policaji ne pomagajo ljudem v stiski

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ker je drzal roko na volanu..un pa na jajcih,..nben ni prjel za cb postajo
Čak, čak... Kako? Roko je držal na volanu, drugo pa drugemu policaju na jajcih!? Pol so pa res policaji p.edri....
shocked-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Še nekaj pozabil dodati. Tommy se je tudi včasih ustavil in pomagal ljudem. Pa da bom malo
evil.gif
, bom rekel. Sam ne vem, če bi se ustavil, ker se zavem kaj se lahko zgodi. Obenem pa še pomislim, bo prišel policaj in mi še napisal, kaj stojim na odstavnem. Pa rečte da ni možno, kakršno banano republiko mamo.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.126
7.748
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Ne morem, da ne bi komentiral nekaterih idiotskih postov. Se vidi, da ste zaplankani ljudje, ki očitno niste prstopili praga naše prelepe malomeščanse države....

Ni važno, ali je to dolžnost Policije, ali ne, gre za moralno dejanje, da se pomaga ljudem. Če še ne veste smo ljudje tisti, ki delamo posel, ki komuniciramo z drugimo in od nas samih je odvisno, kako nas bo družba srejela. V Nemčiji NI dolžnost policista, da v takih primerih pomaga, ampak to naredi zato, ker se čuti odgovornega. Pri nas, pa vsak najprej pogleda, kaj mu piše v opisu delovnih nalog v pogodbi o zaposlitvni in kdaj se konča delovnik. Pa lepo prosim, prizanesite mi s komentarji, koliko kdo zasluži. Ne poznam primera, da je kdo pod prisilo policaj. Če misli nekdo, da je spodoben za več, naj si pač poišče priložnost. Morda tudi v tujini, če se čuti sposobnega.

Ko berem nekatere poste mi je jasno, da je naša država tukaj, kjer je. V totalnem sranju. Pravite, da je turist nemški državljan. Kaj mislite, kakšno bi bilo njegovo mnenje, če bi policist vstavil im morda samo vprašal, če potrebujejo pomoč. Nihče ne pravi, kot nekateri tukaj, da mora biti mehanik. Ja, imam AMZS, ki je vrhunsko uspososobljena za te primere. Ampak a mislite, da ta turist pozna AMZS in njihovo številko? Policaj res ne bi mogel ustaviti in vprašati, če pokliče vlečno službo?

Me zanima, kaj boste porekli kritiki, ko bo vam to enkrat zgodilo v tujini in boste prepuščeni sami sebi. In če se že gremo nek turizem je to OSNOVA, da se končno enkrat začnemo obnašati kot ljudje, ne pa, da nekateri samo gledate, kdaj vam bo kaj z neba padlo.

Prosim, ni potrebno komentirati mojega posta, ker nekateri res niste zreli za komentarje. Spomnite se reklame, turizem smo ljudje...

Lepo napisano!
zmaga.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Najbolj da se vsi ustavimo na avtocesti ko enmu crkne avtodom. Če je imel postavljen trikotnik in oblečen odsevni brezrokavnik nima policaj noebenga razloga da s eustavi. POkliče lepo DARS in oni to zrihtajo. Če greš nekam daleč na dopust je vrjetno pametno pogledat kake cifre ane, sicer pa itak dobijo na mobitel vse cifre tko da ne vidim razloga zakaj bi se na avtocesti ustavljal da nekomu pomagam. S tem ogrožam sebe in mogoče tudi njega, da ne govorim o drugih udeležencih. ZakaJ? Ko se pelješ po AC s 130 na uro vrjetno ne vidiš 1 km naprej kva se TOČNO dogaja. S epripelješ mimo vidiš kaj se dogaja. Preden se ti VARNO ustaviš na odstavnem pasu traja nekaj časa. In potem moraš v rikverc po odstavnem kar je prepovedano in nevarno do teg apokvarjenega avtodoma. Mislim povejte pametnjakoviči kaj ej tako varnega pametnega ali varnega pri temu?? Jaz z veseljem pomagam sočloveku ampak v tem primeru pač ni pametno.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
...saj se vsi ustavimo ko nekomu crkne avtodom ali pa ce se dva malce kusneta in stojita na odstavnem...vi raje firbce pasete v takih pimerih in delate zastoje ...pa se cudn se vam zdi, da bi policaj lahko pomagal nekomu (se posebaj tujcu) v tezavah...jao bananastana in njegovih prebivalcev.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Sam poglej relano kokrat si vidu da bi policaji naredli akcijo pa ustalali folk kr tk random? 4lete izpita prefuru vec ko 80k od tega sm jih srecu 1x da je bla kontrola random še to so ustavlali folk ko ni bil iz tistga kraja. Ka pa ostali čas ko sm se furu če je mel radar pa če si naletel te je ustavu. seveda + položnca

