Planet Golob

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.041
856
113
tu in tam
Kaj ti potem piješ? Nekaj časa te ni bilo (mogoče da si pisal pod nickom Svobodnjak)...sedaj pa ves korajžen. ru§§ko vodko?
Korajžen? a bi moral kaj piti (alkoholnega), da bi bil "korajžen na tabli"? si na žalost kar ti demonstriral, kako je to- ko si se imel za moderatorja, si večkrat, ponavadi konec tedna "moderiral" v rožicah, rezultat je pa bil, kakršen je bil...vidim pa, da imaš še zdaj privide, nič se nisi vzel v roke.:cool:

delter333

Guru
21. maj 2010
1.973
1.675
113
Notranjska
Ne vem, zakaj si zdaj osebno užaljen? za sliko ne vem, kaj je, jaz sem samo nalimal in tudi napisal spremno besedo, kjer sem napisal, da je napreverjeno ipd, kar je zdaj v modi. Nekaj pač napišeš in lansiraš, na bralstvu pa je, da odloči, komu se bo verjelo-napadenemu ali tistemu, ki je "novico"sproduciral...kaj se bomo zdaj bockali in pojasnjevali, tako pač je.Poglej priponko 97516
Napačno si razlagaš moje besede. Kot vedno. Sliko si pa nalimal že tolikokrat, kot da imaš intimno navezanost nanjo.
Si se pa lepo nazaj povlekel, sprejeto na znanje.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

delter333

Guru
21. maj 2010
1.973
1.675
113
Notranjska
Ja saj, ravno skrivanje za "vsemi" ostalimi je to mojstrsko delo. "Bi ukinili NVO, torej si proti gasilcem?" Seveda taka izjava, ko ve, da se sam skriva v enem od tisočih nepotrebnih mešalcev megle.

Mi smo že ugotovili, da bi bilo kmetom brez subvencij bolje, ampak potem tudi kupa ostalih zaposlenih v JS ne rabimo, ki se sedaj s tem ukvarjajo, pol trgovcev lahko zapre in 3/4 proizvajalcev povezanih s kmetijstvom v eu lahko spakira kufre. Ampak tega seveda ti ne boš napisal in dobro veš zakaj.

Seveda pa bo tudi cena hrane na polici zate in zame potem nekoliko drugačna.
A niso kmetijske subvencije denar iz EU?
Naj me nekdo popravi če se motim.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.316
4.115
113
A niso kmetijske subvencije denar iz EU?
Naj me nekdo popravi če se motim.
Bolj ali manj so ja. Ampak spet v osnovi gre za denar davkoplačevalcev, ravno tako, kot pri vsem ostalem.

Če pogledaš z razdalje pa vidiš, da so v osnovi samo sredstvo za izvajanje nadzora in zagotavljanje služb, in zaradi njih je vse močno močno precenjeno.
Nek mlad kmet (kar postaja prava redkost), ki bi rad razvijal kmetijo dobi 45 k eur, kar ne zadostuje niti za pol kakšnega modernejšega traktorja. Tako, da zraven rabiš še banko, da lahko narediš vsaj neko investicijo. Če želiš na večje, potem si pa tako v sužnjelastniškem razmerju z lastno kmetijo do penzije (če boš zmogel do nje), in delaš za obresti.

Poganjajo pa ta sredstva precej gospodarstva v eu in precejšen del JS, ki ima zaradi tega službe, saj se preko kmetov ta sredstva prelivajo direktno nazaj v gospodarstvo. Redki so kmetje, ki bi jih morda del porabili za lastno ugodje in ne za kmetijo. Verjetno bi jih lahko prešteli na prste ene roke.

Ampak pri slovenskih levičarjih se zadeva večinoma ustavi pri... Pa kaj bi kmetje radi, saj dobite subvencije...

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.041
856
113
tu in tam
kaj mate to neki kupleraj :evil: