Planet Golob

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ma ta davek na pse je zgolj želja stardeca, ker mu gredo na jetra neodgovorni lastniki, ki puščajo dreke svojih štirinožcev kjerkoli pač ven padejo in zdaj se je to pomotoma povzelo kot ukrep vlade ter dodalo na seznam.

sej ne bi bila slaba varianta. lastniki, ki jim je pes zadnja briga, jim bo itak tezko placat nekaj €. in za take je itak bolje da nimajo psa.

je pa v predlogu o zasciti zivali prepoved privezovanja psa na dvoriscu.:zmaga::zmaga::zmaga::zmaga:

• Všeč mi je
Reactions: B81

B81

22. jul 2007
37.601
10.893
113
Ok, da se spravi na kup:

- višje zavarovanje
- višji ddv
- daven na nepremičnine
- davek na pse
- znižali so že davčno olajšavo
- zvišali davek na dobiček
- zmanjšali olajšave

-skenslali urad za demografijo
- skenslali muzej osamosvojitve in namesto tega postavili spomenik za izbrisane z mekim Ć
- skenslali zakon o dolgotrajni oskrbi in ta denar prekanalizirali za migrante
- skenslali tretjo razvojno os
- omilili pogoje za migrante, kjer znanje slovenščine ni več pogoj
- odstranili ograjo na meji, da bo udbovska narkomafija lahko nemoteno delovala
- skenslali cestno policijo, da se narkomafijci lahko prosto vozijo po cestah
- skenslali urad za določanje referenčnih cen v javnem zdravstvu, da bodo lažje kradli zdravstveni denar in nabijali cene

- zvišala registracija
- povečala inflacija
- povečali vrtci
- povečale čakalne vrste
- povečalo se je število ljudi brez osebnega zdravnika
- povečalo se je število ministrstev

• Všeč mi je
Reactions: 8888

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.980
6.152
113
Kaka sila jim je okoli RTV-ja. Zdaj bi spremenili zakon, da lahko politično odpustijo direktroje javnih zavodov, kar spadajo vsi od ravnateljev osnovnih šol dalje, samo da bi lahko skinili Urbanijo. Želja po oblasti nad mediji je krvava.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Kaka sila jim je okoli RTV-ja. Zdaj bi spremenili zakon, da lahko politično odpustijo direktroje javnih zavodov, kar spadajo vsi od ravnateljev osnovnih šol dalje, samo da bi lahko skinili Urbanijo. Želja po oblasti nad mediji je krvava.
Probali na vse načine uveljavit svojo svobodo, ali si z nami ali te ni... Pa še 1,5% daš ker smo te nastavili na mesec da se razume...

to je to..

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kemb

Majstr
7. okt 2018
825
855
93
Ok, da se spravi na kup:

- višje zavarovanje
- višji ddv
- daven na nepremičnine
- davek na pse
- znižali so že davčno olajšavo
- zvišali davek na dobiček
- zmanjšali olajšave

-skenslali urad za demografijo
- skenslali muzej osamosvojitve in namesto tega postavili spomenik za izbrisane z mekim Ć
- skenslali zakon o dolgotrajni oskrbi in ta denar prekanalizirali za migrante
- skenslali tretjo razvojno os
- omilili pogoje za migrante, kjer znanje slovenščine ni več pogoj
- odstranili ograjo na meji, da bo udbovska narkomafija lahko nemoteno delovala
- skenslali cestno policijo, da se narkomafijci lahko prosto vozijo po cestah
- skenslali urad za določanje referenčnih cen v javnem zdravstvu, da bodo lažje kradli zdravstveni denar in nabijali cene

