podreti ali se preseliti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.778
113
pri taščici
Avtorica:
Babica še živa?
Če je, naj deduje vse babica, potem pa upam da je toliko še pri pameti da jo boste nekako "prepričali" da vse (večino) zapušča vam.

Sicer se tudi meni zdi bolano (do bratov/sester) da nekdo zahteva nujni delež od tistega kar niso "ustvarili" starši ampak bratje/sestre (v tem priemru zgornji štuk)

Bi morali res ovrednotiti pomoč starejšim in to na sodišču "dokazat". Na žalost je tako da šteje najbrž samo račun od DU, ko pa se sam ukvarjaš z njim doma pa se pod nosom obriši.

Pri nas smo se po starih starših kulturno zmenili. Stric je itak sezidal na "domači" parceli hišo s precejšno podporo staršev, ob smrti je dobil še fliko gozda. Mami je dobila ostalo, (s tem da je skrbela za mamo ki je bila 7 let na vozičku!? in tudi sicer delala na kmetiji.)

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Sem imel veliko napisanega pa sem zbrisa,tako dal bom samo pregovor uporabil... Čez 7(14,21...) let se vse obne.
ta stavk/pregovor si je pametno zapomnit(vem iz lastnih(avtorju podobnih) izkušenj

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Nima veze, če babica vse zapusti samo enemu, ostali dediči še vedno dobijo nujni delež (polovico normalnega). Edina rešitev je pogodba o dosmrtnem preživljanju, s katero se nekdo obveže, da bo za nekoga skrbel do smrti, po smrti pa je upravičen do njegovega premoženja. Ampak samo gotovo dejstvo "da je itak tako bilo" brez pogodbe ne pomeni nič.

Še to: nekateri so se zgoraj nekaj sekirali, ker so obnovili en štuk bajte, pa niso naredili prepisa štuka nase. To pri navadni stanovanjski hiši nima veze (blok je druga stvar), še vedno gre v dedno maso cela nepremičnina in je cel fuk. Iz prve roke. Če že, je treba prepisati celo nepremičnino, pa še to s kupoprodajno pogodbo (če bo darilna je spet sr....).

Skratka, meni je jasno, da bo v lajfu moje samo tisto, kar bom sam ustvaril. Vse ostalo je zidanje gradov v oblakih...

(Btw. ko bo spet kdo kaj imel za povedati čez državo pa to: v ZDA je tako, da gre polovica zapuščine v davek državi
smile-1.gif
)

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Evo mene.
Babice tudi ni več.

Torej po dooolgi debati smo se odločili. Trije. Še vedno trije.
Mami je tiho in tuhta in melje - bomo videli kaj bo jutrišnji dan prinesel. Težko je tudi našima dvema. Ker sta bila kar trdno prepričana, da pri "nas pa že ne bo tako pa saj ve koliko smo vložili" pa podobne zgodbe. No pa je tudi pri nas tako.

Mi trije smo pa naumili sledeče:
Mi dva vzameva XXXL kredit. Damo stricu 30.000 eur in podremo in naredimo novo hiško. Vmes se poselimo k tetam. Kredit odplačujeva midva naša dva pa data kakih max 200 eur na mesec zraven.
To je to. ŠE mati dajo žegen pa gremo že v boje za papirje, ker bomo morali imeti vse pripravljeno, da si izborimo potem še kake pol leta odloka da stricu plačamo, ker pol leta je 1 2 3 naokoli pri teh papirjih.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Dole s dediči naredi Slovenijo skregano
frown-1.gif
.
A on res to z Ameriko? Kaj bi dal, da je to še pri nas
grin1.gif
.
Jaz in moja imamo pa drug problem. Se pa odrekava vsemu, pa nama vseljujejo. Gre se za to, da sva dobila zemljo od mojih. Preveč. Njeni so pred leti kupili hišo in tut njej dal četrtino, ki je niti ni hotela. Midva sva v parih letih življenja pri njenih plačevala stroške za bajto + še več. Sedaj pa je njenem bratu mal zagustilo s plačo, se je pa na naju obrnil. Ker se je nekaj odločil, da naredi, sedaj pa je brez keša.
No izpadel je tako, da sva tagrda, ker je to za nas delal in bi bilo pošteno dat zraven.
Æez par mesecev bo vse njegovo, poleg tega ni dal še centa za položnice.
Gre pa po hrano (six pack soka + vode in 2x poli velika, mesečno).

