Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Problem ni v višini plačila - vsaj zame ne. Je pa problem kako se to obračunava. In koliko energije se za to porabi.
Če mi v odločbi upoštevajo vse prihodke, ne vem zakaj bi morali upoštevat še npr. prihranke ki so prišli - ja od kod neki že? Zdaj to razumem kot preprečevanje zlorabljanja raznih na pol črno delujočih SP-jev ki kao životarijo, naokoli se pa razvažajo z luksuznimi vozili itn itn.
Ne vem če je to delo za CSD, da ugotovaljajo od kod ti premoženje, prej bi rekel da je to delo za DURS al kaj jaz vem.
Še bolj butasto pa je - zakaj in za koji k..... je sploh potrebno vlagat vlogo za "znižano plačilo vrtca" če je otrok vpisan v vrtec (res ne poznam nikogar ki si ne bi želel plačevati manj)? Saj ne vpišem v vlogo drugega kot to kdo sploh smo, potem pa CSD itak sam pridobi vse podatke od DURS-a, GURS-a, KURCA-PALCA
In zakaj npr. CSD ne obvesti šole oz. vrtca o odločbi ampak moramo to storiti starši (vsaj prejšnjič je bilo tako)? In zakaj recimo niso VSI socialni transferji (subvencioniranje vrtca, otroški dodatki, morebitne socialne pomoči, ...) za eno družino zddruženi v eno odločbo - če so že ravno šli v poenotenje obrazca za vsa ta jajca? In bi mogoče CSD-ji zaposlovali kakšno osebo manj, ki bi lahko na ta račun počela celo kaj bolj koristnega kot urejala en milijon odločb.... Še ena butalska: imam 2 otroka, oba hodita v isti vrtec v isto enoto, celo položnice dobim v 1 kuverti, ampak sta dve položnici. Najbrž je to prekunjštno da bi recimo ti dve položnici združili.....
Takih butalskih je še na tone, take rešitve samo žrejo sredstva, ne premakne se pa itak nikamor da bi bile zadeve malo bolj racionalne...
A sem omenil da so mi v premoženje šteli kamp prikolico, staro reci in piši celih 29 let
Saj na koncu se pri odločbi ne pozna ampak smešno pa je.