Polemika-SLO1

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja glede na to, da so to že 3 generacije nazaj... jest se nikol nisem dost s tem obremenjeval. Če je padel na frotni je pač padel na fronti. Verjetno je zakopan kje v gozdovih...
Očitno tebe skrbi, da bi bili tvoji predniki v eni izmed teh jam.

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
veš kaj..kosti od mojih prednikov res niso samo kosti v tem smislu..ampak, od njih ni tolk govora kod od teh, ki se čudežno odkrivajo pred raznimi volitvami, ki z njimi politiki manipulirajo v svojo korist.

in ja, to so zame samo kosti-prvič, ker ne vemo , komu pripadajo..a ustaškim klavcem iz Jasenovca, a četnikom, ali tabelim ali bilo katerim odpadnikom..zame imajo zaenkrat tako vrednost kot lanski sneg.

če se bo pa izkazalo, da so notri pobili nedolžne ženske in otroke, potem se pa bomo drugač pogovarjali, jasno? pa ne nabijajte več v tri krasne..skoz eno in isto
rolleyes-1.gif

predstavljaj si, da ne bi vedel kje ležijo posmrtni ostanki tvojih prednikov, očeta matere, brata, sina, ljudi ki so zaradi ideologije zapustili domača ognjišča...?? kakšen odnos bi imel do tega vprašanja? ali bi ti bilo tudi takrat vseeno, ali bi si ti ob vsakem takem odkritju množičnih grobišč, porajalo vprašanje če niso to morda njihove kosti, njihovi posmrtni ostanki...
pa ja, saj zato pa pravim, da nehajte zganjat histerijo-češ spet nedolžne žrtve pa tako naprej..naj se ugotovi ,kdo je noter pa pika..zdej pa kar tekmujejo, kdo od politikov bo prvi dol, pa polagal vence pa tako dalje..me prav zanima, kam se bodo poskrili tisti najbolj zagnani, če se izkaže, da so notri najhujši klavci med ustaši..njim se pa ni glih najbolj pietetno klanjat in jih častit, se ti ne zdi al kaj?
grims-1.gif

V vseh 600 grobiščih najhujši klavci? pa kakšna država je to morala bit cca 200.000 izdajalcev, klavcev, res so bili spretni komunisti da so jih premagal, pa čeprav po vojni...sam čaki kaj so pa pol okupatorji delal
sprasujem se.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja glede na to, da so to že 3 generacije nazaj... jest se nikol nisem dost s tem obremenjeval. Če je padel na frotni je pač padel na fronti. Verjetno je zakopan kje v gozdovih...
Očitno tebe skrbi, da bi bili tvoji predniki v eni izmed teh jam.

si zamisliš, da bi padel preden bi tvojega dedka/fotra naredil, a pol bi se pa ti obremenjeval
smirk-1.gif

ne napačno si predstavljaš, mene skrbi, da nebi bili moji potomci v takih ali podobnih jamah

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah dej no. kaj dramtiziraš ej!

pol verjetno mene ne bi bilo, če bi ga prej ustrelil. Svet bi bil ful na izgubi, a ne?

pa ne boj se za potomce... to se ne bo več dogajal. ne v EU!

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
veš kaj..kosti od mojih prednikov res niso samo kosti v tem smislu..ampak, od njih ni tolk govora kod od teh, ki se čudežno odkrivajo pred raznimi volitvami, ki z njimi politiki manipulirajo v svojo korist.

in ja, to so zame samo kosti-prvič, ker ne vemo , komu pripadajo..a ustaškim klavcem iz Jasenovca, a četnikom, ali tabelim ali bilo katerim odpadnikom..zame imajo zaenkrat tako vrednost kot lanski sneg.

če se bo pa izkazalo, da so notri pobili nedolžne ženske in otroke, potem se pa bomo drugač pogovarjali, jasno? pa ne nabijajte več v tri krasne..skoz eno in isto
rolleyes-1.gif

predstavljaj si, da ne bi vedel kje ležijo posmrtni ostanki tvojih prednikov, očeta matere, brata, sina, ljudi ki so zaradi ideologije zapustili domača ognjišča...?? kakšen odnos bi imel do tega vprašanja? ali bi ti bilo tudi takrat vseeno, ali bi si ti ob vsakem takem odkritju množičnih grobišč, porajalo vprašanje če niso to morda njihove kosti, njihovi posmrtni ostanki...
pa ja, saj zato pa pravim, da nehajte zganjat histerijo-češ spet nedolžne žrtve pa tako naprej..naj se ugotovi ,kdo je noter pa pika..zdej pa kar tekmujejo, kdo od politikov bo prvi dol, pa polagal vence pa tako dalje..me prav zanima, kam se bodo poskrili tisti najbolj zagnani, če se izkaže, da so notri najhujši klavci med ustaši..njim se pa ni glih najbolj pietetno klanjat in jih častit, se ti ne zdi al kaj?
grims-1.gif

