policaji ne pomagajo ljudem v stiski

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
jah kaj moreš. Rekel bi da dokler ne bojo plačani tako kot treba tud pomagali ne bojo. Podobno kot v vsakem drugem poklicu :D

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.389
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Ne morem, da ne bi komentiral nekaterih idiotskih postov. Se vidi, da ste zaplankani ljudje, ki očitno niste prstopili praga naše prelepe malomeščanse države....

Ni važno, ali je to dolžnost Policije, ali ne, gre za moralno dejanje, da se pomaga ljudem. Če še ne veste smo ljudje tisti, ki delamo posel, ki komuniciramo z drugimo in od nas samih je odvisno, kako nas bo družba srejela. V Nemčiji NI dolžnost policista, da v takih primerih pomaga, ampak to naredi zato, ker se čuti odgovornega. Pri nas, pa vsak najprej pogleda, kaj mu piše v opisu delovnih nalog v pogodbi o zaposlitvni in kdaj se konča delovnik. Pa lepo prosim, prizanesite mi s komentarji, koliko kdo zasluži. Ne poznam primera, da je kdo pod prisilo policaj. Če misli nekdo, da je spodoben za več, naj si pač poišče priložnost. Morda tudi v tujini, če se čuti sposobnega.

Ko berem nekatere poste mi je jasno, da je naša država tukaj, kjer je. V totalnem sranju. Pravite, da je turist nemški državljan. Kaj mislite, kakšno bi bilo njegovo mnenje, če bi policist vstavil im morda samo vprašal, če potrebujejo pomoč. Nihče ne pravi, kot nekateri tukaj, da mora biti mehanik. Ja, imam AMZS, ki je vrhunsko uspososobljena za te primere. Ampak a mislite, da ta turist pozna AMZS in njihovo številko? Policaj res ne bi mogel ustaviti in vprašati, če pokliče vlečno službo?

Me zanima, kaj boste porekli kritiki, ko bo vam to enkrat zgodilo v tujini in boste prepuščeni sami sebi. In če se že gremo nek turizem je to OSNOVA, da se končno enkrat začnemo obnašati kot ljudje, ne pa, da nekateri samo gledate, kdaj vam bo kaj z neba padlo.

Prosim, ni potrebno komentirati mojega posta, ker nekateri res niste zreli za komentarje. Spomnite se reklame, turizem smo ljudje...

Saj se pomoje vsi strinjamo s teboj. In veliko policistov, sploh prometnikov na avtocesti vsak dan ustavlja in sprasuje folk kaj je anrobe, zakaj stoji na odstavnem. Prejsnji mesec sta bila dva primera, ko so na motorjih spremljali familije z otroki v bolnisnice. Dnevno pobirajo ostanke kamionskih pnevmatik. namrec folk ne klice DARSa ampak policijo. policija obvesti dars, hkrati poslje prometnike da gredo pogledat. In obicajno po zvezi slisis "preklicite dars, sva midva umaknila"

Problem prvotnega posta je v tem, da ne mores rect da policija ne pomaga ljudem, na osnovi tega, da se enkrat ena patrulja ni ustavila ob avtu ki je zakuhal. To je dobesedno butasto sklepanje.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
No vidiš, o tem ti govorim. Odgovori si samo na sledeče vprašanje;

ali misliš, da je tega dotičnega policaja, kdo zjutraj s pištoli prisilil, da mora v službo? Ne verjamem. Se pravi, če se počuti spodobnega za več, naj da odpoved in dela kaj drugega.Taki izgovori so prav idiotski. Verjami, da takemu človeku daš lahko ne vem kakšno plačo, pa bo isto. Ker gre za stvar razmšljanja, ki je pri nas taka, kot je. Sicer si pa to tudi sam napisa.

Kaj pa gorski reševalci, potapljači in še kdo, ki delajo prostovoljno? Če bi vsi tako razmišljali bi bili že v bankrotu, tako smo pa na pragu bankrota, ker je preveč takšnih, ki razmišljajo tako, kot ti.

Pa še nekaj kot živi primer; moja plača se verjetno res ne more primerjati s plačo policaja. Ampak za razliko od njega; moj delavnik je dokler je delo, službena potovanja, mandat ki je omejen in ne pogodba za nedoločen čas, lastnik lahko pride jutri v pisrno in reče, od jutri naprej te ne potrebujem več, štejejo samo rezulati, na sindikat lahko pozabi...

