plača?

bolhica

Pripravnik
7. feb 2008
87
0
6
35
zdravo!
zanima me, če je kdo tak, ki dela v mercatorju ali v peko(prodajalna z obutvijo), in bi mi vedel povedati koliko ima plače, ter kateri stroški so všteti...???

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kolegica pravi da dobi v merkatorju malo vec kot 600EUR, je prodajalka z 5 let delovne dobe. Nisem pa gledal placilne liste.

Dobijo pa se dober regres, bozicnico pa se kaksne nagrade se najdejo. Niti ni toliko slabo no v primerjavi z drugimi trgovinami mislim da ima merkator najboljse place.

LP

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kolegica pravi da dobi v merkatorju malo vec kot 600EUR, je prodajalka z 5 let delovne dobe. Nisem pa gledal placilne liste.

Dobijo pa se dober regres, bozicnico pa se kaksne nagrade se najdejo. Niti ni toliko slabo no v primerjavi z drugimi trgovinami mislim da ima merkator najboljse place.

LP

Ja 600 evrov pa res ni slabo.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

LP

Daleč od tega. Merkur ima boljše plače + nagrade na skoraj vsakem pikniku (tudi po 400eur neto na zaposlenega itd.). Regresi, božičnice (in to večje kot marsikje drugje) so pa itak samoumevne.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

LP

kar se tiče "nagrad" oz. podobnega, so to ponavadi Meractor boni, če so meni prav povedali...
drugač pa so plače enake kot drugje (Tuš ipd) - borne.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Tasca je delala v TUŠu pa je imela vedno manj kot 600EUR. Sedaj dela v SPAR In dobi 400EUR z vsem (potni stroski...). Ful slabo proti merkatorju, ce pa se gledam da ima ona 25let delovne dobe kolegica pa samo 5 pa dobi vec place, se mi zdi da ima merkator najboljse place. Govorim pa o zivilskih trgovinah, ne tehnicnih (merkur, mimovrste...).

Obe pa delata v teh megamarketih a kaj so centri, mogoce so place v manjsih trgovinah drugacne.

LP

B81

22. jul 2007
37.075
10.578
113
Lidl ima dobre plače in pa Hofer. Je kolega tam namestnik poslovodje, okoli jurja dobi. Mislim, da z vsem, morem vprašat.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

LP

Daleč od tega. Merkur ima boljše plače + nagrade na skoraj vsakem pikniku (tudi po 400eur neto na zaposlenega itd.). Regresi, božičnice (in to večje kot marsikje drugje) so pa itak samoumevne.

Imaš kake info kako je pa v Big Bangu? Tud spada v skupino Merkur, a je pol podobna situacija?
tnx.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
600 € je premalo, sploh če upoštevamo da je treba delat vikende, popoldne ... mislil sem da neto+dodatki znesejo vsaj 800 € mesečno.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak pa je v tehničnih/računalniških trgovinah (Big Bang, Comtron...)? Mislim bolj svetovalca v trgovini, ne delo na blagajni.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
600 € je premalo, sploh če upoštevamo da je treba delat vikende, popoldne ... mislil sem da neto+dodatki znesejo vsaj 800 € mesečno.

optimist. 600€ za trgovca za opravljanih 170ur mesečno je povsem realno. Sori. Moja mati je delala kot referentka in prodajalka zraven v neki veliki trgovino in je dobila cca 500€ (delovne dobe +30 let). Aja pa seveda vključno s turnusom ter dve soboti v mesecu.
Poznam pa še eno ki dela v neki drugi trgovini isto na turnuse pa ma mal boljšo plačo pa dobi okol 550€ (neto z malco vred), tako da se mi 600€ zdi čist ok za prodajalca.

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

LP

Imaš kake info kako je pa v Big Bangu? Tud spada v skupino Merkur, a je pol podobna situacija?
tnx.

Za BOF in BigBang pa na žalost ne vem.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Pri taki konkurenci, kakšne plače pa bi pričakoval?

wtf? zdaj si že doktor ekonomije?
Kaj v nemčiji bi po tej logiki morali imet 400€ plače, v usa pa 300€? Konkurenca je qurba ja
stupid-1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.059
838
113
Res, da so place mizerne, ampak, ce pogledamo nekoga z univerzitetno izobrazbo, ki nese domov 1k€ se meni to zdi cisto normalna placa. Oz vsaj razlika med placami. Nismo vec v socializmu, kjer so vsi imeli "enake" place in nazalost je trgovka eden od najslabse placanih poklicev.