Kupil sem Ampe A10 (http://www.pandawill.com/ampe-a10-tablet-pc-101-inch-hd-screen-android-403-16gb-dual-camera-2160p-hdmi-bluetooth-p62307.html)
Izbral sem ga ker ima:
-10.1 zaslon IPS
-bluetooth
-HDMI
-USB
...
Naročil sem ga konec maja in ga dobil konec junija. V tem času se je pocenil za 20$, kar je prišlo prav, ko je bilo treba plačati carino.
Carine sem plačal še cca. 34 EUR.
Zadeva je en jajc. Večinoma gledam samo "Program se je nehal odzivati! Čakaj/V redu" Brskanje po netu je počasno, da je kaj in sedaj ko ga imam, sem na forumih prebral, da imajo ostali iste težave. Baje pa obstaja 4.0.4 Beta ROM, ki te težave popolnoma odpravi. Bom sprobal po dopustu!
Zvočnik je katastrofa! Hrešči, brenči, samo špila ne lepo. Tablica tam kjer so vtiči za USB, napajanje, HDMI, ... škriplje. Na zaslonu se poznajo modri madeži spodaj levo in desno pri vtičih. Zadeva se sicer polni tudi preko USB, ampak za nadgradnje vedno želi biti priklopljena preko priloženega omrežnega napajalnika (ki ga mimogrede ne morem vtakniti v nobeno "globoko" slovensko vtičnico, saj je priložen adapter nekoliko "iz centra").
Na marketu je veliko aplikacij nepodprtih, npr. Chrome, Firefox, ... Obstaja nek AiMEi market, ki je v kitajskih znakih in samo po izgledu ikonic ugotavljam kateri program je pravi. Pa še tam so verzije program neke prastare.
Lepo pa dela predvajanje filmov. Poskusil sem dva, ki sem jih za potrebe PS3 pretvoril iz MKV v MPG in je 7 GB fajl lepo predvajalo.
Zaključek: zelo slabo, ampak se bo stvar verjetno popravila.