Tako, da ni vse tako eno plastno. Pa verjami, da me ni nič strah, če jutri doma ostanem. Ker za razlko od tega policaja in marsikoga od vas nisem nikoli razmišljal, kaj je moje delo, ampak kaj je prav in kaj ne. In vem, da bo s svojimi refeencami, ki sem si jih leta gradil skozi dobro in pošteno delo službo tudi dobil Tudi v tej krizi.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
ha ha ti pa si za hece....

kokrat je blo pr nas ko se je komu kej nardilo pa so bli v marici zalimani na sajbi bulili vn ka se dogaja naredli pa nic , če pa vidijo kej poškodovanga napr. avto-avto , avto-kandelaber , avto - ograja so pa ze zuni in pišejo plačilne

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz sem v cefurijo ostal na cesti..prisel policaj..vse ok, ok..trikotnik je ok,ampak vseeno toleni varnio..je sel nazaj, prizgal rotacije in pocakal na pomoc

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Tko kot je policaj butasto sklepal, da ne upostevam predpisov in mi takoj zabical, da nej zapeljem na 300m oddaljeno parkirisce s ceste, da se bomo "pomenil". Men je pa motor crknu....ko je videl, da je to res, je biu zelo prijazen in se celo potrudil ga spravit v vozno stanje....da,nekateri policisti so prijazni. Medtem, ko se je kolona turistov in ostalih mirne duse mimo valila....sem pac rinil motor za usesa.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Policisti so ratali v veliko primerih ( nebom rekel v vseh,ker niso vsi enaki ) , identični trgovkam v Intersparu. Znajo delati samo "BIP, BIP, BIP" in računati ter izstaviti račun.

http://24ur.com/novice/slovenija/kazni-polnijo-blagajno.html

Vsem znana zgodba,samo v Sloveniji se dejansko nemore nič narediti proti temu. Kam smo prišli naprimer izpred cca 6-7 let nazaj . Danes ce naredis par prekrškov, ti policaj izstavi racun za pol-letno plačo, če ne še več...za piko na i, ti pa se avto vzamejo, prodajo in spet zasluzijo.

Lepo napredujemo, tako lepo, da ne zavidam otrokom odraščanja cez 15-20 let, ker vprašanje kako se bodo imeli.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
jah kaj moreš. Rekel bi da dokler ne bojo plačani tako kot treba tud pomagali ne bojo. Podobno kot v vsakem drugem poklicu :D

bonk.gif

Če se komu zdi, da je v službi preslabo plačan ima vso pravico, da da odpoved in si najde bolje plačano službo. Nikakor pa ne sme iskat izgovorov za svojo lenobo in nepripravljenost za delo v plači.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Lepo napredujemo, tako lepo, da ne zavidam otrokom odraščanja cez 15-20 let, ker vprašanje kako se bodo imeli.

MINERji 2 bodo imeli nameščene strojnice, kot v interstate-u 76 al kaj je že bila una prastara igrica
evil.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ti moralni, ti vedno ustavis, ko vidis koga stat ob cesti? Pa ne se zgovarjat, da ti nisi policist, resevalec, darsovc, gasilc itd. Ker po tvojem postu sodec si tako moralen in nacelen, da samo cakamo tvojo sliko v slovenskih novicah! Naj prvi vrze kamen....

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Kot prvo me ne plačuje država, da bi to lahko počel v svojem delovnem času.
Kot drugo, ne boš verjel, v kolikor mi čas dopušča sem že marsikomu takole pomagal. Ker si znam predstavljati, kako bi bilo, če bi se meni to zgodilo.
Kot tretje, ne boš verjel, vsako leto podarim kar nekaj denarja socialno ogroženim ali pa prizadetim v nesrečah. In to ne preko nekih fundacij, ampak osebno družini.
Kot četrto, sem videl že toliko sveta (poslovno), da ti lahko s prve roke povem, da smo res svetovni pravki v negativen razmišljanju. Tako razmišljanje, ko ljudej gledajo samo na svojo rit se ne spomnim, da sem kje doživel.
Kot peto, če kdo, potem je policaj tisti, ki je po mojem mnenju dolžan pomagati v takih primerih. Amak očitno, bi mu po tvoje to moralo pisati v aneksu k pogodbi, kjer so napisane pravice in dolžnosti.
Kot šesto, vsak svoj rojstni dan povabljencem povem, da ne rabim daril, ampak zbiramo prispevke, ki jih nato nekomu podarimo, ki denar potrebuje.
Kot sedmo, to delam zaradi sebe, ker se tako bolje počitim in ne zaradi medijev, da bi bil po tvoje v Slovenskih novicah. Reklame ne rabim, to delam zato, ker se mi zdi prav, da pomagaš nekomu, če je to v tvojih zmožnostih. Morda, bom nekoč jaz na drugi strani.

Ampak, zato pa imamo pri nas demokracijo, da imamo lahko ljudje različna mnenja. Morda je pa tvoje pravilno, ne vem....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.389
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
No vidiš, o tem ti govorim. Odgovori si samo na sledeče vprašanje;

ali misliš, da je tega dotičnega policaja, kdo zjutraj s pištoli prisilil, da mora v službo? Ne verjamem. Se pravi, če se počuti spodobnega za več, naj da odpoved in dela kaj drugega.Taki izgovori so prav idiotski. Verjami, da takemu človeku daš lahko ne vem kakšno plačo, pa bo isto. Ker gre za stvar razmšljanja, ki je pri nas taka, kot je. Sicer si pa to tudi sam napisa.

Kaj pa gorski reševalci, potapljači in še kdo, ki delajo prostovoljno? Če bi vsi tako razmišljali bi bili že v bankrotu, tako smo pa na pragu bankrota, ker je preveč takšnih, ki razmišljajo tako, kot ti.