- zvišala registracija
- povečala inflacija
- povečali vrtci
- povečale čakalne vrste
- povečalo se je število ljudi brez osebnega zdravnika
- povečalo se je število ministrstev
Kot, da si grozljivko napisal....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.220
113
sej ne bi bila slaba varianta. lastniki, ki jim je pes zadnja briga, jim bo itak tezko placat nekaj €. in za take je itak bolje da nimajo psa.
Meni pa je to slaba varianta saj se lahko proti nepobiranju iztrebkov verjetno tudi kako drugače urgira kot pa z uvedbo še enega davka več, katerega najbolj problematični lastniki tako ali tako ne bi plačevali (imaš nečipiranega psa brez kakršnekoli evidence pa je to to) ali pa jim enostavno ne bi bil zadosten razlog za neposedovanje psa.
je pa v predlogu o zasciti zivali prepoved privezovanja psa na dvoriscu.:zmaga::zmaga::zmaga::zmaga:
Bedarija. V določenih primerih ti lahko zelo prav pride to, da je privezan na domačem dvorišču (guess what, jaz ga moram kdaj poleg tega imeti privezanega celo notri v hiši). Mi je jasno zakaj se razmišlja v to smer saj nekateri svoje pse res postavijo v popolnoma nesprejemljive razmere ampak spet enako kot prej - proti temu se lahko bori drugače kot pa z vsesplošno prepovedjo.

• Všeč mi je

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
verjetno je razlika, ce ga privezes medtem ko kosis okoli bajte, kot pa ce ga imas privezanega celo leto na 3m ketni.

ampak ja, je bedarija, ker ga mores ti v bajti privezat in bi zihr dobil kazen zaradi tega.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: B81 in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.220
113
Točno tako in nič drugače. Še najmanj pa ne tako, da se določi v kakšnih razmerah je lahko pes pripet (dolžina ketne/vrvi, dostop do vode&hrane, zaščita pred vremenskimi vplivi, ..), res je veliko bolje, lažje in hitreje prepovedati privezovanje in je to to, preverjanja stanja pa tako ali tako ne bo, kot ga ni že sedaj. Če bi pa nadzor bil, bi se pa BP lahko nadziralo prej omenjene zadeve ampak ne, ni to to.

• Všeč mi je

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
eh, spet iskanje extrema.

ti pac ne razumes, da sedaj veterinarski inspektor nima podlage, da bi takega lastnika ustrezno kaznoval. no, sedaj ga bo lahko. nadzor in vse bo enako. ko bo prijava, bo prisel in imel zakonsko podlago da bo kaznoval lastnika.

pa ce smo iskreni, tudi veliko lastnikov se bo ze prej odlocilo za neimeti psa na ketni, ker vejo, da bojo v prekrsku.

• Haha
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.220
113
A tako, ja potem pa super no, plešemo dalje :cheer:

P.s. predlagam branje ZZZiv

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.220
113
O ti matrna, kaj se to grejo - lastniku so odvzeli pse, ker so bili, citiram - pripeti na prekratki verigi, izpostavljeni soncu, v izjemno slabem fizičnem stanju, podhranjeni in dehidrirani, konec citata. Le kako so si to dovolili brez zakonske podlage, c c c...

Kot smo že poročali, je minuli torek veterinarska inšpekcija po mnogih prijavah domačinov v Izoli odvzela štiri mlajše pse, pasme pitbull in šarplaninca. Lastnik je bil iz strani veterinarske inšpekcije že večkrat opozorjen, da je potrebno urediti življenjske pogoje živali, a se na opozorila ni odzval, zato je bil izdan sklep o odvzemu vseh živali.
vir

Pa še en zanimiv članek na to temo: https://www.pesmojprijatelj.si/clanek/privezovanje-psov-na-verige

• Všeč mi je

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
  • Haha
Reactions: Matey

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
msenjur, zresni se, no. Pri vseh reformah celotnega državnega aparata imajo gospoda čas, da se igračkajo s ketnami psov. Vse, da podložni golobček zadovolji svojo gospodarico. Ženska resno obvlada S&M, ker tako hitre preobrazbe v copato še nisem doživel. Pa že nekaj časa tlačim ubogo Zemljico.

ma briga me. pac debatiramo. al je ta teden dovoljeno le o dodatnem zavarovanju govort?