Plastenke

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sem ugotovil, zakaj so steklenice na široko nadomeščene s plastenkami!

Gre za zaroto new world order, da med revolucijo raja ne bo imela surovin za izdelavo molotovk!!!!

wink-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ker steklenico se lahko opere s paro in je pripravljena na ponovno uporabo, plastenko je pa potrebno reciklirat (beri še enkrat naredit) in se porabi več energije, pa ker gre za izdelek še država pobere DDV.

Iz istega razloga država rada vidi, da se prodaja voda v plastenkah, čeprav je večinoma slabša kot tista, ki priteče kar iz pipe. DDV DDV DDV
bonk.gif

Ja zarota obstaja. Državna.
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Fora je bolj v lenosti nas, končnih uporabnikov. Jaz imam doma cocacolo v steklenicah, pivo v steklenicah, itd. Res se je pa treba malce pomatrati in tudi kaj nesti nazaj v trgovino, ne samo iz nje.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Fora je bolj v lenosti nas, končnih uporabnikov. Jaz imam doma cocacolo v steklenicah, pivo v steklenicah, itd. Res se je pa treba malce pomatrati in tudi kaj nesti nazaj v trgovino, ne samo iz nje.

Tud jst vzamem v steklenici, če imam izbiro. Od sokov, mleka, piva...mi je nekak boljš, če je v stelenici, sploh pa pivo, čist drugačen, kot pa v piksni.

B81

22. jul 2007
37.851
11.082
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
plastenko lahko zaprem nazaj neprodušno, steklenico dosti težje

?? Zamašek je skor enak, navoj tudi. Pa v steklenici se ne zgubi toliko co2, kot v plastenki.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
plastenko lahko zaprem nazaj neprodušno, steklenico dosti težje

?? Zamašek je skor enak, navoj tudi. Pa v steklenici se ne zgubi toliko co2, kot v plastenki.

in koliko je steklenic z navoji? velika večina je na zamaške

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Spet v Avstriji... Smo včasih redno jemali cocacolo in fanto v povratnih plastenkah, je bilo še kak cent ceneje kot v navadni.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.816
555
113
42
povsod malo
Ne ne pri nas so bile coca cole, sprite, fanta... bile so 1,5l in imele so neke vrste "podložko" pa obešene so bile na nekih stojalih.
Skoraj nezlomljive, skoraj.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Ne ne pri nas so bile coca cole, sprite, fanta... bile so 1,5l in imele so neke vrste "podložko" pa obešene so bile na nekih stojalih.
Skoraj nezlomljive, skoraj.

poudarek na BILE

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Sem ugotovil, zakaj so steklenice na široko nadomeščene s plastenkami!

Gre za zaroto new world order, da med revolucijo raja ne bo imela surovin za izdelavo molotovk!!!!

wink-1.gif

Vsi do sedaj ste zgrešili point - plastične flaše, napolnjene s kerozinom ali kurilcem v kombinaciji z bencinom se ne da uporabiti za molotovko, ker se ob udarcu v cilj ne razbije.
To je poanta naslovnega posta, ne pa bulšit, ki ste ga sproducirali v dosedanjih odgovorih.
bonk.gif