Placilo vrtca, varcevanje ipd...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:„Nafta” je recimo lahko les v gozdu pa še kaj....
Pišeš generične floskule. Ustanovi podjetje in izkoristi to "nafto". Pozabi "Slovenija". Državnih podjetij ni več, kar so, več odnašajo kot prinašajo. Rabiš privatno iniciativo, ki bo to znala izkoristiti. Jaz ne znam in se tega ne bi lotil, mogoče znaš ti.
TOOOO
467716-post_slo.gif

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
In potem se čudimo da se v državi krade. Najprej razčistite pri sebi, pač plačaj koliko je, sej je otrok samo par let v vrtcu, ali pa ponucajte stare starše naj bodo otroci pri njih in rajši stotaka stisnite njim.Vem da jih ima veliko majhno penzijo in bodo bolj srečni.
Otroci bodo manj bolni in vi manj na bolniških.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Problem ni v višini plačila - vsaj zame ne. Je pa problem kako se to obračunava. In koliko energije se za to porabi.
Če mi v odločbi upoštevajo vse prihodke, ne vem zakaj bi morali upoštevat še npr. prihranke ki so prišli - ja od kod neki že? Zdaj to razumem kot preprečevanje zlorabljanja raznih na pol črno delujočih SP-jev ki kao životarijo, naokoli se pa razvažajo z luksuznimi vozili itn itn.
bonk.gif
Ne vem če je to delo za CSD, da ugotovaljajo od kod ti premoženje, prej bi rekel da je to delo za DURS al kaj jaz vem.
Še bolj butasto pa je - zakaj in za koji k..... je sploh potrebno vlagat vlogo za "znižano plačilo vrtca" če je otrok vpisan v vrtec (res ne poznam nikogar ki si ne bi želel plačevati manj)? Saj ne vpišem v vlogo drugega kot to kdo sploh smo, potem pa CSD itak sam pridobi vse podatke od DURS-a, GURS-a, KURCA-PALCA
bonk.gif

In zakaj npr. CSD ne obvesti šole oz. vrtca o odločbi ampak moramo to storiti starši (vsaj prejšnjič je bilo tako)? In zakaj recimo niso VSI socialni transferji (subvencioniranje vrtca, otroški dodatki, morebitne socialne pomoči, ...) za eno družino zddruženi v eno odločbo - če so že ravno šli v poenotenje obrazca za vsa ta jajca? In bi mogoče CSD-ji zaposlovali kakšno osebo manj, ki bi lahko na ta račun počela celo kaj bolj koristnega kot urejala en milijon odločb.... Še ena butalska: imam 2 otroka, oba hodita v isti vrtec v isto enoto, celo položnice dobim v 1 kuverti, ampak sta dve položnici. Najbrž je to prekunjštno da bi recimo ti dve položnici združili.....
Takih butalskih je še na tone, take rešitve samo žrejo sredstva, ne premakne se pa itak nikamor da bi bile zadeve malo bolj racionalne...

A sem omenil da so mi v premoženje šteli kamp prikolico, staro reci in piši celih 29 let
hysterical-1.gif

Saj na koncu se pri odločbi ne pozna ampak smešno pa je.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Jaja. Poznamo mi take. "Pozabil" si pa povedat da prikolica stoji na 1.000 kvadratih parcele 5m od morja.
hysterical-1.gif
joke off.

Znižano plačilo vrtca ukinit. Sociala pa naj bo namenjena tistim, ki jo potrebujejo (ne glede na to ali jo res porabijo za plačilo vrtca ali pa če jo zlijejo v dizla, če le izpolnjujejo kriterije). In v teh primerih naj se tudi preverja premoženje. Enako velja za otroške doklade. Tako se pa pizdimo ker jih nimamo samo zato ker jih ima sosed za katerega vemo da zasluži 2x več od nas. Rabi jih pa v resnici nihče, oziroma vsaj tisti prejemniki, ki dobivajo minimalne (20 EUR al kolk je že).

