Plačevanje SAZASu in IPFu ???

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Bom za hec poslal tole vprašanje na SAZAS, pa da vidim odgovor. Ideja ni slaba, evo *...
zmaga.gif

B81

22. jul 2007
37.613
10.907
113
Kaj pa koncerti recimo hrvaških izvajalcev? Gledal sem, da je potrebno po koncertu dat spisek in poslat...pa to so zneski v 100 ali 1000 eur...

Sem

Pripravnik
9. dec 2010
68
0
6
SAZAS in podobni so moj večni trn v peti, zato kar dobro poznam kako laufajo razmere.

Povezav na netu je toliko, da se sploh ne znajdeš ven iz njih. Je pa res, da se mnogi trudijo, da bi se jih znebili a zaenkrat brez konkretnih rezultatov.. .

Po trenutno veljavni zakonodaji, je potrebno plačevati vse SAZAS, IPF in RTV, v kolikor imaš montiran radio ali kakršnikoli drugo napravo, ki omogoča predvajanje,... tudi ekonom lonec, če poje...

ena zadnjih konkretnih razprav:

http://www.facebook.com/notes....184623678221765

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kaj pa če kupiš v tujini, ali moraš vseeno plačevati tem požeruhom?
Kupiš kaj?
Nosilec?

SAZAS kasira za izvajanje, torej če izvajaš v Sloveniji, plačaš.

B81

22. jul 2007
37.613
10.907
113
Kolega producent in DJ, katerega skupina producira elektronsko glasbo, jim reče, da on ne zahteva nič od nikogar in tudi ne misli plačevat za lastne pravice. Do zdaj ima mir.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Meni je znanec pripovedal storijo o tem, da ko je to naredil en mozakar v lastni trgovini, so mu vseeno zaracunali, ceprav je predvajana glasba bila njegovo delo in njemu od SAZASa ni nikoli kapnilo nic.

Ali je to res ali ne, nimam moznosti preveriti.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Se jim sploh ne da izognit?

Kaj pa če mi kolega Dj naredi glasbo? Bodo vseeno težili...sigurno obstajajo luknje, sam noben odvetnik nima interesa se pozabavat s tem...škoda

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
pa javno predvajanje tudi kasirjao... večinoma po stolih.........

tko da ni lih tko kot ti praviš, zato lokali za predvajanje muske plačajo...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
ksz
Nisem dobil še nobenega pametnega odgovora iz strani odgovornih, zato bom kar tukaj postavil nekaj vprašanj

1. Če nimam radijskega sprejemnika in imam samo CD predvajalnik, a moram tudi plačat RTV prispevek? Pa če se predvaja internetni radio? Npr. Radio City, radio Center, kakšna radijska postaja preko Winamp? Predvidevam, da v tem primeru RTV prispevka ni potrebno plačat, nisem pa ziher...

2. Če se vrti radijska postaja preko interneta, je potrebno plačat Sazasu in IPF-u?

3. Razmišljam tudi o opciji sklenitve kakšne pogodbe s katero od komercialnih radijskih postaj, da se bo v lokalu oz. trgovini predvajala samo ta postaja v zameno za plačilo Sazasu. A je ta opcija možna?

Da ne bo pomote, ne gre se mi za tistih nekaj 10 eur stroškov, ampak se gre za princip, da ne mislim financirat mrhovinarjev na Sazasu.
Ko bom videl, koliko je kateri od avtorjev dobil, potem ni problema. Do takrat pa je Sazas za mene mrhovinarsko združenje, ki financira samo prisklednike a'la Predin, Lovšin, Greblo ipd. Ko bodo pa evre sorazmerno z predvajanjem dobili tudi bendi kot so U2, metallica, Bon Jovi, maddona, Adams ipd., pa z veseljem plačam.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Odgovarjam samo na prvo tocko (RTV prispevek, nic SAZASa ali cesarkoli podobnega): ce nimas radia in tudi ne TV sprejemnika, ti ni treba placevati. Pika. To ti jasno pise v dopisu, ki ti ga RTV poslje (recimo po priklopu elektrike) in pricakuje, da bos sam prijavil kar imas. Svoje pisanje seveda podprejo z vsemi groznjami, ki jim jih zakon omogoca (malo manj kot da ti bodo zakurili bajto in poseksali psa, ce ne prijavis vsega kar imas ...).

Kolega je delal na RTV, nekaj casa tudi na oddelku, kjer imajo cez te groznje. Rekel je, da ni nobene pravne osnove, da bi ti moral nekoga spustiti v svoje stanovanje. To je sicer rekla-kazala, a moje prvo vprasanje kaksnemu kljukcu na vratih bi bilo, ce mi lahko pokaze zakaj bi moral jaz njega spustiti noter. Da/Ne, druge opcije ni. Ce zares nimas radia in TV, se tako ali tako nimas cesa bati, naj aparatcik dobi se nekaj bonusa na svojo parazitsko placo
wink-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Če se kupi neko glasbo, recimo nek royalty free oz. glasbo, za katero v tujini ni treba plačevati PRS in PPL pravic - bo treba sazasu vseeno plačati ali ne?

B81

22. jul 2007
37.613
10.907
113
Seos ded!

V službi smo 'prodali' TV zaradi neuporabe...na rtv strani sem našel odstopno izjavo, jo izpolnil, zdaj pa je treba nekako vsaka tri leta to obnovit (izjavo), drugače dobiš položnico samo od sebe, če pozabiš...radio smo obdržali, tako da samo to plačujemo zdaj, 3.55€.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Kolega je delal na RTV, nekaj casa tudi na oddelku, kjer imajo cez te groznje. Rekel je, da ni nobene pravne osnove, da bi ti moral nekoga spustiti v svoje stanovanje. To je sicer rekla-kazala, a moje prvo vprasanje kaksnemu kljukcu na vratih bi bilo, ce mi lahko pokaze zakaj bi moral jaz njega spustiti noter. Da/Ne, druge opcije ni. Ce zares nimas radia in TV, se tako ali tako nimas cesa bati, naj aparatcik dobi se nekaj bonusa na svojo parazitsko placo
wink-1.gif
Bi rekel, ker niti policija ti ne sme vstopit, če nima prav naloga za točno ta naslov...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
V trgovini sploh ni prijavljenega niti TV-ja niti radija. Zato se tudi ne plačuje RTV prispevka. Bi pa sedaj mi2 uvedla neko "špilanje" v trgovini, predvsem zaradi boljšega vzdušja in počutja strank. In to najraje preko interneta ker itak vse komercialne radijske postaje oddajajo tudi na netu.

Radirko mi je dal zelo pozitiven odgovor glede RTV. Pa tudi ta Sazas boma še nekako požrla, ker skupaj z IPF-om znese nekaj manj kot 20 eur mesečno. Neka muzika pa mora bit...