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Tale post (taprvi na vrhu, pa še nekaj njih pod njim) je čista debilana in sebičnost najslabše sorte.

DRUGI morajo pomagat, DRUGI morajo nekaj naredit, sam ggg je pa gospod, ki se mirno pelje mimo. Ne najdem besed gneva in srda, ki me navdaja ob takem pisanju. Tak človek je najnižja oblika bivanja, sebičnež brez primere, ki zahteva pomoč ZASE vedno in od VSAKOGAR, sam pa ne bi naredil NIČESAR, še za svojo rit ponavadi ne!!!

ZAKAJ SE PA TI NISI USTAVIL IN POMAGAL???????????????????????????
ZAKAJ????

Si mar letel z rojevajočo ženo/punco/sosedo v porodnišnico? Si imel v avtu otroka z zelo visoko vročino in bil na poti na urgenco? Zelo malo razlogov imaš, da nisi sam pomagal, pa si vseeno upaš tulit in cvilit, kako nekdo drug ni pomagal!!!!!!!!

Naj te bo sram, do konca!!!

Upam, da si ljudem ne upaš pogledat v oči, ko greš mimo njih!!!

Glede policistov pa tako, kot je napisal Mahoney/Apollo8. Ogromna večina policistov dela svoje delo korektno in jim je jasno, zakaj so v službi. Sam imam eno zelo slabo izkušnjo s policistom, po drugi strani pa ob moji izvenslužbeni aktivnosti veliko več zelo korektnega ravnanja in tudi preseganja tega, kar so strogo policistove naloge. Ljudje smo različni, ni kaj...

Tulit, kako nekdo drugi nečesa ni naredil, ko tega tudi sam nisi, je nizkotno in podlo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
Sam poglej relano kokrat si vidu da bi policaji naredli akcijo pa ustalali folk kr tk random? 4lete izpita prefuru vec ko 80k od tega sm jih srecu 1x da je bla kontrola random še to so ustavlali folk ko ni bil iz tistga kraja. Ka pa ostali čas ko sm se furu če je mel radar pa če si naletel te je ustavu. seveda + položnca

Dostkrat. Na Viču nasproti avtotehne pogostokrat ustavljajo random. Sicer pa kaj je narobe s tem če ustavljajo prehitre voznike sej nekako ogrožajo varnost drugih ane. Zakon je zakon.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Tale post (taprvi na vrhu, pa še nekaj njih pod njim) je čista debilana in sebičnost najslabše sorte.

DRUGI morajo pomagat, DRUGI morajo nekaj naredit, sam ggg je pa gospod, ki se mirno pelje mimo. Ne najdem besed gneva in srda, ki me navdaja ob takem pisanju. Tak človek je najnižja oblika bivanja, sebičnež brez primere, ki zahteva pomoč ZASE vedno in od VSAKOGAR, sam pa ne bi naredil NIČESAR, še za svojo rit ponavadi ne!!!

ZAKAJ SE PA TI NISI USTAVIL IN POMAGAL???????????????????????????
ZAKAJ????

Si mar letel z rojevajočo ženo/punco/sosedo v porodnišnico? Si imel v avtu otroka z zelo visoko vročino in bil na poti na urgenco? Zelo malo razlogov imaš, da nisi sam pomagal, pa si vseeno upaš tulit in cvilit, kako nekdo drug ni pomagal!!!!!!!!

