Pogledi Slovenije dne28,3,13

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.999
113
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Pa vsi stran iz NLBja
smile-1.gif
NLBju je tržni delež v 2012 padel za 2,2%. Kar ni hudo veliko se pa pri takem obsegu in na splošno manjšem obsegu poslovanja v sloveniji verjetno občuti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.142
11.224
113
to je cca 25.000 € na računu vezano..je to dosti? meni se ne zdi, mislim da tako za tiste ki šparajo že celo življenje.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik harigast pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
... in nas dodatno zadolžil.

Kako pa si predstavljaš, da zafilaš 1 milijardno/leto luknjo v proračunu, ki jo je Pahor zapustil pri 2 milijardah/leto? Bodi srečen, da se je zmanjšala za 1 milijardo, ampak preostalo luknjo ene milijarde pa je bilo potrebno zafilati. Bi ti raje videl da javnem sektorju par mesecev ne bi izplačevali plač?

zmanjšala za 1milijardo
confused-1.gif

za koliko se je povečala zaradi manjšega BDPja na račun "varčevanja"

Lani je javnofinančni primanjkljaj po prvih ocenah dosegel 1,315 milijarde evrov ali 3,7 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP), medtem ko je predlani znašal 2,298 milijarde evrov ali 6,4 odstotka BDP. Javni dolg je do konec lanskega leta narasel na 19,189 milijarde evrov ali 54,1 odstotka BDP.

V zadnjem lanskem četrtletju je bil primanjkljaj ocenjen na 136 milijonov evrov ali 1,6 odstotka BDP, kar je najmanjši četrtletni primanjkljaj države v obdobju od kriznega leta 2009. Zato je bil tudi skupni primanjkljaj države lani bistveno manjši kot leto prej, so sporočili iz statističnega urada.

Izračunaš si lahko sam.

Kje se bodo pa poznali miljoni iz zgubljenih tožb na sodiščih, o katerih slišimo vsak dan? Ali bo minus pokrival briljantni Janšev proračun? Ne, to bo zapravljala nova vlada-
evil.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Gleda kdo ?
Slabo se nam piše, zelo slabo,že Travnov uvodnik nakazuje kaastrofo.....

kako pa to? A ni bilo obljubljeno, da bo levičarska aliansa popeljala državo tja kjer se cedita med in mleko, otroci niso več lačni v šolah in ni več protestov na ulicah.

Okej to zadnje jim je ratalo, verjetno slučajno zato, ker so organizatorji protestov slučajno istih političnih nazorov...ampak vse ostalo pa še ni nikjer videti.

Dost sarkazma.

Kar se tiče mene je Janez Šušteršič daleč najboljši finančni minister od kar smo samostojni. To, da naša sedanja vlada nima niti malenkost načrta glede ukrepov je dodaten dokaz, da so šli v rušenje prejšnje vlade s figo v žepu. En kup velikih besed brez enega samega načrta. Bolano
stupid-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
to je cca 25.000 € na računu vezano..je to dosti? meni se ne zdi, mislim da tako za tiste ki šparajo že celo življenje.

Kaj 25k€ na eno leto prinese 1k€ obresti? Od tega moraš odšteti še davek...

60k ljudi * 25k€ (minimal) = 1500 miljonov €

nacek

Guru
13. okt 2012
2.966
613
113
Tud tukaj je bi Šusteršič mal zdraven

Država je za obdobje od 1. oktobra 2010 do 31. maja 2012 dolžna javnim uslužbencem priznati in izplačati tretjo četrtino odprave plačnih nesorazmerij, skupaj z zakonskimi zamudnimi obrestmi.
Tako je presodilo višje delovno in socialno sodišče je v pritožbenem postopku Sindikata državnih organov Slovenije (SDOS).

V čigavih rokah so torej sodišča? Ustavno sodišče je razsodilo, da je bilo zmanjšanje pokojnin neustavno. Višje sodišče je razsodilo, da mora država plačati javnim uslužbencem zaostaenk z obrestmi. Od kod naj država vzame? Dobra popotnica za novo vlado . Pri takšnem pravnem redu nam še trojka nič ne more.
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Boli trojko patak. Oni bodo prišli in rekli 'davaj', država pa ne bo imela za plače, penzije in še kaj drugega..

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Kar se tiče mene je Janez Šušteršič daleč najboljši finančni minister od kar smo samostojni.

Tudi jaz znam šparati tako, da nekaj mesecev ne plačujem nobenih računov in se potem hvalim, koliko sem prišparal. Ko pa pride izvršitelj, se pa od vsega distanciram. Tako približno izgleda znameniti ZUJF, ki ga sedaj trgajo sodišča na koščke in je treba vse prišparano vračati z obrestmi. Res krasen financ minister.
bonk.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Kaj potem bomo 6.6 bankrotiral kot se sedaj piše po spletu ali ne?