več € se obdavči?Pa dohodnina je upostevana. Trenutno od vsakega evra drzava pobere 65c, potem bo 50c.
Šivilja je zadnjic sveto zatrjevala, da bodo oni s 25k neto mesecno prinesli domov 12k vec neto. Zdaj pa, a ni ona vrhuuuunska financarka...?
Primerjava rezultatov (10.000 € Bruto)ferdo
Prosim za malo bolj razsirjeno vprašanje, ker ne vem tocno, kaj si hotel vprašati
| Postavka | Brez kapice | S kapico (7.500 €) | Razlika |
| Prispevki | 2.310,00 € | 1.732,50 € | - 577,50 € |
| Dohodnina | 2.555,75 € | 2.844,50 € | + 288,75 € |
| Neto izplačilo | 5.094,89 € | 5.383,64 € | + 288,75 € |
Kolikor vem imajo s.p. že kapico - 3,5 × povprečna bruto plačaZaposleni, ki zasluzi nad 7500€/bruto na mesec, je prej od vsakega evra bruto nad tem zneskom placal cca 65c davkov, po novem pa jih bo 50. Od tod 15%. Koliko vec ostane zaposlenemu... Ce to ni zaposleni, ampak s.p., je ta razlika vecja. Prej je placal cca 70c od vsakega evra nad kapico, zdaj bo tudi on 50.
Kolikor vem imajo s.p. že kapico - 3,5 × povprečna bruto plača
Jaz ne vem kaj se dogaja z Jaby...ampak jaz prakticno nobenega posta vec ne razumem. Tudi po vec branjih. V zadnjem obdobju je razvila nek slog pisanja ala V.V.Godina. Neprebavljivo. Ali pa kaksno cudno stanje da požira besede?
Pol teh je direktorjev v JU in županov. Kot sem rekel. Resna podjetja ki imajo inženirje s takim zneskom so jih že zdavnaj premestila na Češko, Slovaško ali Zagreb. Jih poznam.13.000 oseb v Sloveniji naj bi prejemalo več kot 7.500 € bruto. Nismo vsi inženirji.
Fixed - to pa je že cifra, glede na to, da so nas do-sedanji uspeli spravit na mejo med dovoljeno in nedovoljeno zadolžitvijo.Nekaj berem da bo prinesel samo 1% BDP dodatnega primanjkljaja.