Placilo vrtca, varcevanje ipd...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Slovenija ima kar nekaj „nafte” samo jo nekako ne znano prodati. Tisti ki jo pa prodajo jo pa običajno poceni prodajo v rafinerijo v tujino, potem pa kupimo bencin po visoko ceni od te rafinerije. Na tak način si res ne moremo dvigniti standarda.
Pa da si ne boš preveč možganov gubal.
„Nafta” je recimo lahko les v gozdu pa še kaj....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:„Nafta” je recimo lahko les v gozdu pa še kaj....
Pišeš generične floskule. Ustanovi podjetje in izkoristi to "nafto". Pozabi "Slovenija". Državnih podjetij ni več, kar so, več odnašajo kot prinašajo. Rabiš privatno iniciativo, ki bo to znala izkoristiti. Jaz ne znam in se tega ne bi lotil, mogoče znaš ti.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
Sicer je totalno OFF

Tukaj ima Hanzi po svoje prav - iz nafte ali "nafte" (beri: naravna bogatsva) bi lahko država potegnila bistveno več kot do sedaj.
Dokler pa dovoli "ropanje" gozdov (beri: prodajo surovega lesa bistveno pod ceno in z "avstrijsko podmero") deloma tudi iz državnih gozdov, bo pač treba proračun polniti od drugod.
Je pa tole zaračan krog: ker država ne pobere vseh davščin, si le-te zagotovi preko drugih (obremenitev stroška dela), tako "delo" postane v SLO predrago in se seli v druge države - s tem, da možna količina pobranih davščin (iz plače, iz dobička - ne samo "glavnega proizvajalca" ampak tudi povezanih podjetji) zmanjšuje. da se ta primanjklaj pokrije pa se dvigenjo spet davščine (socialne dajatve iz/na plače).
crazy1.gif

Da me ne bo sedaj nekdo napadel kako sem "levi" in kam nas je to "levo" pripeljalo!
Oboje je potrebno - varčevati v javni porabi, ampak obenem poskrbeti, da se ustvari okolje, kjer bo možen gospodarski razvoj (in s tem delovna mesta, plače in iz tega pobrane davščine).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Tam je maks. cena vrtca cca. 140€

Link?

evo malo googla zate: klik

za prvega otroka je 3% dohodka oz. maximalno 1260 kron, kar je nekaj manj kot 150€ po današnjem tečaju

EDIT: btw, da dosežeš maksimum rabi gospodinstvo 5 jurjev mesečnega dohodka

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:„Nafta” je recimo lahko les v gozdu pa še kaj....
Pišeš generične floskule. Ustanovi podjetje in izkoristi to "nafto". Pozabi "Slovenija". Državnih podjetij ni več, kar so, več odnašajo kot prinašajo. Rabiš privatno iniciativo, ki bo to znala izkoristiti. Jaz ne znam in se tega ne bi lotil, mogoče znaš ti.

Pošteno povedano mi je jermen malo dol padel pri bojih s slo birokracijo. Sem že dovolj denarja zmetal za to birokracijo s premalo (nič) izplena. Nekaj poskušajo v okolici mokronoga. Mogoče jim bo uspelo.

Dokler bodo v sloveniji trgovski centri gonilo razvoja, proizvodnja pa zaviranje razvoja ne bo bolje.
Dovolj floskul

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Mah klinac. Gledam tele kriterije, itak ne bova dobila vrtca. Moja ima "samo" zacasno prebivalisce v ljubljani že 11 let, pa nama odpade vec kot pol tock, ker ni imela stalnega. Jaz imam stalnega ze 30 let v Lj. Nima veze...
smirk-1.gif

Pol pa še forc nima ravno 1.9 rojstni dan pa si v p
bonk.gif

Res je tema vse skupaj, ratal je hujš k draft za NASO
stupid-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Dobil odločbo za otroške, upošteval prihodke v 2011 ki jih v 2012 in 2013 ni, upošteval premoženje ki sem ga kupil v 2012 tudi s prihodki iz 2011.
Po nekem ključu so upošteval tudi nek neznane % hiše, čeprav 1. točka v 18. členu ZUPJS omenja da se premoženje v katerem bivaš ne upošteva.

Komentar so že dobili po emailu, uradno pritožbo pa še napišem po pogovoru s CSD.
Sem 2 razreda višje kot lani, čeprav imamo nižje dohodke....

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mah pri nas je povsod isto, sam ugotoviš šele ko si sam vpleten.

Pa nism črnogled, sam te zadeve so pa res v p. rešeno.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:

Ali mi lahko razložiš v čem je razlika med tem , da imam otroke v olajšavi in poleti plačam dohodnino in
med tem, da otrok nimam v olajšavi in poleti dobim razliko nazaj?
Mogoče si spregledal, da če uveljavljaš olajšavo imaš višjo neto plačo? CSD pa gleda povprečni neto dohodek na družinskega člana.
d055.gif

Mogoče si ti spregledal, da je neto plača izračunana po obračunu dohodnine? In se ti tisto povračilo iz naslova otroških olajšav upošteva? Čisto ista figa je ali imaš olajšavo čez leto ali ne, osnova za neto bo enaka.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Dobil odločbo za otroške, upošteval prihodke v 2011 ki jih v 2012 in 2013 ni, upošteval premoženje ki sem ga kupil v 2012 tudi s prihodki iz 2011.
Po nekem ključu so upošteval tudi nek neznane % hiše, čeprav 1. točka v 18. členu ZUPJS omenja da se premoženje v katerem bivaš ne upošteva.

