podreti ali se preseliti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.778
113
pri taščici
z načrtom bosta iskala montažne hiše? sem mislil da so to bolj ali manj tipske in se potem delajo "želje"
Sem očitno res za "luno"

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Ja pa ni čist tko.
Dvostanovanjske ne. Ko jim dostaviva načrt nama izdelajo ponudbo.

Zlo mal je tipskih, ker mamo vsi ene svoje kaprice

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ravno obratno.

V tujino so sploh vozili samo unikate, pri nas se pa najde kakšna tipska.

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Ja pa še pri teh tipskih je men gospod na mail napisal, da pač če ti paše met okno malo v levo že ni več tipska - za njih. Da vsako posebaj "režejo" in se da kar veliko zmišljevat.

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Ajaaa to bo zdj cela znanost kam se bomo mi vmes ko bo tu podrto in do hiše preselili. V podnajemniško bl težko ker mamo 2 XXXL psa. Jao jao.
Pa kontejner da vse reči notri ta čas spravimo? Nimam predstave.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.955
113
v lokalni ostariji
jaz ti lahko zrihtam bivalni kontejner popolnoma opremljen in mislim da bi za silo lahko tudi tam zivela. ima pa vse: spalnico, kuhinjo, kopalnico... ti samo vodo + elektriko priklopiš pa je... (pa lukno za drek skoplješ:))

cena ugodna...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Ker ne vem v katerem koncu slovenije se zadeva odvija, sem si zamislil, da bi bila parcela recimo 50k€ in hiša 50k€. Dobro papirologijo sem pa zanemaril...

Novozgrajena hiša za 50 jurjev?
Pa kje ti živiš človek?!
hysterical-1.gif

Glej hišo pod streho s klasično gradnjo spravim verjetno pod 40k, tule je pa montažna:

Tole je ena firma... Imam pa nekje še nekaj podobnih!

http://hiskesanje.weebly.com/

Aha, nekdo se je spomnil uvažati te srbske hiše.

Ni bilo govora da je to taka tehnologija kot jo je imel Marles v sedemdesetih?

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
jaz ti lahko zrihtam bivalni kontejner popolnoma opremljen in mislim da bi za silo lahko tudi tam zivela. ima pa vse: spalnico, kuhinjo, kopalnico... ti samo vodo + elektriko priklopiš pa je... (pa lukno za drek skoplješ:))

cena ugodna...
Kolko pa je to veliko? Nas je 5

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Taka primerna tema, bom malo nekaj še napisal.
Sosed je umrl pred 6 meseci. Leta 2006 je napisal oporoko pri odvetniku in so vse skup overili pri notarju. To sta vedela samo mož in žena. Imata še 2 otroka. Eden je živel doma, pred cca 1 letom se je odselil, 2 otrok ne živi doma. Ko so popravljali hišo so jo samo starši, sin je tam vrsto let živel zastonj, vse sta kupila in vzdrževala starša. No včeraj pa so imeli zapuščinsko razpravo in glej ga zlomska sin se pojavi z odvetnico, ki sedaj izpodbija napisano in overjeno oporoko in hoče polovico hiše!
bonk.gif

Človeška zloba ne pozna meja!Torej se bo stvar samo zakomplicirala!

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Komu sta pa po oporoki dala?
Ker če sinu nič bo vsaj nujni delež dobil pa če se prekoljejo vsi na pol.

Naši zakoni... Bi oče in mama lahko dala sosedi, ki bi se žrtvovala pa pretrgala za njiju pa bi sinova lahko zahtevala nujni delež.

Ma nismo mi osamljen primer. Žal.

Naš odvetnik nas je sedaj opozoril, da ne prosimo odloka plačila, da rajši uredimo premostitveni kredit oz damo iz "našparanega". Ker če bo izvohal da sledi rušenje in novogradnja bo seštel 1+1 in "če majo za hišo mi lahko dajo več". Tko da je bil dobronameren nasvet, da smo tiho in plačamo potem šele povemo.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
zakaj sploh kej povedat? da mam jaz takega brata/sestro, zame ne obstaja več tisti trenutek, ko bi ji na njeno zahtevo MORAL nakazati nekaj, česar si ne zasluži.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Mož je dal ženi vse. Sam zdaj ne vem a preko pogodbe, al darilne ... tega pa ne vem.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
zakaj sploh kej povedat? da mam jaz takega brata/sestro, zame ne obstaja več tisti trenutek, ko bi ji na njeno zahtevo MORAL nakazati nekaj, česar si ne zasluži.

zmaga.gif

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Mož je dal ženi vse. Sam zdaj ne vem a preko pogodbe, al darilne ... tega pa ne vem.
Aha aha. Tko je blo pri nas prvi del zgodbe.
Babica je dala vse dedku. Sta se oba pač strinjala. Sam pol k je pa dedi umrl se je pa začel.

Zame tud strica ni več k mu dam cekine. Ni spljoh več.

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
No mi smo to zadevo 100 % zaključil.
Podreti.

Sedaj smo že na točki 2 in 3
Točka 2 - montažna ali brunarica ala Honka
Točka 3 . ogrevanje

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
NO ena naša zgodba.
Pri nas, ko smo preprisal vredno kmetijo 950.000 evrov smo to rešili povsem brez zapletov, res da je trajalo podpisovanje papirjev in branje 4 ure, ampak smo vsi še danes dobri prijatelji.
Kmetijo je treba dat mladim kmetom, da naprej vozjo, vlagajo itd.

Za nas je ta kmetija neprecenljiva.

cheer.gif

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
A ste se odločil za montažno na hitro al, ker nimate časa, al nočte sami gradit? Koliko sta stara?
Meni se zdi, da le ni življenska doba take hiške ista kot zidana. Dejte me popravt, da ne širim krive vere. Čez 30-40 let je dost zamenjat okna, vrata, streho, kot pri zidani. Osredotočam se sam na nujno vzdrževanje, ne nadgrajevanje.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Včasi pa eni komplicirajo pri hiši vredni 100.000 evrov veliko bolj kot pri eni kmetiji ki je res nekaj vredna. Še enkrat prevelike oči in lahkomnost, ter hitri zaslužek za nič dela, to je pri večini problem! Folk ni več normalen samo gleda kje se da kaj zastonj zalužit zradi boljšega počutja. Me pa zanima a se zavedajo da denar ne osrečuje, da denar naredi samo škodo in nič drugega? Da denar ne prinaša zdravja in veselja? Ah za ene je važno sam da se kasira
bonk.gif
neglede na to čez koliko trupel je potrebno it. Zavedat se je pa potrebno nečesa: Na koncu ima vsak preveč vsega!

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
En lep pregovor, kateri preverjeno (vsaj z moje strani) prekleto drži. Na koncu se vsem vse povrne, do pike točno. Sicer morda včasih ne takoj, ampak slej ko prej pojedo drek, katerega so mešali.
cheer.gif

Tele zgodbe okrog dediščin so pri nas res že skoraj prave grozljivke ali pa žajfnice. Za bruhat.