Naj te bo sram, do konca!!!

Upam, da si ljudem ne upaš pogledat v oči, ko greš mimo njih!!!

Glede policistov pa tako, kot je napisal Mahoney/Apollo8. Ogromna večina policistov dela svoje delo korektno in jim je jasno, zakaj so v službi. Sam imam eno zelo slabo izkušnjo s policistom, po drugi strani pa ob moji izvenslužbeni aktivnosti veliko več zelo korektnega ravnanja in tudi preseganja tega, kar so strogo policistove naloge. Ljudje smo različni, ni kaj...

Tulit, kako nekdo drugi nečesa ni naredil, ko tega tudi sam nisi, je nizkotno in podlo.

Js ce vidim star avto pa ce precenim da je pomoc poterbna vedno pomagam ker vem kaka jeba je ce ostanes kje.

14dni nazaj u bezigradu enmu pr kolesu neki roko vtrga , ni mogu ne naprej ne nazaj ustavim zravn se 2 tipa pa smo ga primli uspredi pa potisnali na parking , pride mimo en japek prav vidlo se mu je pa se začne neki vžigat da naj spravi avto čim prej mimo da se bo lahka folk furu mimo. prav ljudje zgublajo občutek za sočloveka

kake pol leta nazaj tud stoji zenska z avtu pa ji je ze kao en ustavu da ji bo pomagu ,gremo mi naprej v shopa gremo nazaj ona se kr stoji tam se ustavimo reče ženska da ji je probu kolo dol dobit pa ji je zlomu kluč :D damo mi kluč odpremo gepeg pa prazna rezervna guma pol smo ji še gumo sli napumpat pa nazaj gor dali
smile-1.gif

lani junija enkrat mi pr bezigrajskem stadionu crkne avto , pac dihtungo je pihnalo pa sm ga tišal od stadiona pa dol do linhartove ka mislis kok folka mi je pomagalo likeeeeeee 0? en mi ga je pomagu potisnat čez krizisce in pol sm sam nadaljeval. Ka mislis kok folka je komnetiralo???????? VSI so bli pametni ja sj lahko je srat z polnimi usti.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kaj so zdej prometniki ze mehaniki ratal al kaj? Kaj ti ves kam sta sla, mogoce je bla nekje prometna kjer je folk ze eno uro cakal na njiju... mogoce je bil tam kak ggg2, ki bo cez 1 uroo napisal da ga je banda lena nesposobna, ki jo placuje, pustila cakat celo uro preden je prisla.

Zalostno, da kot policaj ne ves kaksne so tvoje dolznosti. Ja vcasih so tudi komu gumo zamenjali, v avstriji in italiji sem dozivel obakrat lepo pomoc s strani policajev, ki so bili povrhu vsega se prijazni za razliko od vas cepcev. Ostalim, kje sem napisal, da nisem ustavil?
confused-1.gif

Sram me je tele slovenije in cas je ze, da nas nekaj doleti. Skrajni cas.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.333
7.388
113
Verjemi da zelo dobro vem kaj so moje dolznosti in kaj je lepo ce naredim. Vsekakor moja dolznost ni tebi gume menjat, je pa seveda lepo ce to naredim (kot vsak drug clovek) - pod pogojem da imam za to cas. in vse ostalo kar je v opisu mojih delovnih nalog ima prednost pred menjavo tvoje gume.