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
To je poseben dar - obračat tolko časa okoli, da je nasprotnik "tagrd".

Mi pa čakamo nov dan kaj je mati natuhtala.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Ob branju telih zgodbic, sem vesel, da sta starša (in prej babica) tako pametna, da smo to uredili, ko sva bila z bratom oba še v dvajsetih...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Daj ti kako sliko tele hiše gor da vidimo kako zgleda pa ti bomo hitro povedali ali je toliko vredno ali ne. Cenitev vam je delal sigurno sodni cenilec, s katerimi se lahko ob pivu ali dveh v naprej zmeniš koliko mora biti cena in on bo potem tako naredil. Če je cenilca naročil stric si lahko prepričan da se je v naprej zmenil kako ceno mora postaviti.
Drugače pa moje mnenje, dajte se spogajat na kakih 20 kilo če pa ne gre pa ne izplačujte nikogar, ampak bajto prodat in si potem razdelit kupnino po vnaprej določenem ključu. Ali pa naj vas on izplača in se naprej ubada s hišo. V par dneh boste že našli neko začasno najemniško stanovanje ali pa greste magari v kaki garni hotel, potem pa si najdete nekaj za kako leto ali dve, v tem času pa kupite stanovanje ali postavite hišo kje drugje.
Na sodišče pa se vam res ne izplača ker boste eni in drugi zapravili za odvetnike in cenilce več kot pa je cela bajta vredna.

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Naš je cenil po "naše" njegov po "njegovo".
Mi našega poznamo in je povedal da bi dobili ene 100.000 eur zaradi zemlje. Več težko.
Bajta ni vredna nič. Zgornji del je spodnji nič od nič tako pač posledično cela ni nič. Spodnji je iz peska se vse posipa.

Midva sva pa razmišljala da če izplačava strica 30.000 eur potem v bistvu "kupiva parcelo 460 m2 za to ceno".
Ker če ga izplačava je najino in je mir?

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Negramodelo pravi:
Naš je cenil po "naše" njegov po "njegovo".
Mi našega poznamo in je povedal da bi dobili ene 100.000 eur zaradi zemlje. Več težko.
Bajta ni vredna nič. Zgornji del je spodnji nič od nič tako pač posledično cela ni nič. Spodnji je iz peska se vse posipa.

Midva sva pa razmišljala da če izplačava strica 30.000 eur potem v bistvu "kupiva parcelo 460 m2 za to ceno".
Ker če ga izplačava je najino in je mir?

Hja.... Ampak če dobite 60 k€ od njega in "vajinih" 30k, potem imate skupaj 90k, in lahko kupite parcelo + montažno hiško!
Jst bi prepustil vse skupaj, pa se naj kdo drug ukvarja s tem!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Večina sedaj ve, da delam veliko stvari in včasih tut kaj zastonj, zato pa se tut družim s kakimi bolj pomembnimi osebami. No danes sem bil na zajtrku pri enem direktorju, ki ima 15 zaposlenih. Kaj dela ni tako pomembno, pomembno je bilo kar mi je rekel, gre pa nekak tako: "Ljudje so postali lakomni, vidijo mene in moje delo pa že vidijo kake milijone imam v sefu v hiši. Samo iščejo kako z nič truda od mene dobiti kako odškodnino. Samo gledajo za tem kako dobiti denar in nič delati, nobeden pa ne vidi kako moram delat, da plačujem vse kredite"!
To je tako kot pri kaki hiši!

