Pohorci in bodeča žica

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
za vse tiste ki se radi podite po gozdovih s kolesom, krosarjem, ali pa štirikolesnikom....
v okolici Sarajeva po hribih je še veliko pehotnih min za odkrit, nobeden vam ne bo branil, cele dneve se lahko vozite po tujem gozdu, domačini pa vas bodo veseli...
sploh pa...
vsak ima lahko na svoji privatni zemlji kar mu paše. vozite se doma po svojem dvorišču in bo mir....
kmet je pač v hosti spravil bodečo žico, ker ga je doma ovirala na dvorišču, pa kaj. saj je njegova hosta al pač????
zdaj se pa bunijo oni ki se na črno vozijo okoli, ker jih je strah da se jim kaj ne zgodi. doma bodite pa bo mir...

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
zino tu se podpišem!
Ampak tem osebkom ne moreš na cajte dopovedat da je to tvoja zemla in lahko ti not počneš kar hočeš!!!
zarad tega tudi po hočah in pohorju se povečini dela da se drevesa poderejo čez take ceste in da nemorejo več naprej!
Oglavnem marsikaj se dela po tem našem prelepem pohorju! in prau nič ni z tem narobe ! če je v mejah normale seveda

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Če bi bil jaz lastnik zgornjega zemljišča bi si najbrž že omislil nekaj v tem stilu

http://www.magnumspike.co.uk/product_comparisons.htm

Ah, kje, tole je bolj učinkovito:

Prom1.jpg

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
in Oglavnem bodeča žica napeta čez pot v višini vratu je za tebe v mejah normale
stupid-1.gif

in oglavnem če gre čez moj gozd pešpot, jaz lahko kamot nastavim sredi poti protipehotne mine, kamuflirane luknje 1m z bodicami doli, ročne bombe ki se aktivirajo ko nekdo zajlo potegne, gor priklopljene še avtomatske puške,..., boli me kita, saj je moj gozd. ti si drugače diht jankec pa oni pred tabo?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
in Oglavnem bodeča žica napeta čez pot v višini vratu je za tebe v mejah normale
stupid-1.gif

in oglavnem če gre čez moj gozd pešpot, jaz lahko kamot nastavim sredi poti protipehotne mine, kamuflirane luknje 1m z bodicami doli, ročne bombe ki se aktivirajo ko nekdo zajlo potegne, gor priklopljene še avtomatske puške,..., boli me kita, saj je moj gozd. ti si drugače diht jankec pa oni pred tabo?

stvar je v tem, da mene ne moti bodeča žica v tej kmetovi goši, za downhill z bajkom imam bajkpark na pohorju. očitno pa moti ene ki stikajo po tem guzdu, ampak ne vem kaj tam iščejo??? očitno težave...
pa sam sem tudi gorski kolesar, ampak vozim se po cestah, na katerih pa še nisem videl bodeče žice, tako da me načeloma ne moti kaj imajo nekateri v svojih lastnih gozdovih.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik zino pravi:
vsak ima lahko na svoji privatni zemlji kar mu paše. vozite se doma po svojem dvorišču in bo mir....
Tole ni res. Ne podpiram vožnje z raznimi motornimi stroji po gozdu, da ne bo pomote.

Gozd ni privatna last, samo površina je privatna last in lastnik tu ne sme počet kar mu paše. Počne lahko to, kar je ustavno in zakonsko dovoljeno, ne more pa se it lokalnega šerifa, ali recimo narest goloseka, čeprav je njegov gozd.

Po tujem gozdu se lahko sprehajaš in kmet po zakonu ne sme ovirati prostega prehoda skozi gozd. Prost prehod po naravi je ustavna pravica ljudi.

Na Ulovki je en kmet pacient, ki zmeče hlode na pot, po kateri se do vrha pripelje recimo elektro vzdrževalec. In se ne more, čeprav je kmet že dobil sodne odločbe, ampak ne jebe.

Tko da miselnost, v svojem gozdu lahko počnem kar me je volja, je zmotna. Ne smeš ovirati prostega prehoda skozi gozd.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Dobr je nekaj kmetov po sloveniji ki vsakic ko se pripelje Mobitelov kombi s sekirami laufajo za vzdrzevalci. ker sevanje slabo vpliva na krave. Zaradi tega so ze nekaj let mobitelovi kombiji neoznaceni...

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
ja,ampak v zakonu je poudarek na vzdrževalnih in reševalnih vozilih,dočim je vožnja z endurami,atv-ji in celo bicikli deklarirano prepovedana
wink-1.gif

in v tem je poanta vsega tega!

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Seveda.

Hotel sem povedati, da kmet ni lokalni car, ki sme počet kar ga je volja. Mene recimo je tisti bedak hotel tepst, dobesedno, ker sem peš hodil na Ulovko po travnatem pobočju in to marca, ko itak nič ne raste.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Spet smo pri Catch22: zemljišče je kmetova last, kar zraste tam je splošno ljudsko dobro (gobe, kostanj po tleh itd), prehod skozi gozd je omogočen vsem. Toda ti, ko greš skozi gozd, greš obenem po zemljišču, na katerem gozd raste.
confused-1.gif
.
Travnik pa ni gozd in tam prosto gibanje ni tako samoumevno, kot skozi gozd.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dobr je nekaj kmetov po sloveniji ki vsakic ko se pripelje Mobitelov kombi s sekirami laufajo za vzdrzevalci. ker sevanje slabo vpliva na krave. Zaradi tega so ze nekaj let mobitelovi kombiji neoznaceni...
No, tu bi dodal samo to, da 1. neškodlljivost sevanja niti slučanjo ni dokazana in 2: bohve, kako so jih mobitelovci nadmudrili pri sklepanju dovoljenj in je kmetom počas vžgalo.
smirk-1.gif