Se strinjam.če je zdravnikov in sester premalo, še ne pomeni, da med njimi ni lenuhov (in ravno v zdravstvu ).
Se strinjam, da je vlada to zaj...Zahteva za dvig plač pa je popolnoma nepovezana s tem - gre za to, da je vlada (JJ) zrušila enotni plačilni sistem, pri čemer se ni ravno pokazala kot zagovornica dialoga med vpletenimi.
Ne mešaj dveh stvari. Moj predlog, kako urediti in zakaj se ne bo nikoli tako uredilo in trenutno zahtevo po povišanju plač.
In ja, ta zahteva je nepovezana s tem, to pa še ne pomeni, da je upravičena. Zahteva za dvig plač in stavka z razlogom, ker imajo oni več kot mi, je totalna neumnost. V privat sektorju se plače določajo glede na produktivnost. Ne pa ker ima on več, hočem tudi jaz več. Čeprav je morda (v tem primeru zdravniki) dobil več, zato da se gasi požar zaradi preobremenjenosti (pa ne pravim, da je to v redu). In sedaj naj bi recimo šolniki in uradniki iz tega razloga dobili isto več, čeprav so obremenjeni koliko? Enako kot prej. Uradniki še manj, ker sedaj bistveno več opravil gre preko euprave kot prej.