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Negramodelo pravi:
Za 90 parcelo + papirje + hiško ???
Kje majo to?

Glej če izplačate strica ste 30k v minusu, pa hiše še vedno nimate. Praviš, da jo boste podrli in začeli graditi. Po tej logiki vas bo parcela stala 90k€ + hiša!

Ker ne vem v katerem koncu slovenije se zadeva odvija, sem si zamislil, da bi bila parcela recimo 50k€ in hiša 50k€. Dobro papirologijo sem pa zanemaril...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Ker ne vem v katerem koncu slovenije se zadeva odvija, sem si zamislil, da bi bila parcela recimo 50k€ in hiša 50k€. Dobro papirologijo sem pa zanemaril...

Novozgrajena hiša za 50 jurjev?

Pa kje ti živiš človek?!
hysterical-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Novozgrajena hiša za 50 jurjev?
Pa kje ti živiš človek?!
hysterical-1.gif

Glej hišo pod streho s klasično gradnjo spravim verjetno pod 40k, tule je pa montažna:

Tole je ena firma... Imam pa nekje še nekaj podobnih!

http://hiskesanje.weebly.com/

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sam sigurno pa obstaja kak zakon, ki to posročje ureja. KAko pa je v situaciji ko se npr. hiša podira in je potrebno na hitro uredit in pol so težave, ko nekdo poizkuša se okoristit na tak račun? Ni nobene sodne prakse? ni nobenega pravnika?

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Večina sedaj ve, da delam veliko stvari in včasih tut kaj zastonj, zato pa se tut družim s kakimi bolj pomembnimi osebami. No danes sem bil na zajtrku pri enem direktorju, ki ima 15 zaposlenih. Kaj dela ni tako pomembno, pomembno je bilo kar mi je rekel, gre pa nekak tako: "Ljudje so postali lakomni, vidijo mene in moje delo pa že vidijo kake milijone imam v sefu v hiši. Samo iščejo kako z nič truda od mene dobiti kako odškodnino. Samo gledajo za tem kako dobiti denar in nič delati, nobeden pa ne vidi kako moram delat, da plačujem vse kredite"!
To je tako kot pri kaki hiši!
To je pa tkoooo res.
Tko nekak je tudi pri nas. Delno.
Ker jaz in moj imava na lizing odkup lokal. Bar. Samo točno tako je kot praviš. Vsi vejo da mava lokal. Velika večina tudi ve, da v odkupu. Sam kako je kak mesec težko plačat obrok pa kolko neprespanih noči in živcev je v ozadju... no to pa itak noben ne ve.
Pa sva mela en starejši letnik BMWja. Ravno ko je babica umrla pred leti. Je to temo stric načel na pokopališču "lahko vama k mata taaaak avto pa toooooook kur pa takaaaaaaaaa registracija eni si prvošjo" itd samogovori... Zdj mava VW novejši letnik, v bistvu dražji avto. Nobene panike k itak je pa pač VW.

Si mislim, da ma ta tvoj prijatelj "kup prijateljev". Bljak.

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
No še to ja.
Sedaj imava jutri že prvi sestanek pri arhitektu.

Vmes sva gledala cene, klikala...

Prijateljica (odvetnica) je ravno v fazi ko je dobila gradbeno dovoljenje. Parcelo ima. Je rekla, da ko postaviš par pogojev pa ne ena velika otroška soba ampak dve in ne okno tam ampak tak in še par reči - ker ipak boš pa v hiši na letaaa in je fino če je nova, da je tebi všečna ane se pa cene hitro spreminjajo. In recimo, da ima Jelovica višje izhodišče pa manjše cene pri "izmišljevanju". Neko drugo podjetje pa nizko izhodišče in dragee "želje".

Midva najprej rabiva načrte, da lahko prosiva za predračune. Da vidiva kje stojiva glede montažna, brunarica.