Dobesedno. Da žival postane naša hrana je potrebno mnogo vsega, na koncu tudi klavci in mesarji. Nekateri pač s tem nimajo nobenega problema, nekateri ga pa pač imajo, povsem odvisno od človeka. Zdaj če poslušaš NVOje so ti, ki so šli za mesarje vsi pijanci s čustvenimi problemi in razbitimi družinami ampak ok... Realnost je pač tam kjer je. Jaz iskreno ne bi zmogel tega, mi je pa pač žal za vsako žival, ker sem jo pač poznal po imenu ampak tak je pač njen namen in če želim preživeti je pač ne morem spustiti na pašnik, da bo uživala leta in leta do naravne smrti ampak pač mora v klavnico. Pri nas sicer ni industrijskih rej, kjer ima žival samo številko, je pa sam sistem sledenja nastavljen tako, da ime ni nujno.
Zdaj, če bo kdaj pri nas zaživel sistem 100% vegi, se bomo kmetje pač prilagodili (kolikor jih bo še ostalo), saj bi najbrž šlo glede na trend propadanja kmetij. Bo pač treba pozabiti tisti okus vratovine in slanine (pri pujsih) in pljučne pri govedu. Je pa vseeno vprašanje, kako bo zadeva vplivala dolgoročno, glede na to, da je že v osnovi del evolucije.