Tudi pri meni so upoštevali dividende prejete leta 2010. Spregledali pa miljone na ženinem poslovnem računu, 2 avtomobila, moped ciao, 8 dirkalnih koles in 3 pare smuči elan. Seveda se kvalificiral nisem ravno zaradi tistih 4 EUR dividend od delnic "nabavljenih" leta 90.
cheer.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
KSZ, spet vsi pametni kako so dragi vrtci. Sem tudi sam bil v vrtcu, z bratom istočasno, mama je imela eno povprečno plačo, foter na minimalki. Pa je vrtec pred 30 leti stal za dva otroka ravno celo mamino plačo. Evo, toliko za primerjavo. Mamina plača je šla za vrtec, s fotrovo minimalko pa smo preživeli.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Problem ni v višini plačila - vsaj zame ne. Je pa problem kako se to obračunava. In koliko energije se za to porabi.
Če mi v odločbi upoštevajo vse prihodke, ne vem zakaj bi morali upoštevat še npr. prihranke ki so prišli - ja od kod neki že? Zdaj to razumem kot preprečevanje zlorabljanja raznih na pol črno delujočih SP-jev ki kao životarijo, naokoli se pa razvažajo z luksuznimi vozili itn itn.
bonk.gif
Ne vem če je to delo za CSD, da ugotovaljajo od kod ti premoženje, prej bi rekel da je to delo za DURS al kaj jaz vem.
Še bolj butasto pa je - zakaj in za koji k..... je sploh potrebno vlagat vlogo za "znižano plačilo vrtca" če je otrok vpisan v vrtec (res ne poznam nikogar ki si ne bi želel plačevati manj)? Saj ne vpišem v vlogo drugega kot to kdo sploh smo, potem pa CSD itak sam pridobi vse podatke od DURS-a, GURS-a, KURCA-PALCA
bonk.gif

In zakaj npr. CSD ne obvesti šole oz. vrtca o odločbi ampak moramo to storiti starši (vsaj prejšnjič je bilo tako)? In zakaj recimo niso VSI socialni transferji (subvencioniranje vrtca, otroški dodatki, morebitne socialne pomoči, ...) za eno družino zddruženi v eno odločbo - če so že ravno šli v poenotenje obrazca za vsa ta jajca? In bi mogoče CSD-ji zaposlovali kakšno osebo manj, ki bi lahko na ta račun počela celo kaj bolj koristnega kot urejala en milijon odločb.... Še ena butalska: imam 2 otroka, oba hodita v isti vrtec v isto enoto, celo položnice dobim v 1 kuverti, ampak sta dve položnici. Najbrž je to prekunjštno da bi recimo ti dve položnici združili.....
Takih butalskih je še na tone, take rešitve samo žrejo sredstva, ne premakne se pa itak nikamor da bi bile zadeve malo bolj racionalne...

A sem omenil da so mi v premoženje šteli kamp prikolico, staro reci in piši celih 29 let
hysterical-1.gif

Saj na koncu se pri odločbi ne pozna ampak smešno pa je.

bravo
467716-post_slo.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Falil si rdečo nit, ki ni naj vsi imamo kravo (poceni vrtec) ampak to ali naj vsem crknejo krave (imamo vsi drag vrtec), ali pa samo sosedom ne (imajo samo oni poceni vrtec).

V skladu s tvojo logiko pa se tudi naslednjič v temah o ceni bencina spomni na to kako se je mama z busom v fabriko vozila in ji ni čisto nič manjkalo. Ali pa v vrsti pred horsom na to kako si se tudi od socialnega polbelega kruha lahko najedel.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
KSZ, spet vsi pametni kako so dragi vrtci. Sem tudi sam bil v vrtcu, z bratom istočasno, mama je imela eno povprečno plačo, foter na minimalki. Pa je vrtec pred 30 leti stal za dva otroka ravno celo mamino plačo. Evo, toliko za primerjavo. Mamina plača je šla za vrtec, s fotrovo minimalko pa smo preživeli.

