Planet Golob

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.729
9.830
113
Daj se bolj počasi... Je segment zdravstveno zavarovanje (kjer je bilo in je se vedno nebroj produktov) ali konkretno to dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Tukaj bajnih denarjev ni bilo in dokoncno se je zlomilo, konje Generali dvignil premijo, ces da za ta denar ne gre vec. Revolt, odvzem dopolnilnega iz privat zavarovalnic v ZZZS. Prvo, kar so naredili, so ugotovili, da morajo dvignti premijo vsaj na toliko, kot je generali hotel. Drugo, kar so ugotovili, pa je, da tudi to ni dovolj. ZZZS je ipak drzavni, učinkovitost temu primerna.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

B81

22. jul 2007
40.632
13.161
113
Če premije že pred "Golobovo reformo" niso pokrivale stroškov, bi morale imeti zavarovalnice v tem segmentu izgubo. Pa je niso imele. Dobički v tem segmentu so rasli (morda lahko kdo elaborira zaradi česa).

Kot vem pa zdaj razliko glihamo iz proračuna, da zavarovalnice oz. delničarji ne bi imeli izgube, premija pa ostane fix. 0 tveganja za zavarovalnice, right? Feels like heaven...
Da država pomotoma ne sprazni fonda demografskega sklada, bi morala tej dokaj na hitro sprejeti odločitvi priložiti še vsaj 30 drugih, ki bi vplivale na razporeditev prihodkov, zagotovitev sredstev...in tako strukturno stabilizirale posledice svojih odločitev in razmer na trgu.

En izmed korakov je namenska trošarinska dajatev za nezdrave prehranske izdelke (sladke pijače, frenć frajs, veganske pleske...) - Viva la revolucion! Potem še pregovorno delo na preventivi (nula dogodkov po mojih zaznavah). Potem pa ZZZS okrancljati z metrikami, KPI, kontrolami in sposobnimi ljudmi, ki bodo ZZZS iz plačnika storitev spremenili v kupca storitev ("Yo Colarič, dej mal popusta te prašam!"). Jaz tudi ne vlečem kartice na slepo sam zato, ker je razpoložljivo stanje v ekosferi :fredi:
Kljub temu, da mislim, da se odhodkovne ravni nihče resno ne dotika, bi si minister za zdravje MORAL vzeti malo več časa (cca. 200 dni je več kot dovolj) da prelufta zdravstevno košarico, sistem javnega naročanja :jok: itd...
Aja, spimpat je treba tudi sistem dolgotrajne oskrbe...mećken poguraš pa bo, sej dobr zastavlen...btw, a je v demografskem skladu sploh še kej dnara? :evil:

Sorry, kaj je blo vprašane? Lažejo? Don't happy be worry. Stroški storitev in opreme so neulovljivi...lovimo jih lahko tako, da nehamo papcat burgerčke. Pol pa naj lažejo kokr čjo! #followme
Torej vprašanje - prej je šlo in zavarovalnice so imele hud dobiček, zdaj dobi ta denar država in naenkrt več ne gre?

Vprašanje v enem stavku brez nepotrebnega bluzenja o nepovezanih stvareh, ki bi rade bile izgovor....

• Všeč mi je
Reactions: optiplex in 8888

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.858
4.910
113
Torej vprašanje - prej je šlo in zavarovalnice so imele hud dobiček, zdaj dobi ta denar država in naenkrt več ne gre?

Vprašanje v enem stavku brez nepotrebnega bluzenja o nepovezanih stvareh, ki bi rade bile izgovor....
mističnega si ubou... zdej si bo pulil lase... podrl njegovo teorijo.
To je ko levičar bluzi o podjetništvu potem taisti odpre s.p. in ne pokrije niti prispevkov...

realnost prej pa vse ve o kapitalistih...