Planet Golob

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.934
8.456
113
Vse lepo in prav ampak kot nek resen alterjevec bi lahko vedel da ni uradnik ampak podjetnik in drzavljane zaj.ebava kvecjemu preko placevanja davkov iz katerih sem potem placan jaz (in krog je sklenjen)

• Všeč mi je
Reactions: kalbo in jest5

erikson

Guru
25. avg 2007
23.613
7.359
113

"Spraševala sem se, kdaj in kje smo ljudje izgubili človečnost. In odgovor sem dobila hitro. V nekaterih komentarjih in na obskurnih portalih, ki širijo sovraštvo. Nimam popolnega telesa, nisem lepotica. Imam dneve s slabo frizuro, zabuhel obraz od neprespanih noči, maščobne obloge, brazgotine od operacij, odluščen lak na nohtih, zatečene noge. Obleke, ki zlezejo dol, pa tega ne opazim, ker razmišljam o vsebini, ki jo želim deliti s svetom. Obleke, ki se umažejo, pa nimam nič za preobleči s seboj, ker nimam polnih omar. Obleke, ki niso vedno najbolj primerne, ker so druge v pralnem stroju skupaj z otroškimi oblačili. Z menoj ni stilistov, ki bi me pripravljali in popravljali. Nisem nobena vplivnica, ki se kaže zaradi nabiranja všečkov. Sem samo človek z vsemi napakami. Kmalu bom stara 50 let. Nočem se spremeniti v lutko, ki jo bodo drugi oblačili in slačili. Tako je. In tako bo ostalo," je Urška Klakočar Zupančič zapisala na družbenih omrežjih.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.606
3.737
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net

"Spraševala sem se, kdaj in kje smo ljudje izgubili človečnost. In odgovor sem dobila hitro. V nekaterih komentarjih in na obskurnih portalih, ki širijo sovraštvo. Nimam popolnega telesa, nisem lepotica. Imam dneve s slabo frizuro, zabuhel obraz od neprespanih noči, maščobne obloge, brazgotine od operacij, odluščen lak na nohtih, zatečene noge. Obleke, ki zlezejo dol, pa tega ne opazim, ker razmišljam o vsebini, ki jo želim deliti s svetom. Obleke, ki se umažejo, pa nimam nič za preobleči s seboj, ker nimam polnih omar. Obleke, ki niso vedno najbolj primerne, ker so druge v pralnem stroju skupaj z otroškimi oblačili. Z menoj ni stilistov, ki bi me pripravljali in popravljali. Nisem nobena vplivnica, ki se kaže zaradi nabiranja všečkov. Sem samo človek z vsemi napakami. Kmalu bom stara 50 let. Nočem se spremeniti v lutko, ki jo bodo drugi oblačili in slačili. Tako je. In tako bo ostalo," je Urška Klakočar Zupančič zapisala na družbenih omrežjih.
A je rekla kaj narobe? :cool:

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.034
4.429
113
A je rekla kaj narobe? :cool:
Zamudila je priložnost biti tiho.
WomanYellingAtACat_meme.jpg

Za izdelavo umetnega gnojila rabiš precejšnje količine zemeljskega plin, ki pa ga EU kot vemo, praktično nima. Zato tudi cene gnojil podivjajo, ko se cene plina dvignejo.

Sicer imamo nekaj proizvajalcev umetnih gnojil, recimo:

Timac (bolj kompleksna in učinkovita gnojila a je cena le teh skorajda dvojna napram navadnim).

Yara: ravno tako nekoliko dražja opcija.

KAPPA proizvaja vse vrste gnojil. Cenovno mogoče malo nad Kutino.

Petrokemija Kutina, tale pa zadnje čase dela samo po potrebi. Trenutno dela proizvodnja KANa. Dobil ponudbo 330 EUR/T, drugače pa samo uvažajo večinoma iz Turčije, od koder so tudi lastniki in prepakirajo.

Dosti gnojil, predvsem NPK se je preko posrednikov uvozilo iz rusije, ker so cenovno konkurenčna, efekt pa enak. Kako bo naprej pa je težko napovedati vendar glede na carine 400+ EUR/T gnojila iz rusije predvidevam, da ga uvozniki ne bojo kupovali.

Vsi pa vemo, kaj se ponavadi zgodi, ko se ponudba na trgu zmanjša, ti pa nimaš ravno plina na pretek...

res je EU je plin kupovala......i sad nagradno pitanje..kako se je plin kupoval in predvsem kje? hint kaj kriči Orban, kaj kriči Ficko, pa naš Mirsi? Ni problem v tem da nimamo lastnega plina problem je nekje drugje......

• Haha
Reactions: jonny77

koliko

Guru
21. avg 2007
4.598
2.706
113
SV SLO
  • Haha
Reactions: Yogi in Matey

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.934
8.456
113
Katastrofalne poteze vlade in vladajoce koalicije (ko sami svoje referendume preklicujejo) se pac gladi s poletno lahkotno zgodbo zaljubljene urske. To sicer obicajno deluje ampak samo kratek cas.

Ce bi jaz bil Mahnic bi jo vprasal ce zeli povedat da more bit pijana da ji je moski vsec.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.163
6.128
113
Golob laže, kdo bi si mislil??

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.719
1.256