Pirotehnika

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Verjamem, da ne, ampak to se še ni zgodilo, saj nikoli ne zleti tako, da bi ruknila potem direkt dol...je pa res, da nekih ogromnih raket nismo izstreljevali, tam je verjetno flaša neprimerna že zaradi mase rakete in dolžine palice...

kreden17

Zelenc'
25. dec 2012
5
0
1
V hoferju sem videl, da imajo kar poceni zadeve, drugače pa kakšne baterije na 50-100 šusov so lahko prav dober domač ognjemet..

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kar kupujte in streljajte. Danes so zopet poročali o tipu, ki mu je odneslo vse prste na desni roki in hudo poškodovalo obraz. To se vam seveda ne more zgoditi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.269
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kar kupujte in streljajte. Danes so zopet poročali o tipu, ki mu je odneslo vse prste na desni roki in hudo poškodovalo obraz. To se vam seveda ne more zgoditi.

Ja pri bateriji in raketi bolj težko...

zlatorooog

Zelenc'
25. dec 2012
3
0
1
Ve kdo mogoče kakšna je cena Paket 4 baterij (4 x 16 strelna baterija) in Komplet 4 baterij "MAGIC 4" oboje od Lecana, ter baterij v Tuš-u?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

grin1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.537
5.076
113
Zadnjič sem bral, da se da pse natrenirati, da se pokanja ne bojijo. Nekako to že gre, ker lovskim najbrž ne uničijo bobničev, da jih ni strah. Torej bi ljubitelji živali lahko razmišljali tudi o vzgoji psov.
Mimogrede - petarde so sploh dovoljene? Vem da se psi bojijo tudi raket, ki vseeno v zraku proizvedejo kar konkreten pok.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pri normalni uporabi v skladu z navodili se NOBENEMU to NE MORE nikoli zgoditi. Če se zajebavaš, delaš mal po svoje ali po možnosti še kaj predeluješ, je pa druga stvar

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Zadnjič sem bral, da se da pse natrenirati, da se pokanja ne bojijo. Nekako to že gre, ker lovskim najbrž ne uničijo bobničev, da jih ni strah. Torej bi ljubitelji živali lahko razmišljali tudi o vzgoji psov.
Mimogrede - petarde so sploh dovoljene? Vem da se psi bojijo tudi raket, ki vseeno v zraku proizvedejo kar konkreten pok.

ga lahko počasi prijavaš, da ne reagira na pok. ampak ponavadi gre obratno, če se boji pokanja, potem pač nikoli ne rata lovski pes :D

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.050
454
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz veliko raje bolj od daleč gledam, kako spuščajo rakete. Imam več od tega. Petarde pa sovražim.bJe pa zanimivo, vsako leto isto: opozarjanje pred metanjem petard. In vedno znova ''meni se pa to že ne more narediti''... Ne more se ti narediti edino v primeru, da NE MEČEŠ PETARD.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.537
5.076
113
Vsaka stvar je nevarna. Vendar je veliko več mrtvih in poškodovanih zaradi avtomobilov kot zaradi pirotehnike.
Seveda so nekatere stvari bolj nujne kot druge. Vendar tudi z avtomobilom ne opravimo samo nujnih voženj. Kogar pirotehnika veseli, naj pač da denar zato. Pri nas sosedje kupijo tak arsenal, da meni ni treba zapravljati in lahko njihovo gledam
smile-1.gif
.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

Ne, petarde niso dovoljene.

Kar se pa psov tiče je pa tako. Obstajajo psi, ki so streloplahi in takih psov ne moreš navaditi na to, da poke mirno prenašajo. So psi, ki so na meji... te navadiš, da na poke ne odreagirajo a se ob tem še vedno ne počutijo dobro (so pod stresom). In so psi, ki strele (poke) normalno prenašajo a tudi tu ni čisto enostavno... če je pokanja preveč tudi ti začnejo na to reagirati. To so pač frekvence, katere oni slišijo zelo drugače kot mi.

Tako, da "učenje" ali "privajanje" psa na pokanje nikakor ni prava pot, ker to dobesedno ni izvedljivo
wink-1.gif
.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Moj kužek se do približno sedmega leta sploh ni bal pokanja. Z mano je hodil gledat ognjemete. Potem se pa je čez noč pričel bati in sedaj je okoli novega leta pravi revež. Ko se spusti mrak, noče več ven, ker ve, da takrat poka. Znori že, ko sliši svist rakete, da o petardah ne govorim.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ne vem več, kje sem bral, da se da psa navaditi. Google pod prvi zadetek veže to ven: novoletno pokanje in psi, kjer tudi pravi, da bi se naj dalo...

super! samo še en posnetek rabim za koze, bika pa tako-ali-tako nič več ne gane :D
/off
google najde marsikaj. Saj v Gazi so tudi vsi psi navajeni, da poka. Vprašanje je le, če moraš potem doma celo leto nažigat, da se okrog novega leta ne ustraši ko poči sosed
bonk.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ne vem več, kje sem bral, da se da psa navaditi. Google pod prvi zadetek veže to ven: novoletno pokanje in psi, kjer tudi pravi, da bi se naj dalo...

Ti pogooglaš in nekaj najdeš, jaz sem ti pa prej iz prakse napisal. Ker podatek ima večko veljavo?

Drugače je pa tako, kot je tudi bizi napisal... pogosto se zgodi, da psi, ki kot mladi ne reagirajo potem začnejo, Zakaj? Pojma nimam, je pa pogosto. Pri moji se to tudi dogaja (od lani, ko je imela 6 let) a ne kritično... če je v nagonu sploh ne trzne, če je pa le na "sproščenem" sprehodu jo pa predvsem bombardiranje z vseh strani (tudi od daleč) že zmoti.

Podobno se lahko zgodi, če se na treningih pretirava s streljanjem - saj lahko en "nervozen" pes ali lastnik naleze tudi ostale pse. So namreč zelo uspešni pri zaznavanju počutja.