Enostavno jih je veliko preveč v JS.Mi je fenomen kako v praktično vseh branžah primanjkuje delavcev. Le ti oddajajo drugam...
Kam? Kje so vsi? A naš je tolk manj, al je res tolk več dela.... Ali pa je enostavno preveč preplačane birokracije povsod, od JS do privat sektorja. V firmi kateri delam lahko to z lahkoto potrdim (gospodarstvo), pa ni država lastnik, in če je tako pri nas, sem prepričan da je v JS še huje.
Vsi skupaj pa smo razvijeni, in 900€ ni nič, 1400€ slabo..., na leto pa razlika v plačal ogromna.
Zato je pa kriva politika oziroma družba kot taka. Zadnjic govorim z znancem, zena podravnateljica, pumpal so jo da bi prevzela ravnatelstvo, pa je rekla da niti pod razno.koliko ur pa obsega v kurikulumu sitnih staršev? to je rak rana celega vzgojno-izobraževalnega sistema pri nas. Prevelik vpliv in preveliko popuščanje staršem. vzgojitelji in učitelji z otroki samimi nimajo tok težav, so poklic lahko čisto zadeli. samo opravljati ga ne smejo.
ne vem, pa saj to se vidi, da se vsi ognejo na daleč. včasih je bilo vprašanje, komu si ga potegnu, da si službo kot učitelj ali vzgojitelj dobil, danes se mi rolajo na FB od ravnatelja pasice iščemo tega, iščemo onega. Za NDČ. pa nikjer nobenga... pa medsebojno si kader kradejo. ali so morebiti otroci zadnjih 5-10 let problem?
Sj pravim, birokracije in birokratov je enostavno preveč, pa še ti si izmišljujejo nove in nove birokratska ovire, samo zato, da pokažejo, da nekaj delajo in da se širijo.Enostavno jih je veliko preveč v JS.
Baje primanjkuje učiteljev. Ali pa so samo hudo razvajeni in več ne želijo učit 30+ učencev na razred.
A ni tudi z zdravniki podobno? Precej manj ljudi/zdravnik kot pred časi?
Ministrstvo za kmetistvo z vsemi službami ki so povezano s tem resorjem ima najbrz ze vec zaposlenih kot pa je cistih (ki ne hodijo v sluzbo) kmetov.Sj pravim, birokracije in birokratov je enostavno preveč, pa še ti si izmišljujejo nove in nove birokratska ovire, samo zato, da pokažejo, da nekaj delajo in da se širijo.
Finta je v tem da trgovke že dolgo nimajo jurja...Dvomim da veliko vzgojitekjic ko imajo jurjja sesto netto odhaja v hofer premetavat skatle za jurja.
Ce pa gre to delat, naj se pa vprasa ce ni fallia izobrazevanja po srednji soli
Da je vzgojiteljica prišla do 1600 neto je že ene 15 let vzgojiteljica.....Dvomim da veliko vzgojitekjic ko imajo jurjja sesto netto odhaja v hofer premetavat skatle za jurja.
Ce pa gre to delat, naj se pa vprasa ce ni fallia izobrazevanja po srednji soli
Ni to noben baje.Baje primanjkuje učiteljev. Ali pa so samo hudo razvajeni in več ne želijo učit 30+ učencev na razred.
Zakaj imam obcutek da nekatere se dolgo ne bodo imele jurja?Finta je v tem da trgovke že dolgo nimajo jurja...
Vzgojiteljice so na začetku daleč pod 1600. Saj sem napisal da je to z vsemi napredovanji. Veliko jih nima tega.
Zakaj pa je tako? Ker učitelj ne more narediti nič, niti normalno poučevat, brez da bi ga zezali zbor staršev, odvetnikov..... Učitelj nima nobene avtoritete, ker mu je sistem ne dovoli. Pa še kaj, pa ne bom... Je res?Ni to noben baje.
Lani al predlani sta bla 2 vpisana na fiziko v MB. Lani smo meli razpis 4 mesce za TJA, nadomeščanje do konca leta. 100% obseg. Ni bilo ljudi.
V zadnjih 5 letih se je tak spremenilo, da brezveze. Ne dobiš folka, ko si jih mel včasih 20 gladko na vsakem razpisu. Čez 5 let bo razpad na naravoslovnem področju. 8 let nazaj ko sn pošiljal okoli nisem mel šanse brez strokovnega. Niti povohali te niso. Zaj bi folk iz faxa vzeli, ker drugega ni na določenih področjih.
Včasih si za učno pomoč (javna dela) dobil učitelje, ki niso meli službe. Zdaj dobiš... mah raje ne bom napisal kaj, da me ne banajo spet
Ucitelji so si sami vzeli avtoriteto.Zakaj pa je tako? Ker učitelj ne more narediti nič, niti normalno poučevat, brez da bi ga zezali zbor staršev, odvetnikov..... Učitelj nima nobene avtoritete, ker mu je sistem ne dovoli. Pa še kaj, pa ne bom... Je res?
Šolstvo so zjebali z Alma Mater Evropejami in podobnimi. Zato je preveč diplomirancev, ki so plačali svojo diplomo.. Ostalo niti ne tako. Če imajo v OŠ boljše ocene, jih imajo ker se nekateri starši bolj ukvarjajo z otroci, ker so tudi starši bolj izobraženi. Recimo v moji generaciji ni bilo starša, ki bi se ukvarjal z nami. Jaz se precej z mojimi otroci.
Kaki je pedagoški faks, nebom komentrial. Nisem hodil na njega. Sigurno pa težji od Alme.
In koliko misliš, da zasluži dipl.ing. npr. v Gorenju?Da je vzgojiteljica prišla do 1600 neto je že ene 15 let vzgojiteljica.....
Upoštevaj za zdravnike, in še marsikatero drugo medicinsko osebje, še 60+ dni dopusta pa razna izobraževanje in "izobraževanja" pa ni čudno, da ji je "premalo."Enostavno jih je veliko preveč v JS.
Baje primanjkuje učiteljev. Ali pa so samo hudo razvajeni in več ne želijo učit 30+ učencev na razred.
A ni tudi z zdravniki podobno? Precej manj ljudi/zdravnik kot pred časi?
Mrbit mešaš "zdravnike" z doc.dr, prof, izrednimi profesorji doktorji.... No namreč slednji imajo mogoče do 60 dni dopusta. Pot do njihovih dosežkov ni končana Alma. Ni pa 60 dni splošno pravilo za vsako "medicinsko sestro".Upoštevaj za zdravnike, in še marsikatero drugo medicinsko osebje, še 60+ dni dopusta pa razna izobraževanje in "izobraževanja" pa ni čudno, da ji je "premalo."
In koliko misliš, da zasluži dipl.ing. npr. v Gorenju?
Da ostalih benefitov dosmrtne službice v JS niti ne omenjamo.
Tole je en tak klišejski bulšit, ki ga seveda z dejstvi nisi sposoben podkrepit.Ucitelji so si sami vzeli avtoriteto.
Predvsem s sanjanjem, da so bogi in premalo plačani. Pa še dopusta imajo premalo.