Polemika-SLO1

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.407
5.660
113
Zakaj bi jo isku v drugih jezikih če je nastala na naši zemlji in mamo dost knjig o tem! Zagonetke si lah prebereš v knjigi od Štajnerja: 7000 dni v sibiriji! Tuki boš spoznov ustroj sistema kje biu v ozadju!
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.407
5.660
113
Al bi ti rad tko k stanovnik začeu z raznimi Ruzavelti pa Črčili
smile-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.421
113
Pomurje
Knjigo sem prebral 2x. Potegni kakšno vzporednico iz te knjege v SFRJ, če jo lahko.

Beri pa zato v drugih jezikih, ker trenutno naše ne štejejo prav veliko.

Za čuda boš našel tudi Črčila zraven.

Kamele0N

23. jul 2008
42.407
5.660
113
2x si jo prepral pa nisi dojev da je sistem iz CCCP sledil na našo zemljo??? Usi te kadri z Ribičičem, Stanovnikom so od tm izšolani pršl sm k nam! In so uporablal iste metode k tm gor rusi v gulagih in delovnih taboriščih!!!
Zato smo pa potem tud mel probleme ker smo se šli nek mehki socializem in se je Tito neki uperu rusom in so bli nezadovoljni k smo hotl rezat njihove lovke k so se stegvale dol z rusije!
wink-1.gif
Čehoslovaki so to tud na lastni koži izkusl v svoji pomladi!
So bli pač bližje pri rusiji.....mi smo bli pa lih na meji z zahodom pa se niso upal preveč kolovratt sm k nm po nepotrebnem!

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.407
5.660
113
http://www2.arnes.si/~vkavra/maturant/plonkci_files/slovene/kovacic_lojze_prisleki_1_del.htm sicer mal off topic....ni lih resno branje.....smo mel pa na maturi tko da so zanimive stvari v delu ko opisuje vojno pa predvsem povojne nebuloze!
wink-1.gif

Tista z kazačokom ti opisuje čas ko so nam hotl rusi uturit svoj režim pa se je yuga uprla.......par dni prej so še lah plesal kazačok...pol bi šli pa lah v zapor že zarad tega....zgolj kot opis tistega časa!
wink-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Jah, tedva stanovnika sta bratranca, in če se onadva med sabo ne znata zmenit, potem težko pričakujemo, da se bodo zmenili drugi 'beli' in 'rdeči'.

Dejstvo je, da so je desetletja s strani komunistične oblasti lagalo in prikrojevalo resnico. Ko se bomo med seboj nehali zmerjati z boljševiki in domobranci, ko se bo zgodovinska stroka sposobna samorefleksirati in ideološko vsaj približno neobremenjeno analizirati med- in povojno dogajanje, ko bodo znana imena akterjev povojnih pobojev, tedaj se bo lahko zaprlo to poglavje in šele tedaj bomo lahko energijo usmerili v prihodnost, saj bomo imeli razčiščeno preteklost.

fašist Franco je podobno situacijo rešil genialno, to mu moramo priznati. Postavil je spomenik VSEM žrtvam državljanske vojne, tudi tistim, ki so padle na republikanski, protifašistični strani in v Španiji imajo glede tega danes bolj ali manj mir. Ok, imajo pa eto pa musli skrajneže...
crazy1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Titej je prav fino lizal Staljinu rito. Dokler ni ugotovil, da ga Staljin ne mara in ga je dal na listo za odstrel. Povrh tega so imperialistično kapitalistične zločinske ZDA ponudile enormno finančno pomoč Titeju.
Oboje združeno in Titej se odreče lizanje riti Staljinu in dobi v zameno dolarčke, vilo na Brionih in lastno ladijo. Vse na državni trošak, podprto z dolarčki. Bolje biti pijan nego mrtav.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Jah, tedva stanovnika sta bratranca, in če se onadva med sabo ne znata zmenit, potem težko pričakujemo, da se bodo zmenili drugi 'beli' in 'rdeči'.