V vseh 600 grobiščih najhujši klavci? pa kakšna država je to morala bit cca 200.000 izdajalcev, klavcev, res so bili spretni komunisti da so jih premagal, pa čeprav po vojni...sam čaki kaj so pa pol okupatorji delal
sprasujem se.gif
spet manipuliraš s ciframi
rolleyes-1.gif

niso samo ubožci domobrančki polnili lukenj po gmajnah

ah, s teboj se nima smisla bockat, ko sploh ne veš, kaj je vojska in vojna
tongue-1.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mah dej no. kaj dramtiziraš ej!

pol verjetno mene ne bi bilo, če bi ga prej ustrelil. Svet bi bil ful na izgubi, a ne?

pa ne boj se za potomce... to se ne bo več dogajal. ne v EU!

ne vem Srebrenica ni tako daleč...storilcem se še sodi...pa tudi ta genocid, gre na račun, enoumja in vsemogočnosti komunističnih generalov, ki so se počutili nedotakljive in so bili idejni potomci krvolokov, ki so pobijali, po koncu WW2

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kolikor pa jest vem, je imela tud vera tukaj dost zraven. Sej režim je bil povsod isti - komunizem.

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
čaki a hrvaški begunci, potem niso bili domači izdajalci, kaj pa so bli tuji izdajalci...verjamem, da so civilisti bežali iz istih razlogov, kot slovenski, saj so vedeli da KP ne pozna milosti in jih bo imela za razredne sovražnike, kako pa ravnajo z njimi, pa so že med vojno obilno demonstrirali..

po tvoji logiki, se bi lahko o vojnah in grozodejstvih, pogovarjali samo tisti, ki jo doživijo, preživijo
sprasujem se.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kolikor pa jest vem, je imela tud vera tukaj dost zraven. Sej režim je bil povsod isti - komunizem.

in zakaj si, pa potem prepričan, da se zadeva na tleh EU, ne bi mogla ponoviti..

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
če sem iskren, zato ker se mi ne da več prepriat tukaj.

eni kr skoz v enem strahu živite! Verjetno se zato ne bi moglo ponoviti, ker zgodovina tudi uči. Najprej mora EU razpadit, potem se pa lahko kaj takega zgodi ja. Ampak še to sam zarad tega, ker eni še vedno nasedajo bučam k jim jih v cerkvah trobijo. Vidiš, pa smo spet pri veri... za kok vojn je odgovorna? za kok mrtvih?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.407
5.660
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Valda ima narodna vrednota prednost pred vero. To je nekaj najgršega da izdaš svoj narod.

Dopovej to belčkom...

Zgodil se je sporazum Staljin&Hitler.....o ne napadanju.....in KPJ kot ponosna prijateljica KPCCP je tudi na Jugoslovanskih tleh obsojala kakeršno koli grdo pisanje o Hitlerju in njegovih dejanjih takrat po svetu! Torej od leta 1939-1940 si bil lahko tudi zaprt če si pisal kontra kljukastem križu!

Izdaja naroda s strani vaških čet se zgodi šele leta 1943 z zaprisego in prestopom k Hitlerju
wink-1.gif

Poleg tega se je pri nas dogajala tudi revolucija.......kaj smo pridobili od tega??? Nič...ker je bla namenjena zgolj da omogoči eliti da se zasidra na oblast....začeli so se poboji intelektualcev in nasprotnikov revolucije....in predstavnikov/zagovornikov večstrankarskega sistema.....organizirale so se LIKVIDATORSKE "trojke" ki so pobijale zgoraj omenjene! Vse za enopartijski sistem!!!