Pa še nekaj kot živi primer; moja plača se verjetno res ne more primerjati s plačo policaja. Ampak za razliko od njega; moj delavnik je dokler je delo, službena potovanja, mandat ki je omejen in ne pogodba za nedoločen čas, lastnik lahko pride jutri v pisrno in reče, od jutri naprej te ne potrebujem več, štejejo samo rezulati, na sindikat lahko pozabi...

Tako, da ni vse tako eno plastno. Pa verjami, da me ni nič strah, če jutri doma ostanem. Ker za razlko od tega policaja in marsikoga od vas nisem nikoli razmišljal, kaj je moje delo, ampak kaj je prav in kaj ne. In vem, da bo s svojimi refeencami, ki sem si jih leta gradil skozi dobro in pošteno delo službo tudi dobil Tudi v tej krizi.
Da ne bos prevec "deloven" - delovnik povprecnega policista v uniformi je dolg 12ur in traja dokler ne zakljuci zadnje zadeve na katero je bil poslan. Torej ce je 15 min pred koncem sihta poslan na intervencijo, bo podaljsal se dve uri ali pa vec ce bo treba. ti lahko kadarkoli siht izgubis, mene pa lahko kdorkoli kadarkoli tozi, ker mu sedaj lasje izpadajo ker nisem bil dovolj prijazen do njega. Vsaka sluzba ma svoje pluse in minuse. V policiji bi morali delati le ljudje ki imajo ta poklic radi, sedaj je not zal tudi veliko ekonomskih migrantov.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
...ampak vseeno toleni varnio..je sel nazaj, prizgal rotacije in pocakal na pomoc

In to bi moral narediti tudi vsak policist, če vidi avto v okvari na odstavnem pasu na avtocesti!!

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
You just don't get it, right? Pomagat? Sočloveku? Karkoli?

No sej, če ni policist pomagal in vseh ostalih 1000 vozečih mimo (vključno z avtorjem teme) je pa ja kakšen pilot (ker je ravno Brnik blizu) videl vbogega kamperja in mu potem pomagal z airbusom pošlepat ropotijo s ceste!
rolleyes-1.gif

Ne vem od kje vam ideja da imajo policisti v opisu dela tudi "pomoč pri avtovleki in manjše avtomehanične storitve"!
tongue-1.gif

Komot bi se škifi lahko vstavli, preverli situacijo, napisali kazen oz. poklicali pomoč na cesti.... 123

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lej..jaz sem molil, da se odpelje..pa se ni hotel

imel sem en kup robe..ki ni imela ustreznih dokumentov
en kup gotovine..tuja valuta
en kup papirjev za robo, z tujo vlauto gor

vse povsem v nasprotju s predpisi. povrh vsega sem v avtu zaspal, v drzavi s enisme prijavil, čeprav sem bival več kot dovoljeno in na avtu se kaj mogoče ni delalo. skratka cel zajeb.

a je modle vse to preskočil, še dokumentov ni sikal..sam rekel je..obe gumi, a ..jebeno..in je cakal, d aje voznik, ki je sel do prve vasi, par km pes, prisel nazaj z zaflikano gumo, jo namontiral, pa namesto druge dal rezervo gor.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.389
113
pol se lahk na vsakem kraku ena patrulja sam za take okoli vozi. Res, sploh v casu vikenda ko auslenderji izvajajo premike, lahk vsake par km enega najdes tkole. Policija zavaruje ce je zadeva na takem odseku kjer bi bilo bolj nevarno (za klancem, za uvozom, itd). Sicer ma zavarovanje takih vozil cez DARS

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejva bit iskrena

da bi anmesto svabe z avtodomom bila tam ..bili tam dve plavuši v dopičnikih, pete od 20cm, uno..vroče nad vročim..in počena guma..se guzita menjata, ne gre.

kaj bi anredili

ja ustavili bi se..pa ne ker bi se slinili..ampak ker je nevarno da se drugi slonovci zaletijo ker bodo bulili v napacno smer

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Kaj je stanje na odstavnem pasu drugega kot nevarnost na cesti? In to velika nevarnost. Se niste nič naučili iz prometnih nesreč, ki so se zgodile na odstavnem pasu? Policist, ki je peljal mimo okvarjenega vozila, je bil dolžan ustaviti, prižgati rotacijske luči in počakati, da se situacija sanira (da pridejo cestarji ali avtovleka). Če je imel drugo delo, bi lahko nadrejene obvestil kaj se dogaja in naj pošljejo drugo patruljo. Pa ne se izgovarjat, da vas je premalo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.389
113
lej, kdor je normalen, bi se ustavil ne glede na to kdo je tam. Ampak pod pogojem da nisem na poti na neko zadevo. Ne bom se ponavljal, preberi celo temo. To da sta neke dve babnice nima veze. Vsaj pri meni ne. Pa ne ker mi ne bi bile vsec ampak ravno zato, ker ponavadi take mislijo da so nekaj posebnega in se cel svet vrti okoli njih. Ce pa se kdo zaleti ker ni gledal na cesto pa je to nekako njegov problem, ce ne bi policija lahko pokrivala tud oglase ob cesti, itd....