fprašam. ker meni se ne zdi da zaj pa je policaj automatsko zavezan pri minimalnem problemu enga janeza na cesti ustavit in rečt dober dan kako lahko pomagam

Za 800e mesečno? Ne ni dolžan.

Nevedim rešitve, kako lahko nemcu v takem primeru pomagaš... Daš AMZS številko? Pokličeš informacije pa je.

Nimaš številke od informacij? Greš v prvo oštarijo. Ni prve oštarije? Pokličeš domačo pomoč na cesti in prosiš za številko pomoči na cesti od dotične države.

Meni je od rima naprej sred pisde materne ob dveh zjutraj crknil avto, pa nisem rabil njihove policije, niti italjansko ne govorim,
pa sem zjutraj ob 10ih že bil na poti naprej.

Zaj še bodo policisti gume menjavali.
rolleyes-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Ni važno, ali je to dolžnost Policije, ali ne, gre za moralno dejanje, da se pomaga ljudem. Če še ne veste smo ljudje tisti, ki delamo posel, ki komuniciramo z drugimo in od nas samih je odvisno, kako nas bo družba srejela. V Nemčiji NI dolžnost policista, da v takih primerih pomaga, ampak to naredi zato, ker se čuti odgovornega.

Je omenjeno da tudi pri nas to ponavadi naredi, ampak če ima kaj drugega pač ne bo delal bedarij za katere NI pooblaščen in še manj koristen. Če že kdo, potem bi moral ustavit avtomehanik, prazni kamion avtovleke ali pa mogoče turistični delavec, ki bi dvignil nivo naše dežele. Verjamem da se je vsaj 10 takih peljalo mimo in ni pomagalo. In če nisi dojel na AC se lahko vsi ustavijo ampak pomagati ne morejo, pomaga lahko samo vlečna služba (oz. AMZS) in to dobiš če greš do oranžnega telefona ki je vsakih 500m avtoceste. Na telefon se takoj oglasi operater ki točno ve kje si (ker ima št. telefona), ki zna tuje jezike in ki ve koga poklicat (tudi DARSOV svetlobni tovrnjak za zaščito). Če tujec tega ne ve (in očitno pol alterja) potem naj vrne izpit, ker to spada pod osnovno šofersko izobrazbo.

Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Spomnite se reklame, turizem smo ljudje...
Ja, oz. po "vaše": turizem je policija! Ker če bi bilo tako kot si ti napisal potem bi ila naslov teme "ljudje ne pomagajo turistom v stiski" ... in tema bi bila splošna o tem zakaj NIHČE ni ustavil revežu.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zakaj nihče ni ustavil? Ker se na avtocesti ne sme ustavljat, prav tako ga ne smem s štrikom vlečt

policaj pa lahko ustavi, in prižge luči, da se že na daleč vidi, da obstaja nevarnost naleta...

ti pa kar filozofiraj naprej

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Sem namerno izpustil to malenkost, ampak če pogledaš v vseh ostalih temah syntiæa & co se policistom očita ustavljanje na odstavnem pasu. Koneckoncev pomoč ni samo "ustavitev", ampak se da enostavno poklicat na DARS da je na odstavnem pasu nekaj čudnega.

Ampak pravilna procedura je še vedno -> ustaviš na odstavnem pasu -> varno zapustiš vozilo in ga zavaruješ (varnostni trikotnik) -> pokličeš pomoč, najbolje preko SOS stebrička -> ves čas čakaš za ogrado

... kje so tu vmes policist ni vem. Recimo dolžnost DARSA je da zavaruje morebitno oviro, dolžnost avtovleke pa je da varno naloži vozilo. Darsovci patruljirajo redno po AC (kot policisti) in če že potem bi se oni morali ustavit (ker imajo to v opisu del).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
pozabil si še na odsevnik - jopič......

Varno zapustit vozilo = nadeti si odsevni jopič in pogledat v ogledalo preden stopiš pred šleparja

jello

Guru
22. sep 2008
10.275
3.911
113
Jaz sem ostal na odstavnem ker mi je zmanjkal benza. Pride mimo policaj na motorju, preveri če je vse ok, rečem ja ni problema, kantica je že na poti, reče mimogrede še naj ne skačem preveč po cesti in adijo. To da je bla zadaj neregistrirana prikolica za minibager (brez tablice) ga ni zanimal. Pa je imel po mojem občutku cajta čez glavo. Je pač ocenil da imam dost je.banja že s tem ko čakam na bencin, kot pa da bi me še zaradi prikolice je.bal.

