Jaz mam ponudbo MOON in geni za ravno tvojo porabo.. 13kw. Cena pri obeh je cca 15000, malenkost cez. Pa sta med dragimi. Montaza na kljuc.
Ce ne das nobenega pologa + vzamew eko kredit, ga odplacas v 7 letih na nekje 190€/mesec. Plua ostane ti nekih 20€ mesecno mogoce. To je konkretno manj, kot bos mel poloznico pozimi. Plus govora je o konkretni podrazitvi elektrike od januarja naprej.
Ce grea v izvedbo s kako manjso firmo, je cena okrog 13500€.
Ni mi jasno, od kje 35k€. Je mogoce streha stara in montaza nanjo ne bi bila mozna, posledicno menjava strehe?
hiša je stara 10 let gre se za novo gradnjo... Sem pa to dal že nekaj časa nazaj računat. Zaenkrat jest bol malo verjamem v to... Je res da je šu štrom konkretno gor. Je tudi res da pozimi laufa toplotna voda voda, poleti pa smo kr žgal klime + mamo še kup porabnikov, pa noben ne špara kej dost, čeprav govorimo frocem compe ugašat to in ono, pa bolj malo jebejo...
al pa klima laufa pa priprt okn, se tud doskrat dogaja... Still bomo vidl, če bom vidu smisel mogoče. Čeprav jest bi rad mel potem sistem, ki gre preko upsov, npr 10kw... da shranjujem štrom pri sebi, zakaj to, da se znebim omrežnine, ta sistem pa še ni tako poceni.
Mene niso prepričal, si pa težko predstavljam, da bodo gospodinjstva 60% podražitev prenesla.
Tud pravijo, da bo učinkovitost fotovoltaike precej bolj narasla z novimi tehnologijami v prihodnosti. Pufa pa verjetno za 15k nebi jemal.
Je pa res kar se tiče strehe je en problem, ker imamo moderno gradnjo in enokapnico, bi morali narediti konzole, kar bi zlo kazilo izgled bajte. To me še bolj moti, kot položnica...