Planet Golob

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.528
434
83
Meni se zdi da so se tile kreteni ki so to uvajali, zelo zakalkulirali.
Položnice so nižje, plan je bil sigurno drugačen.
Oktober je nižja sezona. Z naslednjo položnico pride zimski reality.

Glavni problem je kjer so občasno neke nenadzorovane visoke porabe, ki se jim ne moreš izognit tudi če bi hotel. To bo udarilo obrtnike, kmetije,...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.561
9.808
113
40
MB
S strani medijev se Prebilič napihuje kot možen nov obraz.... Bodo spet šli vsi golobovi plesalci k Prebeliču..... Saj ti plesalci ne znajo misliti s svojo glavo in volijo tisto kar jim ukažejo mediji. Se je izkazalo na ameriških volitvah letos 99%medijev je bilo proti Trumpu in za Kamelo. Sam Američani so pameti in so se posral na lažnive medije in glasovali po svoji vesti in prepričanju, da so mediji hudičevo delo levakov.
včeraj je en pisal na x-u, da pri njih če levi pol zajebe, se to ponavadi pozna da dobi pol desni več, pri nas pa pač levi pol zajebe, ljudje pa počakajo na novi obraz pa volijo isto politiko naprej. če pa že slučajno izvolimo bolj desno, se tudi izkaze za bolj levo.

carji smo.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.596
3.114
113
kako nenadzorovane? Ti vklopiš zadevo, ne sveti peter ali pa golob.
Čisto tako iz prakse. Pralni avtomat, 13 kW grelcev. Dela 2x na dan po približno 17 minut. Grelci so vezani v zvezdo in priklopljeni na 3 faze. Ne moreš jih izklopiti, ker se sistem mora prati z vročo vodo.

Smo že poskušali z nizkotemperaturnimi čistili in izklopljenimi grelci ampak je efekt bolj kilav in dolgoročno povzroči nabiranje umazanije, kar ni ravno zaželjeno pri delu s hrano.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.428
10.675
113
Čisto tako iz prakse. Pralni avtomat, 13 kW grelcev. Dela 2x na dan po približno 17 minut. Grelci so vezani v zvezdo in priklopljeni na 3 faze. Ne moreš jih izklopiti, ker se sistem mora prati z vročo vodo.

Smo že poskušali z nizkotemperaturnimi čistili in izklopljenimi grelci ampak je efekt bolj kilav in dolgoročno povzroči nabiranje umazanije, kar ni ravno zaželjeno pri delu s hrano.
ja pol pač to plačaš, če je nuja. Če je res problem v obremenitvi omrežja (takšna je zdaj mantra), je prav da to plačajo tisti ki ga takrat obremenijo (kao prekomerno), in ne drugi, kot do sedaj. pavšal pa te fore.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.596
3.114
113
ja pol pač to plačaš, če je nuja. Če je res problem v obremenitvi omrežja (takšna je zdaj mantra), je prav da to plačajo tisti ki ga takrat obremenijo (kao prekomerno), in ne drugi, kot do sedaj. pavšal pa te fore.
Ma kakšna obremenitev. Izgovor za lupljenje. Če preračunaš, na letni ravni je taka visoka obremenitev 8,6 dni skupaj. Ostalih 356 dni obremenitev ne preseže 8 kW.

Ampak ok, so pač kreativni in se bo plačalo, to kar je bilo doslej zagotovljeno.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.596
3.114
113
Če bi želeli pravičnejši sistem bi pač vsem zaračunavali vsak 15 minutni blok točno po doseženi moči skozi celo leto. In ne, da narediš nekaj višjih blokov v letu, plačuješ pa jih celo leto. Kot grožnja pa še oderuške kazni za preseganje.

Pri nas je visoke porabe tistih par dni vsega skupaj, ostalo gre maksimalno do 8 kw, ko delajo bojlerji, pa še to bi lahko reguliral časovno, večino dneva pa je poraba pod 1 kW. Ampak plačal bom pa 365 dni 17 kW.

Sicer energetsko intenzivno gospodarstvo ga bo v vsakem primeru najebalo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
včeraj je en pisal na x-u, da pri njih če levi pol zajebe, se to ponavadi pozna da dobi pol desni več, pri nas pa pač levi pol zajebe, ljudje pa počakajo na novi obraz pa volijo isto politiko naprej. če pa že slučajno izvolimo bolj desno, se tudi izkaze za bolj levo.

carji smo.
Smartassu ne kapne, da so po vsakem levem zajebu hoteli v desno pa so se vedno zaleteli v istega butla. In obrnili nazaj.

Narod je kriv ja. In glup. 90 izbrancev ga kar dobro zastopa.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.898
-355
113
Če bi želeli pravičnejši sistem bi pač vsem zaračunavali vsak 15 minutni blok točno po doseženi moči skozi celo leto. In ne, da narediš nekaj višjih blokov v letu, plačuješ pa jih celo leto. Kot grožnja pa še oderuške kazni za preseganje.

Pri nas je visoke porabe tistih par dni vsega skupaj, ostalo gre maksimalno do 8 kw, ko delajo bojlerji, pa še to bi lahko reguliral časovno, večino dneva pa je poraba pod 1 kW. Ampak plačal bom pa 365 dni 17 kW.

Sicer energetsko intenzivno gospodarstvo ga bo v vsakem primeru najebalo.

še nobena juha se ni pojedla tako vroča, kot se je skuhala.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.315
6.133
113
To bo pognalo ljudi ven, ce jih nic drugega ni, zato pa se golob nazaj vlece. Ideja je pa itak njegova, ceprav krivi Agencijo :bonk:
Čakam, da Daniel kaj napiše o biovarnostnem načrtu, ki ga bo moral pričeti izvajati.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.596
3.114
113
Ga še nimam. To je ta debirokratizacija, ki jo tako vneto poudarjajo.

Bojda bom moral popisovati vse, ki se gibajo okrog kmetije, skupaj s tablicami, telefonskimi, imeni, priimki... Pujsi naj ne bi bili v istem prostoru kot govedo ipd. bedarije.

Že tako me hodi vsako leto obiskovat ena inšpektorica in vsako leto moram barvati, ker nikoli ni zadovoljna (ima možnosti izdati priporočilo ampak jo očitno veseli, ko mi nalaga še dodatno delo). Potem pride še v kontrolo in mi za ta obisk vzame še dodatnih 35 eur. Ker je pač tak zakon.

Letos sem moral nabaviti nov rezervar za barvanje, 400 eur. Drgnil štalo kot budalo, nato me je 1 mesec trgalo zadaj pod lopaticami, da sem preklinjal po dvorišču, da se je slišalo daleč naokrog. Že vidim, kaj bo, ko se naslednjič prikaže. In vsakič, ko pride poslušam o zapraševanju iz letal...

Ravnokar pa je bil sprejet tudi zakon o boljšem evidentiranju ffs, ki bo prinesel spet nove evidence, tako za prodajalc, kot za kmete. Vsako uporabo bo treba takoj poročati v ljubljano, da bo vse pod nadzorom. Očitno se obeta razcvet črnega trga.