Nisem baba, pa tudi v petkah nisem bil.

Sem spremenil naslov, ker tukaj je praksa da se posplošuje na podlagi enega primera, tako da od zdaj naprej se dajte qrčit zakaj policija pomaga nebodijihtreba turistom namesto da bi lovila lopove.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Ti nisi dokazal nič, razen svoje ...

Očitno ste nekateri pozabili na nesreče na odstavnem pasu. Nekateri, ki so bili v njih prizadeti, niso.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Prejsni mesec sem se zjutraj peljal na siht in je bila sred ceste ter v ovinku povozena lisica (kar velika), Takrat sem srecal da so se v nasprotno smer peljali tudi nasi veleumi v modrem (seveda jebacki parcek) in sem pomislil se dobro da grejo mimo ker drugac ce bo tole ostal na cesti bo poclo ko se bo kdo imikal.

Na ko sem se po 9ih urah vracal domov sem glej no glej...to isto lisico zagledal tocno tam le da je bila se malo bolj ploscata.

Niso ne odmaknili nevarnosti na cesti in niso niti poskrbeli da bi kdo drug poskrbel za to ce se ze oni nimajo za pristojne...podnevi inkasanti smrdlivi...nocna pa kurbarija, zdej ko so poparckani.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
No da še jst povem svojo štorijo se peljem z Dunaja smer Graz ponoči tam nekje okoli 22-23 in mi crkne avto zapeljem na odstavni in ni minalo 15 minut prileti civilka patrulja dva policaja "Was is los" pa mu razložim pač avto je nekaj zabrundal pogledal je če mam vijeto pa je rekel da me bodo odšlepal do mehanika 70 km sta me šlepala. Vprašam kok sem dolžan pavita nič alles klar un vier gluck, Aufviedersen. Ne morem verjet od takrat naprej spoštujem policaje no vsaj avstrijske. Tam jih ne vidiš za vsako tablo ali grmovljem ali kjer koli.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Utisevalec, razočaral si me. In bravo, bravo Tommy. Še obstajajo ljudje z razmišljanjem. Ker eni znajo gont sam, vozi počasi in nič te ne bo doletelo. Kot je že Tommy povedal, bom še sam dodal. Pa kje da fak vi vidite, da mora biti policaj mehanik, živinozdravnik, vulkanizer,... A se vam gre za varnost? S temi posti, bi rekel da ne. S tem samo opravičujete policaja, da je šel naprej in pustil reveža na odstavnem pasu. Ko se boste zaletel v njega bo pa spet halo, kaj on dela na odstavnem pasu. Kje so policaji? Ja šli so mert naprej na ravnino, da bo kaj imel od tega in da bo komandir postaje zadovoljen z njihovim delom.
crazy1.gif
In tudi odpiralec teme, sem 100%, da ne pričakuje da bi bil policaj mehanik. Najbrž je imel v mislih in željo ( jo mam tudi sam), da se vozilo čimprej odstrani iz odstavnega. Sem bil že 1x na odstavnem, ma ne na odstavnem, še malo na travi, ker sem imel gumi defekt. Tako hitor kot sem takrat menjaval, nisem še nikoli. Prižgal vse žive luči, še Maglite, ki jo na trenutke nisem rabil pri menjavi, sem usmeril proti avtomobilom. Obupen občutek. Kdfaj bo vozilo hitreje odstranjeno iz odstavnega? Če se bo revež sam matral nekoga dobit, ali če bi se policaj ustavil, vprašal in posredoval naprej problem. Ja, so SOS postaje ob AC. Paaaaaa, a so vsake 200m. Pomoje da ne. Da prepešačiš 1km pa traja nekaj minut in to pešačiš po AC. Ni lep občutek. Opravičilo, da sta šla naprej, je bilo samo to, da je bila prometna, nekaj kar ne more čakat. Odpiralec teme pa tudi ve, ali sta šla hitro, z rotacijskimi lučmi ali le s skupino lepo mimo njega. In dolžnost je da bi se ustavila, zakaj se nista, vesta samo onedva. Če je bil pa kje bolj nujen primer, pa jebat ga. Policajev primankuje močno, zato tudi tako brutalno povečujejo kazni, da strašijo uboge ovce, katere se že vozijo brez izpita. Če teh kazni ne bi bilo, bi bila katastrofa. Bo pa veselo, ko se bo policijski kader, opran v Tacnu, močno povečal. Takrat bo šele enga stokanja in škripanja z zobmi.