Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
pa ja, saj zato pa pravim, da nehajte zganjat histerijo-češ spet nedolžne žrtve pa tako naprej..naj se ugotovi ,kdo je noter pa pika..zdej pa kar tekmujejo, kdo od politikov bo prvi dol, pa polagal vence pa tako dalje..me prav zanima, kam se bodo poskrili tisti najbolj zagnani, če se izkaže, da so notri najhujši klavci med ustaši..njim se pa ni glih najbolj pietetno klanjat in jih častit, se ti ne zdi al kaj?Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
veš kaj..kosti od mojih prednikov res niso samo kosti v tem smislu..ampak, od njih ni tolk govora kod od teh, ki se čudežno odkrivajo pred raznimi volitvami, ki z njimi politiki manipulirajo v svojo korist.
in ja, to so zame samo kosti-prvič, ker ne vemo , komu pripadajo..a ustaškim klavcem iz Jasenovca, a četnikom, ali tabelim ali bilo katerim odpadnikom..zame imajo zaenkrat tako vrednost kot lanski sneg.
če se bo pa izkazalo, da so notri pobili nedolžne ženske in otroke, potem se pa bomo drugač pogovarjali, jasno? pa ne nabijajte več v tri krasne..skoz eno in isto
predstavljaj si, da ne bi vedel kje ležijo posmrtni ostanki tvojih prednikov, očeta matere, brata, sina, ljudi ki so zaradi ideologije zapustili domača ognjišča...?? kakšen odnos bi imel do tega vprašanja? ali bi ti bilo tudi takrat vseeno, ali bi si ti ob vsakem takem odkritju množičnih grobišč, porajalo vprašanje če niso to morda njihove kosti, njihovi posmrtni ostanki...
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja glede na to, da so to že 3 generacije nazaj... jest se nikol nisem dost s tem obremenjeval. Če je padel na frotni je pač padel na fronti. Verjetno je zakopan kje v gozdovih...
Očitno tebe skrbi, da bi bili tvoji predniki v eni izmed teh jam.
spet manipuliraš s ciframiCitat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
pa ja, saj zato pa pravim, da nehajte zganjat histerijo-češ spet nedolžne žrtve pa tako naprej..naj se ugotovi ,kdo je noter pa pika..zdej pa kar tekmujejo, kdo od politikov bo prvi dol, pa polagal vence pa tako dalje..me prav zanima, kam se bodo poskrili tisti najbolj zagnani, če se izkaže, da so notri najhujši klavci med ustaši..njim se pa ni glih najbolj pietetno klanjat in jih častit, se ti ne zdi al kaj?Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
veš kaj..kosti od mojih prednikov res niso samo kosti v tem smislu..ampak, od njih ni tolk govora kod od teh, ki se čudežno odkrivajo pred raznimi volitvami, ki z njimi politiki manipulirajo v svojo korist.
in ja, to so zame samo kosti-prvič, ker ne vemo , komu pripadajo..a ustaškim klavcem iz Jasenovca, a četnikom, ali tabelim ali bilo katerim odpadnikom..zame imajo zaenkrat tako vrednost kot lanski sneg.
če se bo pa izkazalo, da so notri pobili nedolžne ženske in otroke, potem se pa bomo drugač pogovarjali, jasno? pa ne nabijajte več v tri krasne..skoz eno in isto
predstavljaj si, da ne bi vedel kje ležijo posmrtni ostanki tvojih prednikov, očeta matere, brata, sina, ljudi ki so zaradi ideologije zapustili domača ognjišča...?? kakšen odnos bi imel do tega vprašanja? ali bi ti bilo tudi takrat vseeno, ali bi si ti ob vsakem takem odkritju množičnih grobišč, porajalo vprašanje če niso to morda njihove kosti, njihovi posmrtni ostanki...
V vseh 600 grobiščih najhujši klavci? pa kakšna država je to morala bit cca 200.000 izdajalcev, klavcev, res so bili spretni komunisti da so jih premagal, pa čeprav po vojni...sam čaki kaj so pa pol okupatorji delal
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mah dej no. kaj dramtiziraš ej!
pol verjetno mene ne bi bilo, če bi ga prej ustrelil. Svet bi bil ful na izgubi, a ne?
pa ne boj se za potomce... to se ne bo več dogajal. ne v EU!
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kolikor pa jest vem, je imela tud vera tukaj dost zraven. Sej režim je bil povsod isti - komunizem.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Valda ima narodna vrednota prednost pred vero. To je nekaj najgršega da izdaš svoj narod.
Dopovej to belčkom...
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
če sem iskren, zato ker se mi ne da več prepriat tukaj.
eni kr skoz v enem strahu živite! Verjetno se zato ne bi moglo ponoviti, ker zgodovina tudi uči. Najprej mora EU razpadit, potem se pa lahko kaj takega zgodi ja. Ampak še to sam zarad tega, ker eni še vedno nasedajo bučam k jim jih v cerkvah trobijo. Vidiš, pa smo spet pri veri... za kok vojn je odgovorna? za kok mrtvih?
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Takšne narodne vrednote, ki se dobijo z zločini, si ti in blesavi turbobič v rit zatlačta.
In zadnja yugoslovanska vojna je dokazala prav to, kar govori kaja, jaz in ostali. Zato ker se zločincev iz druge svetovne vojne ni polovilo in kaznovalo, SO SE ZLOČINI na yugoslovanskih tleh PONOVILI. Kolkrat se morajo še ponovit, da boste verjeli?
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
hja, če te domači izdajajo in sodelujejo z okupatorjem so potem isti kot okupator! In če ne bi izdajali, oz. če bi imeli tako želo ohranit slovenijo našo, bi se pridružili partizanom. Tko so pa raje ostali doma, ker jim je cerkev vtupila v glavno, da se splača sodelovati z okupatorjem, ker po vojni bojo itak partizani popušili, in bojo oni zmagovalci...
Če se prov spomnem so celo nekatere balkanske države sodelovale z nacisti.
Pa še to. Sej z režimom komunizma se ne strinjam - tko kot še marsikdo ne, pa ga vseeno ne motijo tile poboji. In nacionalizacija tud ni bila pravilna. Ampak za ceno svobode je slovenski narod to nekako požrl, dobu pa povečini nazaj v denacionalizaciji. In ker nas komunizem ni zanimal, smo se leta 1991 osamosvojil!
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
@ all
Je bil kdo od vas prisoten pri kateremkoli od teh pobojev?
Če ne, upravičeno pričakujem bolj objektivno debato. Ker to kaj se zdaj naklada xy strani, ne bo pripeljalo do nobene rešitve. Seveda obstaja tudi možnost, da ne želite prispevati k rešitvi problema, ampak vam je cilj nakladati v 3 krasne ...
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Vglavnem jest mislim da se to ne bo več ponavljalo.