Hvala, ker si mi potrdil, da še vedno živimo v socializmu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Sicer nimam pojma koliko je pred 30 leti stal vrtec ker v njega nisem nikdar hodil. Vem samo da je bila striceva žena fouš moji mami, ker dva bila midva lahko doma, njena dva pa v vrtcu. No sedaj ima vnuka, ona je doma v penziji, vnuki so v vrtcu, če vnuk zboli ga pazi starš največkrat pa druga babica ki se pripelje 50 km daleč. Pa tisti babici doma ne fali nič posebnega.

No jaz mesečne plače ne dam za vrtec. Sem raje potem doma, kot pa da mi šef serje da premalo in narobe naredim, da sem stalno doma na boniški zaradi otrok itd.....

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Potem pa najbolje preverit v vrtcu
smile-1.gif

Kot kaže ni enoten rok in se razlikuje med občinami...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
skratka upošteval vam bodo dohodke iz 2011 pa če tudi ste tega leta izgubili službo in ste še danes brez.
Upošteval so tudi zemljo okoli hiše. imam jo 600m2pa so mi jo lepo zaračunal v vrednosti xy.000 evrov.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:Se ne strinjam. Vrtci so dragi ker jih nekateri plačujejo, nekateri pa ne.
Malo matematike: v najmanjši skupini je normalni normativ 12 otrok (pozabimo +2 - to bi naj bila izjemna situacija). Če je ekonomska cena 450€ se nabere 5400€ na mesec. Rabiš skoraj tri zaposlene za tako skupino, ker so otroci lahko 9 ur v vrtcu, vzgojiteljica pa je bila včasih 6.5 ure v skupini. Plače so teh treh so na palec 2500€ + 1400€ + 1000€ (računati moraš seveda bruto zneske + prispevke delodajalca + prevozne stroške). To je 4900€ na skupino. Nekaj malega še je hrana + obratovalni stroški + amortizacija prostora.
Vrtec nikakor ne more biti 70€ na otroka. To se ne moremo slepiti. Lahko se pač krije iz drugih davkov manjkajočih 400€, vendar to še zdaleč ne pomeni, da je samo toliko. Ali pa znižanje normativov, izobrazbenih zahtev itd. O tem je bila tema na alterju in mislim, da so bili ljudje izrazito proti.
In še ena reč: ko se v naši občini kaj spremeni v javnem vrtcu - kako novo igralo, je to postavka v občinskem proračunu. Vrtec nikoli nima svojih sredstev. Imamo tudi en zasebni vrtec s koncesijo, ki ima bistveno boljša igrala in ne "hodi" po denar zanje v proračun občine. Kljub vsemu pri vsaki skupini prihranijo 50€-100€ na mesec in iz tega delajo investicije. Zakaj to ni možno pri javnem vrtcu? Aja, pri zasebnem je vodja vrtca tudi nekaj časa v skupini (zjutraj, popoldne), v javnem je pa pač ravnateljica, pomočnica, tajnica in računovodkinja, ki skupine niso videli.

Nevem zakaj se obešaš na teh 70eur, kot da se norca delaš. Bistvo je, naj za vrtec vsi plačajo isto. Ni treba da občina nekomu subvencionira 500 eur, nekomu pa niti evra. Enostavno ni fer. Vsi otroci isto hrane pojedo, isto čaja popijejo, vsi imajo isto vzgojiteljico, iste igrače, samo nekateri za to plačajo 400 eur, drugi pa nič.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Potem tudi ni fer da eni dobio 200€ otroškega dodatka eni pa nič?
Ni fer! Tisti ki ne dobi otroških dodatkov ima itak premožnejše starše in jih veliko več košta kot pa en otrok revnih staršev...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Fer bi bilo da se ukine vse dodatke, ter davki vsem spustijo.

Vendar v tej socilani državi jih bodo še podvojili.