Greva po vrsti.
Velika večina v JS je tudi DELAVCEV. Hodijo v službo, opravijo svojo delo in bi bili na koncu meseca radi primerno nagrajeni, kot vsi ostali.
? A res? No, jaz sem TAKOJ ZA TO, DA SO 100% PRIMERNO NAGRAJENI. Pa nagrada ni na leta vegetiranja in praskanja po riti v js ter glede na to, kako lezeš nekomu v rit ali pa, če pripadaš ustrezni politični stranki.
Recimo moj predlog:
30% lenuhov in političnih nastavljenjcev vreči ven (pa ne z uravnilovko po vseh organizacijah: recimo zdravniških sester, policistov, itd. je premalo; raznih uradov za praskanje po riti in jeb... državljanov v glavo pa preveč in se jih enostavno 100% spoka na zavod), oblikovati primerna merila za nagrajevanje (in NE 95% zaposlenih v nekem uradu ne more imeti oceno najboljši in napredovanje po razredih vsako leto) in nagraditi uspešne.
Hkrati je potrebno nekaterim dejansko tudi dvigniti osnovno plačo. Recimo zdravniška sestra v treh izmenah, pa prinese domov jurja. A si ti nor? Ni čudno, da odhajajo.
Torej jaz NISEM proti dvigu plač uspešnim in zavzetim v javnem sektorju. In že večkrat napisal, da so taki v JS. Na zgornji predlog, bi se delovnim in uspešnim ali pa le povprečnim dvignile plače, masa plač pa bi se zmanjšala, ker bi lenuharje spokali ven.
Sedaj pa to primerjaj z zahtevami sindikatov. Uravnilovka, vsem 6 razredov gor. E, proti temu pa sem.
in od njega plačilka je sestavljena tako, da se zraven pobere kar največ davkov, bistveno več kot pri identični situaciji (strošek delavca) v privat sektorju. Zaradi tega je konec meseca tudi manjši otroški dodatek in višji vrtec, pa zanj ni neprofitnih najemnin, čeprav v reali domov nese bistevno manj, kot tisti, ki vse to imajo.
In ti pišeš o demagogiji? O kakšnih večih pobranih davkih tukaj pišeš? A to potem Telekom, Gen-I, Elektro, Revoz, Krka, Santoz in vsi ostali na veliko goljufajo in na črno plačujejo zaposlene? A o tem pišeš? Hkrati pa mene obtožuješ za demagogijo. Pa še enkrat: NE mešaj lastnika podjetja z novim Porsche Cayennom na socialki z delavci.
Jabolke in hruške, ja... samo za demagoge in tiste, ki sicer tudi to niso sposobni biti, ampak se zraven postavijo vsakič, ko je treba gnojnico polivat. edini način, da se vsaj počuti nekaj vrednega.
Jaz se počutim prav dovolj vrednega, ne rabim tega. Mi gre pa na bruhanje, ko vidim, kaj se dogaja. A veš kaj bi rad videl (in bi šel tako z njimi ven stavkat)? Da se zaposleni zbunijo, fuknejo trenutne vodje sindikatov stran in izvolijo take predstavnike, ki bi dejansko želeli kaj spremeniti in NAGRADITI uspešne, pridne, korektne in fuknat ven lenobe in politične nastavljance. Pa je žal to utopija. In veš zakaj? Zato ker so v ju nadpovprečno (to NE pomeni, da so vsi lenuhi, jih je pa bistveno več kot v privat sektorju, kjer ti direktor lepo knjižico da, ko mešaš meglo ali pa še ostale motiš pri delovnem procesu) ostali le lenuhi, ker njim to ustreza. So plačani preveč za to kar delajo in se prekleto zavedajo tega. In takim na počez dvigovanje plač brez komponente uspešnosti je čisto zlato.
Lep dokaz je pa tukaj:
Jaz nisem JS... Sem pa bila daljnega leta 2010 ene pol leta, takrat ko je bilo tam baje še bolj sanjsko kot danes. Mizerija v vseh pogledih. Od denarja do kolektiva.
Toliko zahrbtnosti in vsega ostalega, kot sem videl v nekaterih kolektivih v javnem sektorju nisem nikoli doživel v privat sektorju. Razlog: lenuhi nimajo kaj za delat in potem motijo/serjejo še po vseh ostalih. V privat sektorju enostavno nimaš časa za kaj takega. Dejansko so bila v določenih organizacijah izmišljena delovna mesta za politične nastavljence in če je bila sreča je ta le vlekel denar in sploh v organizacijo ni prišel. Če je bila pa nesreča, je pa hodil v službo in DRUGIM grenil življenje in motil delovni proces.
Sedaj mi pa povej, kje spet demagogijo zganjam.