Citat:
Izkušnje
Iščemo sodelavce.
Na firmi imamo delovno mesto, na katerem se dela tole:
* Hodiš na sestanke z naročniki, popiješ kavo z njimi, včasih tudi limonado ali vodo, odvisno, koliko kav si že vrgel vase.
* Vsakič, ko si na teh sestankih naročnik zaželi belega medveda in ti to pove na glas, rečeš DA, GA BOMO NAŠLI.
* Vsakič, ko si naročnik zaželi belega medveda in ti tega NE pove na glas, rečeš SI ŽELITE BELEGA MEDVEDA? NI FRKE, GA BOMO NAŠLI.
* Prideš v pisarno, zbereš ljudi in jim poveš, da iščemo belega medveda.
* Medtem, ko drugi iščejo belega medveda, ti razmišljaš, da bi ob tem bilo dobro poiskati še kakšno štiriperesno deteljo, sigurno obstaja kak naročnik, ki jo potrebuje.
* Spet zbereš ljudi okrog sebe in jim razložiš, da ne bodo porabili nič več časa, če bodo ob belem medvedu iskali še štiriperesno deteljico.
* Ljudje ti verjamejo.
* Ob koncu dneva pogledaš skozi okno na Lj. grad in Alpe, si zadovoljen, imaš občutek, da si veliko naredil za naročnike in za svoje sodelavce.
* Konec meseca si finančno nagrajen za svoje delo.
Na žalost je to delovno mesto zasedeno. Je moje.
In ker je belih medvedov malo in štiriperesnih deteljic prav tako, odpiram naslednje delovno mesto:
* Delali boste od jutra do večera.
* Delali boste za malico, brez plače.
* Delali boste hitro in učinkovito.
* Delali boste z mano in mojo ekipo. Če boste pametni, boste izvedeli vse, kar ste si kadarkoli želeli vedeti.
* Delali boste na projektih Samsung, Nivea, Labello, SAP.
* Delali boste na projektih, ki jih ne smem omenjati.
* Delali boste online in offline.
* Aja, seveda, delali boste PR in Event Management.
Saj vem, vse je super, samo tale točka dve, da boste delali za malico, vas bega… vem, vem,… ampak dajte to pogledati drugače. Ker, če znate pogledati drugače, ste oseba za nas.
Moj email: kamenko(at)adrema(pika)eu.
P.S.
* Ne pišite mi, kako bi si srčno želeli delati z nami. Vsi to napišejo.
* Ne pošiljajte mi CVjev, ker so si vsi podobni.
* Ne naštevajte mi vseh administrativnih del, ki ste jih v življenju delali. Vsi smo jih.
* Ne pišite, da si želite nabirati izkušnje. Vsi to napišejo, redki si to resnično želijo.
* Sprašujte. Saj ne boste kar na slepo prišli k nam! In to za ceno malice!
Odgovori na vaša možna vprašanja:
Zakaj bi delal zate?
Glej, na svetu je toliko sranja, zberi si eno. Če nič druga, ti bom povedal vse, kar vem. In vem VELIKO.
A te bom res lahko vprašal čisto vse?
NE. Moje privat življenje pusti pri miru. Vsaj prvi teden, prosim.
Kdo za vraga je sploh Adrema?
Točno tako. Zato pa delamo z največjimi, ker smo PR agencija, ne samopromocijski studio.
Bom lahko šel vsak dan na kosilo?
TO MI DELAJ! Da, vsak dan. Ker je zdravo. In ker vsi ostali tudi gremo vsak dan na kosilo.
Koliko časa bom pa delal pri vas?
Končno nekdo, ki je opazil, da tega nisem napisal. Od začetka do konca junija.
A to pomeni, da moram pohiteti?
A to je retorično vprašanje?
Kaj naj rečem staršem, ko bodo izvedeli, da delam samo za malico, da nisem sposoben zaslužiti s tem, kar delam?
Reci jim, da na faksu ni nič drugače, samo, da se boš tukaj RES naučil stvari. In povej jim, da če tega ne razumejo, da se boš odselil.