Komentar so že dobili po emailu, uradno pritožbo pa še napišem po pogovoru s CSD.
Sem 2 razreda višje kot lani, čeprav imamo nižje dohodke....

Jebat ga, dokler ni dohodnina za 2012 zaključena upoštevajo podatke za prejšne leto. Za hišo si pa poglej kaki m2 ti "pripadajo" glede na število članov, vse kar je več gre v fiktivno premoženje, je bilo že večkrat napisano.

Nazadnje urejeno:

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:

Ali mi lahko razložiš v čem je razlika med tem , da imam otroke v olajšavi in poleti plačam dohodnino in
med tem, da otrok nimam v olajšavi in poleti dobim razliko nazaj?
Mogoče si spregledal, da če uveljavljaš olajšavo imaš višjo neto plačo? CSD pa gleda povprečni neto dohodek na družinskega člana.
d055.gif

Mogoče si ti spregledal, da je neto plača izračunana po obračunu dohodnine? In se ti tisto povračilo iz naslova otroških olajšav upošteva? Čisto ista figa je ali imaš olajšavo čez leto ali ne, osnova za neto bo enaka.
To povej Robertu, ne meni. Meni je jasno, da je vseeno, ali imam v olajšavi otroke ali ne, pri izračunu v kateri razred padem za plačilo vrtca. Drugim očitno ne.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Jaz sem se tudi pritožil. Sem preskočil razred plačila vrtca ker so mi upoštevali neko dividendo iz leta 2010, otroški dodatek so mi pa zaradi istega razloga skinl. Po domače rečeno so malomarni: vložil konec 2012, dobil odločbo januarja 2013. Ok, so presojali na dan vloge, torej 2012. Eno leto prej je 2011 in dividendo sem imel v tem letu 0 - ne da ni bilo podatka za prejšnje leto, bil je, ampak je bil podatek in to 0, se pravi so vzeli še leto poprej. Da ne govorim o tem da so nekatere dohodke pa indeksirali na 2013. Se pravi pol dohodkov presojali kot da odločajo v 2012, pol pa revaloriziranih na 2013. Skratka imho to ne bi smelo iti skozi, bom videl čez kake 3 mesece ko dobim nazaj. Hvala bogu da gre froc jeseni v šolo da se ne bo treba ukvarjat z vrtčevskimi zadevami.
Sicer ima pa nek predhodnik prav: vrtci so za socialne primere, ostali si jih ne morejo privoščit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Sem ugotovil v evidencah da imam nekam veliko hišo. Bo treba tole mal zvohat kako je predhodni lastnik podal podatke gursu ob cenitvi nepremičnine. Kolikor vem se hodniki, garaže kurilnice stopnišče ne štejejo v uporabno površino. Tudi mansarda pod 1,40 m višine mislim da se ne upošteva. Bo treba meter pa načrte v roke vzet.

sicer pa normativ je tale tabela x2 če si prav razlagam ZUPJS

Edit: ko smo lani 4 živel na 23m2 jih ni nič zanimalo.
V gursu imam zavedenih 144 m2. So pa morali imeti precej elastičen meter da so to kvadraturo namerili v hiši zunanjih dimenzij 11x9m. Uporabno površino imam samo v pritličju.
1711255-normativzastanovanjenajemneprofitno.JPG

Priponke

• 1711255-normativzastanovanjenajemneprofitno.JPG
    1711255-normativzastanovanjenajemneprofitno.JPG
    40,7 KB · Ogledi: 120
Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik apico pravi:
Midva z ženo imava vsak svoj račun in še enega skupnega, kamor nakazujeva denar za redne stroške, hrano itd. Če se ne motim so nam ta denar, ki je bil najprej upoštevan kot dohodnina vsakega posameznika, šteli še kot prihranke. Da ne govorimo o tem, da so izdali junija odločbo z junijskim stanjem na računu, odločba pa je veljala že od januarja (istega leta) naprej.

A moraš kje prijaviti, če imata oba svoj račun, potem pa tretjega v eni tretji banki na katerega gre keš ?

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
sej to da dobiš danes (25. 2) odločbo za spremenjeno plačilo vrtca za 1. otroka, ki si jo oddal na podlagi rojstva drugega 12.9 pač nič ne šteje...
to, da so upoštevali obresti od depozitov, za katere sem tako ali tako moral plačati davek (ki btw ni odbit), da niso upoštevali DOPLAČILO dohodnine (vpisano kot 0 €), da so upoštevali 1117,11 € kolikor jih ima 5 letni otrok na svojem računu sploh ne omenjam...

z rojstvom še enega otroka smo padli cel 1 razred... cel 1,43% čez mejo da bi padli cela 2 razreda...