Poceni Android tablica ca. 10''

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
949
91
28
Ljubljana
Kupil sem Ampe A10 (http://www.pandawill.com/ampe-a10-tablet-pc-101-inch-hd-screen-android-403-16gb-dual-camera-2160p-hdmi-bluetooth-p62307.html)
Izbral sem ga ker ima:
-10.1 zaslon IPS
-bluetooth
-HDMI
-USB
...
Naročil sem ga konec maja in ga dobil konec junija. V tem času se je pocenil za 20$, kar je prišlo prav, ko je bilo treba plačati carino.
evil.gif
Carine sem plačal še cca. 34 EUR.

Zadeva je en jajc. Večinoma gledam samo "Program se je nehal odzivati! Čakaj/V redu" Brskanje po netu je počasno, da je kaj in sedaj ko ga imam, sem na forumih prebral, da imajo ostali iste težave. Baje pa obstaja 4.0.4 Beta ROM, ki te težave popolnoma odpravi. Bom sprobal po dopustu!
Zvočnik je katastrofa! Hrešči, brenči, samo špila ne lepo. Tablica tam kjer so vtiči za USB, napajanje, HDMI, ... škriplje. Na zaslonu se poznajo modri madeži spodaj levo in desno pri vtičih. Zadeva se sicer polni tudi preko USB, ampak za nadgradnje vedno želi biti priklopljena preko priloženega omrežnega napajalnika (ki ga mimogrede ne morem vtakniti v nobeno "globoko" slovensko vtičnico, saj je priložen adapter nekoliko "iz centra").
Na marketu je veliko aplikacij nepodprtih, npr. Chrome, Firefox, ... Obstaja nek AiMEi market, ki je v kitajskih znakih in samo po izgledu ikonic ugotavljam kateri program je pravi. Pa še tam so verzije program neke prastare.

Lepo pa dela predvajanje filmov. Poskusil sem dva, ki sem jih za potrebe PS3 pretvoril iz MKV v MPG in je 7 GB fajl lepo predvajalo.
Zaključek: zelo slabo, ampak se bo stvar verjetno popravila.
hysterical-1.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
Elou, vzel sem 10" tablico iz spara/tuša. Deluje solidno, sploh za tisto, kar potrebujem (fejs, tviter, jutuba ipd), me pa zanima, če je problem pri moji (pač kitajc), da kljub temu, da sem izklopil vibriranje na dotik, pri tipkovnici še vedno vibrira? Ali je to pač ics 4xx?

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
949
91
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
Elou, vzel sem 10" tablico iz spara/tuša. Deluje solidno, sploh za tisto, kar potrebujem (fejs, tviter, jutuba ipd), me pa zanima, če je problem pri moji (pač kitajc), da kljub temu, da sem izklopil vibriranje na dotik, pri tipkovnici še vedno vibrira? Ali je to pač ics 4xx?
To je kitajc. Imam tudi S2 in tist ne vibrira.
bonk.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V današnji reklami od Hoferja je kupon za njihovo tablico iz 400€ na 300€. Za 300 je pa že dober nakup glede na 3G in nVidia targa.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Lahko pričakujemo napada novih uporabnikov:)?
http://1nadan.si/ponudba/Ljubljana/2307?slotId=148&isPreview=False

sem bil v dveh bigbangih (lj btc, citypark), pa v obeh sta bili tablici zjebani. Je tak naval na njih ali tako švoh kvaliteta?

Še moje mnenje okol kitajcev: malo para, malo muzike. Ni to za mene!

Je pa zlo zanimiva pretvorba v cm

Tehnični podatki:

- zaslon: občutlijv na dotik, diagonala 26,8 cm , resolucija zaslona 1024*768 dpi 4:3
.
.
.

9,7 inč = 24,64 cm
(10,55 inč = 26,8 cm)

Matr, sej to je še huje, kot pri avtih ... kar rastejo
hysterical-1.gif

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Torej nekako sem prebral vse tele teme povezane z "cheap" kitajskimi tablicami..zdi se mi, kolikor sem prebral izkusnje uporabnikov, da je v rangu 200€ TPad IPS97 po mojem mnenju best buy ali se motim.?iOS odpade, kaksen rabljen galaxy tab je se vedno 300+....
ubistvu ga rabim samo za internet, ter poslati kakšen mail..
rad bi samo, da se "touch" nebi zatikal, tako, kot se je pred kaksnim letom na vseh kitajskih tablicah..
kakšna dobra alternativa ali naj grem po IPS97?
confused-1.gif

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Če rabiš 10" tablico, potem je to vsekakor dober nakup, sicer se splača počakati na Googlovo tablico.
Zaslon in odzivnost sta OK. Edino kar me moti je mogoče baterija. Z vklopljenim wi fijem se precej hitro sprazni, se mi zdi da zdrži max 3- 4 ure. Ko je vklopljen wi fi, je tablica na desni strani topla. Če pa gledam film iz sd kartice, potem je tablica povsem hladna in tudi baterija zdrži vsaj kako uro več. Še glede izdelave: tablica je izdelana povsem solidno. Malce slabša je vzvojna trdnost ohišja, tu zna malo zaškripati in je precej manj kompaktna kot npr iPad. Ampak za ta denar je to to!

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Me zanima, kdaj bo google lansiral na trg nexus 10"?Ampak cena bo sigurno 300+€ zna pa biti to solidna zadeva.

Rabim se en info..Tale IPS97 bi rad montiral na steno..Torej ima kdo izkušnje z kakšnim wall mountom?Takšen bolj invisible bi mi prav prisel.

Podobne teme