Ga še nimam. To je ta debirokratizacija, ki jo tako vneto poudarjajo.
Bojda bom moral popisovati vse, ki se gibajo okrog kmetije, skupaj s tablicami, telefonskimi, imeni, priimki... Pujsi naj ne bi bili v istem prostoru kot govedo ipd. bedarije.
Že tako me hodi vsako leto obiskovat ena inšpektorica in vsako leto moram barvati, ker nikoli ni zadovoljna (ima možnosti izdati priporočilo ampak jo očitno veseli, ko mi nalaga še dodatno delo). Potem pride še v kontrolo in mi za ta obisk vzame še dodatnih 35 eur. Ker je pač tak zakon.
Letos sem moral nabaviti nov rezervar za barvanje, 400 eur. Drgnil štalo kot budalo, nato me je 1 mesec trgalo zadaj pod lopaticami, da sem preklinjal po dvorišču, da se je slišalo daleč naokrog. Že vidim, kaj bo, ko se naslednjič prikaže. In vsakič, ko pride poslušam o zapraševanju iz letal...
Ravnokar pa je bil sprejet tudi zakon o boljšem evidentiranju ffs, ki bo prinesel spet nove evidence, tako za prodajalc, kot za kmete. Vsako uporabo bo treba takoj poročati v ljubljano, da bo vse pod nadzorom. Očitno se obeta razcvet črnega trga.