Pa povej ti to vrli PATRIOT svojim komunistom!!!
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.407
5.660
113
@menjsur s5 bo cela moja stran...sedaj mam čas za vas
wink-1.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
če sem iskren, zato ker se mi ne da več prepriat tukaj.

eni kr skoz v enem strahu živite! Verjetno se zato ne bi moglo ponoviti, ker zgodovina tudi uči. Najprej mora EU razpadit, potem se pa lahko kaj takega zgodi ja. Ampak še to sam zarad tega, ker eni še vedno nasedajo bučam k jim jih v cerkvah trobijo. Vidiš, pa smo spet pri veri... za kok vojn je odgovorna? za kok mrtvih?

a te kdo sili, da se prepiraš
smirk-1.gif
saj lohk tud kaj argumentirano napišeš...
mogoče pa je "strah" ravno zaradi teh prizorov, ki smo jim bili priča in jim verjamem še bomo, v raznih breznih in rovih, o katerih vaša zgodovina ni nič učila...zdej ne vem kakšne buče trobijo pri vas v cerkvi, morda jo kdaj obiščeš pa se prepričaš, ko sem bila sama nazadnje je bilo v cerkvi par starejših mamc, res misliš da imajo one potem tak vpliv na javno mnenje in bi znale zanetit še kakšno vojno
confused-1.gif
.

Kamele0N

23. jul 2008
42.407
5.660
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Takšne narodne vrednote, ki se dobijo z zločini, si ti in blesavi turbobič v rit zatlačta.
In zadnja yugoslovanska vojna je dokazala prav to, kar govori kaja, jaz in ostali. Zato ker se zločincev iz druge svetovne vojne ni polovilo in kaznovalo, SO SE ZLOČINI na yugoslovanskih tleh PONOVILI. Kolkrat se morajo še ponovit, da boste verjeli?

Word!!! Če tega ne bomo razčistl......bomo 1x ko bo to eskaliral MI naslednja generacija ki se bo klala! Žal
frown-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ne hodim tja, tko da ne vem. Sej pri nas je tko, da so sam mamce tam. Kaj pa drugje, v drugih državah? še vedno je dost preveč ljudi pod vplivom vere. Pa ni treba v cerkev hodit, da si pod vplivom. Poglej naše vrle politike. Pa noben ni redni obiskovalec nedeljskih maš.

Vglavnem jest mislim da se to ne bo več ponavljalo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.407
5.660
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

hja, če te domači izdajajo in sodelujejo z okupatorjem so potem isti kot okupator! In če ne bi izdajali, oz. če bi imeli tako želo ohranit slovenijo našo, bi se pridružili partizanom. Tko so pa raje ostali doma, ker jim je cerkev vtupila v glavno, da se splača sodelovati z okupatorjem, ker po vojni bojo itak partizani popušili, in bojo oni zmagovalci...
Če se prov spomnem so celo nekatere balkanske države sodelovale z nacisti.

Pa še to. Sej z režimom komunizma se ne strinjam - tko kot še marsikdo ne, pa ga vseeno ne motijo tile poboji. In nacionalizacija tud ni bila pravilna. Ampak za ceno svobode je slovenski narod to nekako požrl, dobu pa povečini nazaj v denacionalizaciji. In ker nas komunizem ni zanimal, smo se leta 1991 osamosvojil!

Hehe bubnuo i preživjeo
smile-1.gif

Pa sj so bli TIGRovci in SOKOLI že way pred letom 1941 pa so jih komunisti use pobil......ker oni so lagodno čakal na Staljina da zamahne z rdečo zastavco da da znak za revolucijo.....in so jim pomenil vsi ki so bli bolj zavedni od njih in ki so ogrožal njihovo vihtenje na oblast veliko konkurenco!!!
wink-1.gif

2gače se pa raje vprašaj ZAKAJ je sploh prišlo do vaških straž (kasneje žal tudi iz njih do bele garde)! Zakaj lih na Dolenjskem največ "belčkov"????

Ja zato ker so mel največ zemlje in s tem največ $$$....vinogradi...njive......kmetije......TI KAJ DIŠI PO ZASEBNI LASTNINI????? JA?
wink-1.gif

In tega komunisti niso maral......in so kradl...težil......likvidiral(potiho) In folk ker je biu normalen se je upru....sedaj kaj bolj jasno???

Folk je pač izbiru po principu manjšega zla v neki dani situaciji!!!!
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.407
5.660
113
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
@ all

Je bil kdo od vas prisoten pri kateremkoli od teh pobojev?

Če ne, upravičeno pričakujem bolj objektivno debato. Ker to kaj se zdaj naklada xy strani, ne bo pripeljalo do nobene rešitve. Seveda obstaja tudi možnost, da ne želite prispevati k rešitvi problema, ampak vam je cilj nakladati v 3 krasne ...

Človek ki ma doma mačko za hišnega prijatelja mi je s tem vse povedal
wink-1.gif
over and out!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja... vidiš, tukaj imaš dost prav.

In manjše zlo je bil okupator kateri je imel željo deželo osvojit za svojo?