Sicer pa si precej dvolicen. kadar te nekaj zanima in me po ZSjih sprasujes, takrat nisem cepec, ko pa ti povem da se nekje pac motis in da menjavanje gum ni v opisu del in nalog policista (pa ce bi se tebi zdelo se tako zelo lepo), takrat sem pa cepec. nice.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
hjaoo...
ggg je itak tepček to se vidi že po njegovem postuu, dsf ni daleč za njim, drugače dan ima 24 ur od tega je policist v službi recimo 12 ur, prav tako pa ti glih veš koliko je policijo obremenjena. Če bi bilo res tako da bi se drajsal iz točke a do točke b brez dela in si žvižgal nebi bilo vsako leto manj policistov v policiji.

najlažje je nekaj na pamet govorit pa neke svoje teorije razvijat, samo nihče ne ve kaj se je v resnici dogajalo tam. Kot je že nekdo povedal, policist se ni dolžan ustavit, dolžan se je ravno toliko kot vsak drug ki se je peljal mimo. In kot vidim se tudi visoko mentalno razviti ggg ni ustavil tam, da bi kot dober človek ponudil pomoč sočloveku, nee, rajše je prišel na forum in se začel pi.zditi čez policijo ker se niso ustavil. haha. good job
wink-1.gif

in kot je bil že nekdo pameten, da se policist ni tam ustavil ker tam pač ni kaj kaznovati, če policist hoče ti bo napisal kazen, pa magari za žaljenje uradne osebe. Dokazal nasprotno itak neboš nikoli.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Sram me je tele slovenije in cas je ze, da nas nekaj doleti. Skrajni cas.

Popolnoma si potrdil moj zapis. Spet nisi pripravljen ničesar naredit, ampak kot najslabši klinac samo čakat, da nekdo nekaj naredi namesto tebe. Fraza "nas nekaj doleti" kaže točno to... nisi pripravljen dvignit riti, ampak boš čakal, da nekdo "od zgoraj" naredi pi*darijo, ti boš pa potem svoj profit tam naredil. Dejanski ali psihološki, nima veze, le da tebi ne bo treba dvigniti riti.

Vidim tudi, da se nisem motil v oceni glede podlosti. Mahoney lepo napiše, da ga zasebno prosiš za informacije, tule pa pljuvaš čez njega... podn, model, podn!

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Policaji morajo pomagat ljudem saj je taka njihova narava dela in BASTA.

Je pa res da so sedaj tali policaji ki jih ne briga za celi svet in se samo dokazujejo kateri njihov pregon usranih od straha državljanov bo bolj odmeven....šerifi...

Glede menjave gum s policajsko močjo je pa misija nemogoče, saj če pogledaaš novodobne koščene policajke je takoj jasno da si ta policajka sama ne more gume zamenjat, kaj šele da bi kateremu pomagala.

Kot je že eden povedal...policaji niso več policaji, temveč ikasantje oziroma državni poštarji za vlado republike slovenije.

Enik

Pripravnik
19. sep 2007
159
0
16
Ljubljana
Prebiram ta forum..in se čudim...do zdaj sem se zadrževal v debatah...ampak tokrat se moram oglasiti...joejoe, odlično napisano, ker osebki formata ggg in dsf in še kdo,ne dojamejo...in ne bodo...so prekratki ti zlovenceljni...a idealni za pisanje komentarjev na 24kur.com...tam so doma...ta forum pa zaradi njih izgublja na konstruktivnosti...alter gre samo še navzdol...škoda...
frown-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik suzica pravi:

Narava dela policistov je varovanje oseb in premoženja .. to da morajo pomagat starim mamcam preko ceste je naredila pa propaganda ki je želela policiste prikazat v boljši luči kao "družabnih" ljudi ki so tu da vam pomagajo. Dejansko policijsko delo NI neposredno pomagat ljudem ampak skrbeti za red in spoštovanje zakonov države kar posledično pomeni da je družba urejena in da sploh funkcionira.

Delo policista je v večini primerov nevidno in osovraženo saj se nanje zliva gnoj tistih, ki ne upoštevajo družbenih norm predvsem pa zakonov, ne zavedajo pa se da če bi bili vsi ljudje taki in še hujši kot oni sami in da ne bi bilo policistov potem bi se naša družba tolmačila kot "anarhija"! In torej vsakič ko dobite kazen pomislite drugače, dobro da sem jo dobil drugače bi živel v anarhiji kjer je edini zakon ki deluje zakon močnejšega! (ja ustavljanje v coni 30 ker si vozil 50 je samo vrh ledene gore ki se imenuje zakonodaja, brez nje pa je sistem brezvladja)

V nekaterih državah so polcisiti čaščeni ker so "prijazni", to so večinoma države ki nimajo problemov z družbo (z. evropa, skandinavija). Tam se je v zadnjih 30 letih šlo aktivno propagando "policist kot človek" to pa zato ker je družba s tem postala boj odprta hkrati pa bolj varna (ljudje se zavedajo kaj je delo policije in so jim hvalažni). Je pa res da v primeru izrednih razmer ta sistem naredi veliko škodo (recimo primer vandalov v angliji).