Dejstvo je, da so je desetletja s strani komunistične oblasti lagalo in prikrojevalo resnico. Ko se bomo med seboj nehali zmerjati z boljševiki in domobranci, ko se bo zgodovinska stroka sposobna samorefleksirati in ideološko vsaj približno neobremenjeno analizirati med- in povojno dogajanje, ko bodo znana imena akterjev povojnih pobojev, tedaj se bo lahko zaprlo to poglavje in šele tedaj bomo lahko energijo usmerili v prihodnost, saj bomo imeli razčiščeno preteklost.

467716-post_slo.gif

Stieber, to ni sarkazem
grin1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

467716-post_slo.gif

Stieber, to ni sarkazem
grin1.gif

mislš da se je štibru poslabšal, ko je končno neki resnega napisu?
grin1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Odpiralec teme
Označen boš za domobranca kot smo vsi, ki jim gredo ti povojni zločini na kozlanje.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Dajte nehat. Kaj boste vsakič temo odpirali ko bo govora o tem.
Zakaj pa ne?
A na desettisoče po vojnih pobitih ljudi ni vredno kašne debate odpret vsake tolk časa? A te to boli? Kar naj te!
A o Damjanu Murku se pa šika govort vsak dan ?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Označen boš za domobranca kot smo vsi, ki jim gredo ti povojni zločini na kozlanje.

Si ziher? Meni tudi gredo na kozlanje, pa sem bil označen za udbaša in komunista.
rolleyes-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kakorkoli, komunist ali domobranec..., najraje pa "pravičnež". Dejstvo je, da so bili ti ljudje na grozovit način pobiti po koncu vojne, brez sodbe, od sadističnih rabljev. In krivce je treba poiskati, tudi, če so že davno pod rušo, v spomin in opomin in tudi zato, da naši otroci ne bodo poslušali pravljic, kot smo jih mi morali. Zgodovina se bo morala spremeniti, to je dejstvo!

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
v srbiji imajo še dosti dokumentov o teh specialnih vojskah-tam naj iščejo imena..
me pa zanima kakih pravljic? kaj od tega kar so te učili imaš ti za pravljico? jaz namreč za te poboje vem že iz OŠ..pa kako se bo spreminjala zgodovina? v smislu da nas niso osvobodili parizani? da so ti ljudje v grobiščih naši pravi heroji? dej napiši malo več kako se bo spreminjala zg..

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja nadi, tudi jaz vem za te poboje že iz OŠ., o pravljicah, ki smo jih poslušali sem mislil na splošno vso mladino, jaz sem vedel za poboje, smo imeli črno bukvo doma, tam nekje leta 1987. Se spomnim, kako mi je stari zabičal, da naj nikomur ne pisnem, ko sem jo našel.

Sem pa siguren, da npr. moji sošolci, katerih starši so prišli iz republik bivše juge, pa tudi vsi otroci staršev, ki so bili v partiji večinoma niso vedeli kaj se je dogajalo.

Pravljice?! Ja kaj no, a se ne spomniš, no vsaj nam so pripovedovali, kako je neki kuža skočil pred Tita in prestregel metek
Partizane so nam predstavljali, kot edine sposbne vojake, vsaj v OŠ je bilo tako, sem imel predstavo da je to superčlovek, kot da zahodne sile ne bi obstajale, da so oni rešili cel svet.

I

Izbrisan uporabnik #488

Včeraj smo lepo videli in slišali, da je domobranstvo očitno branilo slovensko civilizacijo
smile-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
tisti kuža (mislim, da Lux) je bil čisto resničen
smile-1.gif
in v tem, da so nam to povedali ne vidim nič slabega..
če bi pa mi tukaj čakali na zahodne sile bi nam pa krepko trda predla..premisli o tem
wink-1.gif

aja, jaz sem otrok staršev, ki so bili v partiji (oba)
cheer.gif