V drugih državah je še vedno aktiven sistem "policist = batina", tipičen primer so ZDA čeprav se v veliko zveznih deželah že nekaj časa uvaja tudi sistem "prijazni policistov", ampak so ugotovili da to ne funkcionira. Pač policist je podaljšek zakona, zakon te pa postavi na električni stol! Polcistovo se bojijo!

Pri nas imamo pa najslabše od obeh sistemov, po eni strani smo iz policijske države šli v tranzicijo s policisti ki so hoteli dobiti nase lepo luč, ker jo prej niso imeli oz. so imeli malce drugačne pridevnike (lenoba, korpupcija, ...). Po drugi strani imamo pa ljudje še vedno balkansko miselnost in socio-demokratično nerazvitost. To skupaj potegne to, da imamo (recimo na cesti) nizko kulturo do zakonov, ampak ker policist ni batina imamo nizko kulturo še do njih (pač ker so kreteni uvedli (zahodno) logiko da mora policist prvošolčke držati za roko čez cesto, ne more imeti potem avtoritete ko janezek zraste in si polcista predstavja kot zadnjo budalo).

Skratka tisti ki mislite da bi moral biti policist prijazna oseba vsem na voljo ste bili vzgojeni v tranzicijskih časih in imate 30 let ali manj!

In ja višje kazni ne rešijo problema ampak samo še slabšajo odnos, morale je vedno manj spoštovanja policistov pa tudi. Kazni bi morali znižat, polciste pedstavit kot boga in batino, v šolah pa učit prvošolčke čez cesto brez njih (recimo tisti pasavec je lep primer kako sistem deluje brez da se idiotizira polciste, naj uvedejo še zebraka (za hojo čez cesto) pa bo ravno tako ok).

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:

Ne samo, da morajo, celo plačani so za to! Le da pomagajo najprej tistim, ki pomoč najbolj rabijo in kjer jim le oni s pooblastili lahko pomagajo. Tvoj post je še en odraz človeka, ki vidi samo svojo rit in zahteva zanjo vse, ne vidi pa ljudi okoli sebe, ki pomoč rabijo bolj. Človek s takim karakterjem tudi pomoči drugim ne nudi.

Počena guma je zelo majhen problem dandanes, zlahka dobiš službo (ja, porkaduš, tud plačat je treba kej, al pa vzet zavarovanje), ki ti zamenja gumo in pol motorja na terenu. Policist tu ni nujno potreben.

Mahoney je jasno napisal: pomagam, če nimam panike pridet kam drugam. Policista sta lahko zlahka poklicala po zvezi v OKC in naročila, naj do teh ljudi pride DARS, pa tega ggg ne ve, ker se tudi on ni ustavil.

Citat:
Glede menjave gum s policajsko močjo je pa misija nemogoče, saj če pogledaaš novodobne koščene policajke je takoj jasno da si ta policajka sama ne more gume zamenjat, kaj šele da bi kateremu pomagala

Tole je pa vrhunec šovinizma najslabše sorte, podn od gnojne jame! Večina policajk je najverjetneje (glede na povprečje v Slo, ne vem, kolko ti v fitnesu visiš) fizično bistveno bolje pripravljenih od tebe. Podcenjevanje žensk na tak način je stvar srednjega veka in možganske zavrtosti!

Nazadnje urejeno:

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
suzici je brezveze odgovarjat, ker da mu odgovoriš se morš spustit na njegovo raven, tam pa te povozi.